– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Sverigekredit hjälper låntagare över hela Sverige

Publicerad: 25/2, 2021

Överväger du att låna pengar för en ny bostad eller för att renovera den befintliga? Kanske saknas det där lilla extra i reskassan? Oavsett om det rör sig om ett stort lån eller ett litet så finns Sverigekredit där för dig – en oberoende jämförelsesajt för låntagare.

I princip alla behöver någon gång i livet ansöka om att få låna pengar. Oftast handlar det om större investeringar, som en ny bil eller en ny bostad. Men det finns också de som lånar till att köpa en ny dator eller för att dryga ut reskassan. Men hur går det egentligen till när man tar ett lån och vad är viktigt att tänka på när man gör det? Det är exakt sådana frågor som Sverigekredit hjälper sina användare att svara på.

Den som jämför privatlån kostnadsfritt på Sverigekredit får också tillgång till ett smidigt filtreringsverktyg där man kan sålla långivarna genom att ange hur mycket pengar man vill ansöka om och under hur lång tid man sedan vill återbetala beloppet. Genom att ange dessa parametrar rankas sedan tillgängliga långivare efter ränta och villkor.

Många olika sorters lån

Det kan vara bra att veta om att det finns olika typer av lån att ansöka om och att dessa kan passa för olika typer av behov. Exempelvis har vi bolån, företagslån och användande av kreditkort, men vi har också SMS-lån och pantlån. Totalt finns det över 20 olika lånetyper att läsa om på Sverigekredits hemsida, vilket säger en hel del om vilken djungel jakten på det mest förmånliga lånet kan vara. För att inte tala om alla långivare man sedan har att välja mellan.

Viktigt att tänka på

Precis som det finns många olika sorters lån finns det också flera olika typer av motkrav från långivarens sida. Många gånger när man lånar ett större belopp vill långivaren ha en garanti på att man faktiskt kan betala tillbaka de lånade pengarna. Därför görs det ofta en bakgrundskoll för att se om den som ansöker om ett lån har tidigare skulder och anmärkningar. Samt om denne antingen har befintliga tillgångar (som en ägd bostad) eller tillräckligt med inkomst för att långivaren ska kännas sig trygg.

Men det finns också lån som inte har samma kravbild. Exempelvis finns det lån utan UC kreditupplysning, vilket innebär att långivaren inte kollar ens kreditvärdighet via Upplysningscentralen utan istället via ett annat företag. Fördelen med detta är att långivaren dels inte kan se ens tidigare förfrågningar till UC, dels inte heller förmedlar aktuell förfrågning till UC. En tumregel är att ju högre räntan är, desto lägre är ofta kravbilden på låntagaren. Vilket givetvis är både en för- och en nackdel.

En annan sak som är bra att tänka på är att ha ett mobilt BankID, vilket kan vara ett krav om man ska ansöka om lån online. Den som saknar BankID kan skaffa detta genom att kontakta sin nuvarande bank.

Räkna på räntan

En av de absolut viktigaste punkterna att tänka på i samband med att man lånar pengar är givetvis räntan. Ju mer säkerhet du kan ge din långivare desto lägre brukar också räntan bli, likaså brukar den också bli lägre ju längre din avbetalningsplan är. Men glöm inte bort att räkna på totalen. Ett lån med låg ränta men lång avbetalningstid kan i slutändan bli dyrare än ett kortare lån med något högre ränta. Allt detta får du givetvis en översikt över genom att besöka Sverigekredits hemsida.

Molldog Media

Publicerat via SvenskPress.se av...

Molldog Media

MollDog Media är ett mediebolag baserat i Göteborg.

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK