– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Swedish Match i designsamarbete med Orrefors

Publicerad: 23/2, 2018

Årets General Kardus har tagits fram av Swedish Match i samarbete med krögaren Karl Ljung och förpackningen, själva kardusen är framtagen av Orrefors.

– General Kardus Spring 2018 är småskaligt och hantverksmässigt tillverkad med en särskild process och tillverkas bara denna enda gång, och det är ett idogt experimenterande med både smak och tobaksblandning. Med Karl Ljungs expertis har vi denna gång gått mer åt det gastronomiska hållet, där råvara och smak återspeglar årstiden med hjälp av svenska örter, säger Lars Öberg, Master blender på Swedish Match.

Glastillverkaren Orrefors, som med sin anrika historia sedan 1898 har en lång koppling till svensk gastronomi, har tagit fram årets förpackning, kardusen, till General Kardus Spring 2018. Det är ett handblåst glaskärl i mörkare grönt som har tillverkats manuellt i äkta kristall på Kosta glasbruk.

På glasbruket i Småland arbetar idag närmare 100 glasblåsare, slipare och formgivare högst hantverksmässigt under varumärket Orrefors. Kardusen är munblåst, handslipad, sandblästrad och polerad för hand. Det är den svenska och hantverksmässiga kopplingen mellan Orrefors kristallglas och Swedish Match premium-produkter som gör samarbetet så intressant.

– Vi på Orrefors är stolta att tillsammans med Swedish Match föra traditionen vidare med General Kardus. Tillsammans med Karl Ljung tog vi fram en förpackning, kardusen som matchar smakupplevelsen i både färgsättning och känsla, säger Emon Maasho, försäljningschef på Orrefors.

General Kardus Spring 2018 kommer att säljas i 1 000 numrerade upplagor á 150 gram i Swedish Match fyra egna snusbutiker (Stockholm, Göteborg, Strömstad och Åre) samt på http://www.swedishmatch.se. Produkten kommer att kosta 999 kronor och börjar säljas i dag den 23 februari klockan 10.00.

Carl Danielsson
Press Officer, Swedish Match
0725-71 23 63
carl.danielsson@swedishmatch.com

Emon Maasho
Försäljningschef, Orrefors
0733-94 10 31
emon.maasho@orrefors.se

Orrefors Kosta Boda AB är ett småländskt designföretag med formgivning och tillverkning av högkvalitativt bruks- och konstglas. Vi utvecklar, producerar och säljer ett brett bruks- och konstglassortiment för såväl privat som offentligt bruk under varumärkena Orrefors och Kosta Boda. Vi är Nordens största glasbruksgrupp med en historia som sträcker sig tillbaka till 1742.

Hjärtat i verksamheten finns på glasbruket i Kosta. Genuin bruksmiljö med närhet till hantverket och formgivarna. Vid vårt bruk bedriver vi även en omfattande turism- och upplevelseverksamhet som årligen lockar över en miljon besökare.

Orrefors Kosta Boda AB ingår sedan 2005 i New Wave Group som verkar med ett flertal varumärken på konsument- och företagsmarknaden inom områdena sport, fritid, inredning och gåvor. New Wave Group är noterat på NASDAQ OMX Stockholm.

http://www.orrefors.se
http://www.facebook.com/orrefors
http://www.instagram.com/orrefors
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK