– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Marcus Svensson

Marcus Svensson

Varför presterar pojkar sämre än flickor i skolan?

Publicerad: 3/1, 2020

Föreläsnings- och berättarföreningen Lyssna och Lär
i Sotenäs kommun
Medlemsbulletin nr 55
om föreläsningen den 9 januari 2020 kl. 19
Följ oss på: facebook.com/lyssnaochlar2015 och på vår hemsida: www.lyssnaochlar.se
Medlemsavgift á 50:-. Bankgiro 5034-3789. Glöm inte att ange avsändare!

Flickor som gick ut högstadiet i Sverige 2019 hade drygt 12 % högre meritvärde än pojkarna. Flickor har bättre betyg i samtliga ämnen utom i idrott och hälsa. 2017/18 var 60 % av alla som började på högskolan kvinnor. Men fortfarande är bara 29 % av professorerna kvinnor!
 
Precis som i övriga landet ser vi i Sotenäs kommun en skillnad i skol-resultat mellan pojkar och flickor. Pojkarna lyckas sämre i skolan – varför är det så?
 
Marcus Svensson, som är genusvetare, arbetar med jämställd-hetsfrågor på olika nivåer i samhället. Han kommer att förklarar hur olika krav och förväntningar sätter krokben för flickor och pojkar och beskriva hur deras syn på krav, förväntningar från samhället och drömmar i livet skiljer sig åt.
 
Marcus har haft uppskattade föreläsningar för personal och föräldrar i skolor och förskolor i Sotenäs, samt för tjänstemän i kommunen och för kommunfullmäktige.
 
I samklang med Lyssna och Lärs målsättning att i ämnesval för våra träffar ha ett brett/varierat utbud att bjuda vår publik har vi kommit fram till att detta med resultaten av elevernas och skolans arbete är viktigt att hålla sig ajour med. Och inte minst med beaktande av genusperspektivet.
 
För våra elever är detta naturligvis av stor vikt, men också för deras föräldrar. Och mot den debatt som förs i dag kan det vara lika intressant för mormor och farmor, och för farfar och morfar. Jämförelsen med de tidigare generationernas minnesbild av dessa frågor bör vara jätteintressant! Kom loss också ni och möt upp i
Kulturhuset Hav och Land/Folkets Hus
i Hunnebostrand, torsdagen den 9 januari kl. 19. Fri entré!
Fjordar och Folk

Publicerat via SvenskPress.se av...

Fjordar och Folk

Fjordar och Folk är en webbtidning för Sotenäs med omnejd, som speglar natur och kultur ur olika synvinklar. Den vänder sig till alla och är partipolitiskt oberoende, men kan spegla olika samhällsfråg... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK