– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Hyundai Kona electric

Hyundai Kona electric

Vilken Hyundai KONA electric väljer du?

Publicerad: 22/1, 2019

I bilens barndom var eldrivna bilar vanliga och majoriteten av taxibilarna i New York var eldrivna i början av 1900-talet! De första eldrivna fordonen konstruerades redan på 1830-talet och vid sekelskiftet 1900 fanns det 800 eldrivna taxibilar i New York! Elbilarna var populära eftersom de var tysta, rena, luktfria och enkla att starta eftersom de inte behövde vevas i gång. Hastigheten var 20–30 kilometer i timmen. Men i takt med att bensinbilarna blev bättre och snabbare blev den korta räckvidden ett problem eftersom laddningen bara räckte några mil. När T-Forden introducerades 1913 pressades dessutom priserna på bensinbilar kraftigt och intresset för elbilar upphörde.

Idag växer antalet eldrivna bilar nästan lavinartat och en av pionjärerna på området är Hyundai som lanseras i vår.
Hos Bilvaruhuset Dahlboms Bil, återförsäljare för Hyundai i Gävleområdet, är man förväntansfulla!
– Det har redan varit ett stort intresse för Hyundau KONA electric, säger John Hjalmarsson, VD på Dahlboms Bil. Vi uppmanar därför de som är intresserade att ringa någon av våra säljare och boka tid för en personlig visning när vi får våra demobilar!
KONA electric är en eldriven och rymlig kompakt-SUV med en räckvidd på upp till 45 mil. Den är den första helt eldrivna kompakta SUV-en att lanseras i Europa, vilket gör KONA electric till en banbrytande nykomling. Hyundai erbjuder en generös nybilsgaranti på 5 år och en batterigaranti på 8 år.
Utnämningen av KONA electric till Årets Bil 2018 visar ju också att branschexperterna uppskattar bilen!
- Att Hyundai Kona Electric gick över 40 mil på en laddning, vid verklig körning, snacka om ögonöppnare för resten av branschen! säger John Argelander, Redaktionschef på Auto motor & sport
Vilken KONA electric väljer du?
• KONA electric 39 kWh har ett kraftfullt batteri som klarar upp till 289 km på en enda laddning. Tillsammans med den starka motorn på 136 hästkrafter klarar bilen vardagens alla utmaningar.
Den också finns tillgänglig med utrustningspaketet Trend, med en 7" mediaskärm med Apple CarPlay samt aktiva säkerhetsfunktioner som gör körningen både bekväm och säker.
• KONA electric 64 kWh när man behöver kunna köra riktigt långt eftersom den klarar upp till 449 km på en laddning. Motorn är på 204 hästkrafter vilket ger maximal körglädje längs hela sträckan. Den finns också i version Trend men också som Premium. Med Trend får man bland annat 17" lättmetallfälgar och aktiva säkerhetsfunktioner. I Premium ingår dessutom funktioner som navigationssystem med 8" mediaskärm, LED-strålkastare och en helt ny ”head-up”-display.
Vi arbetar målmedvetet för en säkrare vardag i trafiken och förutom att bygga smarta, elektrifierade och innovativa bilar, utrustar vi dem med den senaste säkerhetstekniken. KONA electric är både bränslesnål och säker. Därför har Folksam utsett bilen till ett ”Bra Val”, vilket innebär att den har högsta betyg i Folksams säkerhetstester. -
- Hyundai Kona Electric kommer att bli en sensation på marknaden eftersom den är både prisvärd och rejält välutrustad, säger Niclas Falkenström, försäljningschef hos Dahlboms Bil.
Som sagt, det kommer att bli riktigt elektriskt hos Dahlboms Bil när nya KONA electric kommer till stan!
Dahlboms Bil AB

Publicerat via SvenskPress.se av...

Dahlboms Bil AB

Bilvaruhuset Dahlboms Bil AB
Auktoriserad återförsäljare för Hyundai, Subaru och Polaris samt Aixam mopedbilar. Ständigt cirka hundra begagnade bilar i lager samt en butik fylld med ATV, snöskotrar ... Läs mer

Se alla nyheter »

Hyundai Kona electric - Årets Bil 2018!

Hyundai Kona electric - Årets Bil 2018!

Head-up Display

Head-up Display

7.tums instrumentgrupp

7.tums instrumentgrupp

Apple CarPlay

Apple CarPlay

7- eller 8-tums display

7- eller 8-tums display

Hyundai Kona electric 39 kWh

Hyundai Kona electric 39 kWh

Hyundai Kona Electric 64 kWh

Hyundai Kona Electric 64 kWh

Sober interiör

Sober interiör

Sober interiör

Sober interiör

Aktiva säkerhetsfunktioner

Aktiva säkerhetsfunktioner

Adaptiv farthållare

Adaptiv farthållare

Filhållningsassistans med varning

Filhållningsassistans med varning

Smart bromskraftsåtervinning

Smart bromskraftsåtervinning

Mittplacerad växelväljare

Mittplacerad växelväljare

Trådlös mobilladdning

Trådlös mobilladdning

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK