– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Vem talangutvecklar unga spelare under sommaren

Publicerad: 17/6, 2018

Vem ansvarar för att landets unga talanger tränar och tävlar i rätt dos för att utvecklas under sommaren?

Många lag bedriver verksamhet året runt och har stora förhoppningar på att få fram duktiga spelare från de egna leden.

Att vara duktig i sin sport som nybliven tonåring innebär möjligheter att samtidigt träna och spela med flera lag. Riktigt duktiga spelare får även chans att träna och spela med distriktslag och ungdomslandslag. Det kan i vissa fall betyda en dubblering av träningsdosen under sommaren.

Unga individer kräver längre tid för återhämtning än vuxna. Ändå tränar och spelar unga talangfulla fotbollsspelare med flicklaget, damlaget, distriktslaget eller landslaget under sommarhalvåret.

Samma situation uppstår för unga killar som fortfarande växer och får möjlighet att träna och spela med flera lag för att utvecklas i rätt miljö.

Vem ansvarar för att landets unga talanger tränar och tävlar i rätt dos för att utvecklas under sommaren? Att bara spela match utvecklar inte det fysiska spelet i någon större utsträckning.

Tvärtom försämras rörligheten under säsongen. Konditionen utvecklas sparsamt och träningseffekten för styrka och explosiv kraft uteblir när kroppen inte hinner återhämta sig efter träning och match.

Ingen gång i livet är det så lätt att utveckla sin fysiska förmåga som i de tidiga tonåren. Det är nu som styrka, snabbhet, uthållighet och explosiv kraft ska utvecklas genom anpassad träning.

Att träna med B-laget och spela med pojklag och distriktslag gör att återhämtningen blir eftersatt. Mycket träning och för lite återhämtning försämrar utvecklingsmöjligheterna hos unga spelare som har en förhoppning att bli bäst i sin sport.

Vem i ditt lag ser till att den Talang och Utvecklingsplan som fotbollsförbundet eller föreningen skrivit efterföljs under tävlingssäsongen?

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se
Niclas Carlson

Publicerat via SvenskPress.se av...

Niclas Carlson

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan... Läs mer

Se alla nyheter »

www.webcoach.se

www.webcoach.se

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK