– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Ventus Norden erbjuder nu skorstensrenovering

Publicerad: 3/6, 2020

En skorsten går från husets grund genom hela fastigheten och upp drygt en meter över husets tak. Till skorstenen så finns det flera skorstenskanaler anslutna som vanligtvis sprider sig över stora delar av bostaden.

Detta för att skorstenen inte bara finns till för att släppa ut rök från en öppen spis utan också har andra funktioner som att hantera ventilationen, matos från köket och fukt från våtutrymmen.

En läckande skorsten kan innebära att matos eller rök sprider sig i bostaden men också att ventilationen i bostaden försämras eller att det uppstår fuktskador i våtutrymmen som bland annat badrum och tvättstuga. Utöver det så finns det också en risk att hälsovådlig rök blandas med inomhusluften men också en ökad brandrisk.

Därför är det viktigt att man regelbundet kontrollerar skorstenens skick så att den inte läcker, vilket också leder till att man får eldningsförbud i den öppna spisen eller i kaminen tills dess att skorstenen är lagad.

En skorsten håller normalt tätt i 50-100 år efter att den är uppförd. Dock finns det saker som kan påverka skorstenens förmåga att hålla tätt som bland annat vind, fukt och kyla. En skorsten som används regelbundet löper mindre risk att börja läcka än en skorsten som används mer sporadiskt.

Det beror på att en skorsten som används regelbundet är varm och därmed inte suger åt sig så mycket fukt som sedan fryser, vilket annars gör så att fogar och tegel sprängs eller vittrar sönder.

 

Du kan läsa mer om skorstensrenovering på Ventus Nordens hemsida.

 

Att renovera skorstenen

Om man är i behov av att renovera sin skorsten kan man kontakta Ventus Norden för en kostnadsfri besiktning. Därefter kan man avgöra vilken metod som är mest effektivast. Oftast behöver inte skorstensrenoveringen ske inne i bostaden utan vanligtvis räcker det med att tätning av skorstenen sker från taket.

Att renovera en skorsten är betydligt billigare än att riva skorstenen och uppföra en ny skorsten, vilket också ofta medför betydande kostnader för renovering inne i bostaden. Om skorstenen är i mycket dåligt skick kan det i vissa fall krävas att man öppnar upp en vägg inne i bostaden för att kunna komma åt skorstenens kanaler lättare.

Det finns två effektiva metoder som man kan använda sig av då man ska renovera en skorsten. Tätning med hjälp av komposit, vilket innebär att man för ned ett rör i skorstenskanalerna och sedan formar röret så att de lägger sig tätt på kanalens väggar med hjälp av vattenånga och högtryck. Detta är en effektiv metod som dessutom går fort att utföra, vilket gör att man redan inom någon dag kan börja använda sin skorsten igen.

En annan metod att renovera skorstenen är glidgjutning vilket innebär att man använder en keramisk massa för att täta skorstens kanaler.

 

Om Ventus Norden

Ventus Norden kan nu erbjuda skorstensrenovering för både bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Ventus Norden är ett ledande företag inom ventilation, radonsanering, sotning och skorstensrenovering.

Medarbetarna hos Ventus Norden är certifierade inom skorstenstätning vilket innebär att arbetet alltid blir utfört korrekt. Ventus Norden erbjuder kostnadsfri besiktning av skorstenar och kan erbjuda flera olika metoder för skorstensrenoveringar.

PR Direkt

Publicerat via SvenskPress.se av...

PR Direkt

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK