– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Vinyl

Vinyl

Vinylskivan – sajt med inriktning på svenska musiknyheter

Publicerad: 21/6

Efter ett år med inställda konserter har det blivit ett enormt tryck på skivsläpp. Artister både i Sverige och andra delar av världen har istället för att turnera ägnat sig åt att skriva nya låtar. Vad gäller den svenska musikmarknaden har lyssnare fått oerhört många spännande nyheter att ta del av. För att du med ett brinnande musikintresse inte ska missa det bästa av det nya har sajten Vinylskivan.se ökat sin bevakning av svenska musiknyheter.

Under ett isolerat år har flera av Sveriges största artister förberett sig inför en stor comeback när världen öppnar upp sig på nytt. Vinylskivan.se satsar nu på att skriva allt mer om svensk musik från att lyfta fram kommande skivsläpp och turnéer till att rangordna redan berömda låtar.

Värnar om skivsamlaren

Det finns redan en gedigen skara svenska musiksajter som skriver om nya släpp. Det som får Vinylskivan.se att sticka ut i mängden är att sajten, utöver sin bevakning av svensk musik, värnar om dig som samlar på skivor. Detta genom att guida dig i din skötsel av LP-skivor.

Sverige är knökat med musikälskare och det är fortfarande väldigt stort att samla på skivor, där man kan hitta artisters specialutgåvor, som ännu inte finns på Tidal, Youtube Music och andra prenumerationstjänster på nätet. Däremot är det inte lika många som samlar på skivor, som vet hur de ska ta hand om dem.

Vinylskivan.se erbjuder sina besökare enkla guider om hur de sköter sina LP-skivor. Det rör sig om allt från förvaring av vinyler och borttagning av stickers. Besökarna får även en skola i användningsbara termer när det kommer till gradering av begagnade plattor.

Djupdykningar för den med brinnande intresserade

Du som älskar LP-skivor och är nyfiken på hur deras teknik fungerar, kan på Vinylskivan.se få sig en grundlig utbildning. Kanske vill du veta hur det fungerar med skivornas olika tum-mått och betydelsen av antalet varv i minuten de spelas på.

I tillägg har sajten ett segment med vinylens historia, där det ryms mycket spännande fakta. Inte minst kan besökaren lära sig om LP-skivans föregångare, “Stenkakan”, som var känd för att vara oerhört ömtålig. Likaså benas skillnaderna ut på CD-skivor kontra LP-skivor. Ja, här finns det en hel del för den med ett dedikerat musikintresse att grotta ner sig i.

Vinylskivan.se grundades i starten på 2020 och har en ständigt ökande läsarskara.

Molldog Media

Publicerat via SvenskPress.se av...

Molldog Media

MollDog Media är ett mediebolag baserat i Göteborg.

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK