– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Vattenfall och Glennmont tecknar avtal om energitjänster för finsk vindkraftsproduktion .

Vattenfall och Glennmont tecknar avtal om energitjänster för finsk vindkraftsproduktion .

Vattenfall och Glennmont tecknar avtal om energitjänster för finsk vindkraftsproduktion

Publicerad: 24/9, 2020

Vattenfall och Glennmont Partners, en ledande europeisk investerare i förnybar energi, har tecknat ett långsiktigt avtal om kraftbalansering för Piiparinmäki, en ny vindkraftpark på 211 MW som kommer att bli den största i Finland.

Den landbaserade vindkraftparken Piiparinmäki, som förvärvades av Glennmont Partners i september förra året, ligger i centrala Finland nära Kajaani och kommer att ha 41 vindkraftverk. När Piiparinmäki planeras vara i drift 2021 kommer den att vara den största vindkraftsparken i Finland med en beräknad årlig produktion på cirka 700 GWh. Därigenom kommer den att bli en betydande vindkraftsanläggning i det nordiska NordPool-området och också en av de största ej subventionerade vindkraftparkerna i Europa.

- Vi är mycket glada att få vara en del av detta projekt och utöka vår närvaro i Finland. Genom vår långa erfarenhet i Finland och en diversifierad portfölj i de nordiska länderna tror vi att vi har en bra position för att kunna tillgodose vindkraftsaktörers behov av fysiska och finansiella energitjänster, säger Johan Hagsten, chef Origination inom Vattenfalls affärsområde Markets.

- Vi ser mycket positivt på detta långsiktiga partnerskap med Vattenfall gällande vindkraftsparken Piiparinmäki i Finland. Piiparinmäki är vår hittills största investering för landbaserad vindkraft och utgör en viktig strategisk milstolpe för Glennmonts verksamhet på den nordiska marknaden. Vi förväntar oss att vår närvaro inom denna typ av förnybar kraftproduktion kommer att öka under de kommande åren, Peter Dickson, partner på Glennmont Partners.

Google kommer att köpa en betydande del av den totala produktionen från Piiparinmäki, vilket Glennmont tidigare tillkännagivit.

Om Vattenfall och företagets energimarknadstjänster:
Vattenfall erbjuder ett komplett utbud av energitjänster för producenter och stora konsumenter av förnybar el i alla nordiska och nordeuropeiska länder. Vattenfalls nordiska kunders vindtillgångar hanteras från det nordiska sändningscentret i Stockholm, där företaget kombinerar omfattande erfarenheter från europeiska kraftmarknader med den senaste tillgängliga tekniken för att optimera värdeskapandet på tillhörande servicemarknader och intra / day-ahead kraftmarknader. För närvarande har Vattenfall såväl elförsäljning som vattenkraftverk i Finland. 

Om Glennmont:
Glennmont Partners, baserat i London, är en av världens största fondförvaltare som uteslutande fokuserar på investeringar i infrastruktur för ren energi. Företaget samlar långsiktigt kapital för att investera i alternativa kraftproduktionsprojekt, till exempel vindkraftparker på land och till havs, kraftverk i biomassa, solparker och småskaliga vattenkraftverk. Glennmont driver en portfölj på mer än 840 MW blandad produktion av förnybar energi. Glennmont Partners är ett handelsnamn för Clean Energy Partners LLP och Glennmont Asset Management Limited, som båda är auktoriserade och reglerade av Financial Conduct Authority.

För ytterligare information:
Vattenfalls pressavdelning, 08-739 50 10, press@vattenfall.com
vattenfall.se

 

Artikeln är publicerad i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt publicerade och distribuerade till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till www.presstjanst.se i samarbete med www.svenskpress.se.

Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK