– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Välj rätt sorts påsmaskinpåsmaskin.

Välj rätt sorts påsmaskinpåsmaskin.

Välj rätt sorts påsmaskinpåsmaskin

Publicerad: 23/3, 2021

Inom livsmedelsindustrin är det viktigt att packa varorna på rätt sätt. Ett sätt att packa på är att använda en så kallad påsmaskin. Det är en slags förpackningsmaskin som är mycket praktisk att ha. Idag finns det en mängd olika sorters påsmaskiner i olika modeller och i olika utföranden. Det går att packa olika saker med en påsmaskin. Just påsmaskiner är särskilt lämpliga att använda inom livsmedelsindustrin. Det eftersom där är det ofta höga krav på hygien. En påsmaskin kan på ett enkelt samt praktiskt sätt förpacka i tunna påsar så väl som kraftigare påsar. Ofta går det även att få egen grafik, färg eller text på de påsar man använder. Det finns även de påsmaskiner där det går att få påsar med ventilationshål eller så kallad easy-open funktion. Det är bra att fundera en del på vad för slags påsmaskin du har behov av i din verksamhet och om du behöver en eller flera olika sorters maskiner för att packa påsar.

Hur du väljer rätt sorts påsmaskin

Det du först behöver göra då du ska välja påsmaskin är att identifiera vad det är för produktionsbehov det finns. Det eftersom det finns påsmaskiner med olika kapaciteteter. Sedan finns det de modeller där det går att packa olika produkter genom att bara byta storlek på dina påsar. Den som har flera produktlinjer kan med fördel välja en sådan variant. Fundera även på om det är en helautomatisk maskin eller en manuell maskin som passar bäst. Det beror ofta på resursbehovet. Om det är livsmedel som du producerar och det finns höga hygienkrav, välj en modell som är enkel att hålla ren. Kolla även vad du har för förpackningsbehov. Det så att du får en påsmaskin som möter de behov du har av att packa. Det gäller att ha en maskin som klarar av den kapacitet du har.

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK