– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Vikten att välja rätt bröstimplantat och rätt klinik

Publicerad: 22/6, 2020

Det finns idag en hel djungel av tillverkare av bröstimplantat både i Europa och övriga världen. Bröstimplantaten skiljer sig åt vad gäller kvalitet och innehåll. För många kan det vara svårt att jämföra dess fördelar och nackdelar. Här är tips på hur du går tillväga för att hitta rätt bröstimplantat och rätt klinik.

Bröstförstoring med bröstimplantat har utförts ända sedan 60-talet. Mycket har hänt sedan dess och i takt med att antalet bröstoperationer har ökat har även kunskaperna om bröstimplantat och plastikkirurgi avsevärt förbättrats. Idag håller de flesta bröstimplantat god kvalité, där resultaten är goda och med minimala risker. Men det finns även risker som man bör ta ställning till innan en behandling.

Konsumentverkets råd till de som funderar på att genomgå en behandling är att noga granska villkoren hos kliniken. Det är också viktigt att se till att företaget har en ansvarsförsäkring, så att du kan få ersättning vid komplikationer.

Varje skönhetsingrepp innebär alltid en risk och det är därmed viktigt att du väljer en klinik med lång erfarenhet av plastikkirurgi. Det finns redan oändligt många kliniker i vårt land och det dyker ständigt upp nya kliniker. Det är viktigt att göra research om hur länge kliniken funnits, vilken erfarenhet och utbildning plastikkirurgen har. Det är viktigt att noga undersöka vad för typ av bröstimplantat som kliniken använder sig av.

 

Vad finns det för typer av bröstimplantat?

Det finns olika typer av silikonimplantat där silikongel nästan helt har tagit över det flytande silikonet. Orsaken till dess popularitet är att silikongel ger ett naturligare resultat. En annan fördel med silikongel är att det inte rinner ut lika lätt som flytande silikon om implantatet skulle spricka. Det finns även koksaltimplantat som består till största delen av vatten. Fördelen med ett koksaltimplantat är att det är ofarligt för kroppen om implantatet skulle spricka. Nackdelen är att brösten kan kännas skvalpiga om det mot förmodan har kommit in luft i samband med påfyllningen.

 

Om Bellakliniken

Bellakliniken har funnit i branschen sedan 2012 och grundades av Dr Johan Nordquist efter att han sålt en tidigare klinik som han drev sedan 2001. Personalen har stor samlad erfarenhet av plastikkirurgi och andra estetiska behandlingar. Bellakliniken erbjuder nöjd-kundgaranti vilket innebär att patienter säkert kan göra bröstförstoring med marknadens modernaste implantat.


Presskontakt:

Namn: Frida Engström

E-postadress: frida.engstrom@prdirekt.se

PR Direkt

Publicerat via SvenskPress.se av...

PR Direkt

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK