– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Personal

Personal

Ökar med 50 % varje år

Publicerad: 15/1, 2021

Vanlig "bonnagrabb" blev stor entreprenör i Bohuslän

Jörgen var endast 21 år gammal då han tog över Henåns Glas och var då endast 2 anställda och 13 år senare tog han även över Berts Glas i Stenungsund som är med i Glaskedjan som är en kedja som ägs av företagen som är med.

- Det är väldigt givande att vara med i en gemensam kedja säger Jörgen.

- Vi växer med en 50 % tjänst om året och nu är vi snart 16 personer anställda och de senaste åren har många bitar fallit på plats, Vi har blivit fler och har lyckats få en arbetsledare och på Berts glas har vi få en platschef. Vi har några större avtal med kommunerna, Fast annars mycket små jobb annars men vii har blivit lite starkare på att våga ta till oss lite större jobb.

Vi är ganska många olika yrkeskategorier hos oss då vi glasmästare är ganska allkunniga men framförallt är vi glasmästare, finsnickare och har ett utesnickeri. Det finns många delar där vi kan vara till hjälp, speglar, fönster, dörrar, bilar, nyproduktion glas-räcken, uterum, duschlösningar,  allt från små växthus till stora stora fasadglas kan vi klara av nuförtiden.

Vi utför jobb nästan bara i Stenungsund Tjörn och Orust men vi har viss specifik kompentens som vissa kan vilja ha och vi är väldigt kunniga inom fönsterrenovering och vi har eget snickeri och eget måleri. Vi har även väldigt duktig personal som klarar av göra böjda fönsterbågar, hur dom nu lyckades med det, Det var ett projekt i ett tornfönster i Göteborg och då tog vi fram böjda glas med.

"JAG GILLAR DESSA DÅRAKTIGA PROJEKT"

men vi har våra trygga stora jobb i kommunerna Tjörn, Orust och Stenungsund också för vi har vunnit upphandlingen för deras bostadsbolag.

Tips för att lyckas

Svårt att säga om jag lyckats men mina bästa tips är att vara engagerad utan att vara för säljande. Ge mer information om hur produkter kan förenkla, förbättra, spara pengar osv än rent sälj. Ha tålamod med idèer. Om den inte funkar så våga ta tillbaka den och sitt på kammaren för att fila på och justera den för att sen återlansera den igen. Det kan vara så att tidpunten inte var rätt eller att man inte når ut till rätt målgrupp just då.

Varför vara med i ett affärsnätverk

För att komma utanför sitt kontor och jag har kommit dithän nu att jag har platschefer på plats så jag har sluppit en del uppgifter så jag nu har mer tid över för att nät nätverka. Det var väldigt roligt med just Connect4Leads som inte är så färdigstrukturerat från början och att man kan vara med och påverka hur nätverket ska se ut lockade mig att gå med i just det affärsnätverket i Stenungsund.

Ångrar en del grejer

Jag ångrar att jag lät mig lura i början av min företagarbana av framförallt säljare men även kunder

som tog tillfället i akt att utnyttja att jag var ung. Naturligtvis ångrar jag att jag arbetat för mycket vilket såklart drabbat min familj. Dock är det svårt att balansera och jag anser att det är viktigt att inte ta med sig jobbet hem. När man är hemma så ska man vara där för familjen och inte låta dem bli satta på vänt när man "måste" göra något jobbrelaterat

Framtidsdröm

Framtiden är att skapa en väl fungerande verksamhet på Tjörn där kunder och medarbetare trivs, att sund konkurrens ska få råda inom byggbranschen och att ROT-avdraget ska höjas.

För mer information:

Jörgen Svensson

www,henansglas.se

 

Text: Eva-Lena Ivarsson

 

ConnectPoint

Publicerat via SvenskPress.se av...

ConnectPoint

Ditt givna val som digital tidning när det gäller företagare och entreprenörer i Sverige och utlandet. Vi på ConnectPoint har förkärlek för att dyka lite ner i personen bakom företaget för att vi ska ... Läs mer

Se alla nyheter »

VD: Jörgen Svensson

VD: Jörgen Svensson

Affärsnätverk Connect4Leads, C4Leads Stenungsund

Affärsnätverk Connect4Leads, C4Leads Stenungsund

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK