– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Våra tjänster

Presstjänst formulerar, publicerar och distribuerar era nyheter. Vi skapar era nyheter tillsammans.
Ni behöver egentligen bara svara på de elementära frågorna när, var, hur, vem och varför? Vi formulerar och skriver sedan ett förslag till er i takt och ton med er övriga storytelling. Innan er nyhet blir offentlig stämmer vi av och ni får god möjlighet att både korrekturläsa och komplettera texten i er nyhet. Vänd er till oss på Presstjänst när ni vill nå alla era kunder, svenska medier och journalister eller hamna högst upp när man söker efter era tjänster  på Google.

Det finns två olika nivåer och alternativ för hur er nyhet kan publiceras och distrubueras:
1. Nyhetsuppdateringar - Vi gör om enkel text med bild från er* till en nyhet som sedan publiceras på den nationella nyhetstjänsten SvenskPress.se
Genom detta exponeras er nyhet där samt i ett flerta webbtidningar som alla är sökmotoroptimerade och leder trafik tillbaka till er hemsida.
Därifrån kan ni eller vi på Presstjänst enkelt uppdatera er hemsida med samma nyhet samt att den därefter kan delas i ett flertal sociala medier. Mer info och priser >>

2. Pressreleaser - Förutom all hantering som ingår i Nyhetsuppdateringen ovan lägger vi extra stor vikt vid att pressmeddelandet skall innehålla minst ett par personliga citat samt en relevant företagspresentation, s.k. boilerplate efter er som avsändare.
Sedan distribueras er nyhet som ett pressmeddelande till Sveriges ledande nyhetsredaktioner och nyhetsbyråer. Dessutom skickar den till era egna e-postlistor som kunder, anställda, styrelse, egna mediakontakter och övriga intressenter. Mer info >>

3. SEO - Vi ser till att er verksamhet och era nyheter hamnar så högt som möjligt på de ledande sökmotorerna. Sökmotoroptimerad tjänst med fast pris per månad eller betala endast när ni ligger på första sidan. Mer info >>

* Grunden till er nyhet kan förutom ett enkelt manus med bild även vara ett inlägg på sociala medier som ni anser har ett större nyhetsvärde och förtjänar spridning i flera olika kanaler inklusive er egen hemsida.

Presstjänst formulerar era nyheter

En nyhetstext skall på ett enkelt sätt ge läsaren information om någon aktuell händelse i er verksamhet. Vi anpassar era nyhetstexter till era målgrupper. Nyheten skall inledas med en välformulerad rubrik följd av en ingress som sammanfattar det viktigaste i några enkla meningar. Grunden är att alltid använda ett språk som är vårdat, enkelt och lätt att begripa ven för de som inte är helt insatta i er bransch. Texten bör därför inte innehålla för mycket facktermer.
Vi kompletterar alla artiklar som publiceras på nyhetstjänster med kontaktperson och kontaktuppgifter till denne liksom länkar till mer information som er hemsida och de sociala medier ni medverkar på.
Dessutom så bör det alltid vara en bild med som visualiserar nyheten. Naturligtvis endast bild som du har rätt att använda samt att det skall vara en bildtext med.
En viktig poäng är också att era bästa sökord alltid skall förekomma i era nyhetsartiklar. Detta är grundläggande för bra SEO (Search Engine Optimization) och gör att alla nyheter som leder till er sida bidrar till att er egen hemsida hamnar allt högre hos sökmotorerna.

Kontakta oss direkt om ni är intresserade av ett samarbete avseende presstjänster »

Se bästa pris för att formulera era nyheter för presstjänster och nyhetsbyråer här »

Presstjänst publicerar era nyheter

Vi publicerar era nyheter på nyhetstjänsten SvenskPress samt även era pressreleaser på andra rikstäckande presstjänster som t.ex. MyNewsdesk och Cision om ni har konton där. Vi kan hjälpa er med enstaka insatser men vill ni ha ut några nyheter per månad kan vi erbjuda mycket fördelaktiga villkor med vår Presstjänst.

Vill ni även uppdatera er hemsida, Facebooksida eller andra sociala medier med era nyheter så kan vi erbjuda en komplett Kommunikationspaket. Detta är ett fantastiskt effektivt sätt att sökmotoroptimera och driva trafik till er hemsida.

Med ett samarbete med Presstjänst får ni en helhetslösning för er information och kommunikation som är betydligt billigare än att anställa en egen informatör eller kommunikatör.

Kontakta oss direkt om ni är intresserade av ett samarbete avseende presstjänster »

Se bästa pris för att publicera era nyheter på presstjänster och nyhetsbyråer här »

Presstjänst distribuerar era nyheter

Efter er korrekturläsning och avstämning skickar vi ut er pressrelease till de medier och kontakter ni önskar vid en förutbestämd tidpunkt.
Vi kan även vara er behjälpliga att ta fram en egen medialista om ni inte har en sådan och önskar detta.
Nyhetstjänsterna SvenskPress.se och MyNewsdesk ingår i vår tjänst. Cision och TT Nyhetsbyrån kräver än så länge egna konton.
Vill ni även skicka regelbundna nyhetsbrev för er räkning kan vi skapa ett sådant med er unika logotype och grafik i SvenskPress publiceringssystem.

Kontakta oss direkt om ni är intresserade av ett samarbete avseende presstjänster »

Se bästa pris för Nyhetsbrev samt att distribuera era nyheter till presstjänster och nyhetsbyråer här »

...

Skickar formuläret...

Kontakta oss genom att fylla i formuläret nedan om ni också vill ha hjälp med att formulera, publicera och distribuera nyhetsuppdateringar för er hemsida eller pressreleaser till alla era kontakter samt regionala och nationella medier.  Ingen nyhet är för stor eller liten. Dessutom blir alla sökbara på nätet.

 • ?
 • ?
 • ?
 • ?
 • ?
 • ?
 • ?

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

 • ?
 • ?
 • ?
 • ?
 • ?
 • ?
 • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK