– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Svenskarna tog paus från vårdsökandet på julafton

Publicerad: 15/1, 2020

Under december tog svenskarna julledigt från sökandet efter vård. Julafton var den enskilda dag under 2019 då svenskarna sökte minst aktivt efter vård på nätet. Detta visar data från Vården.se, Sveriges största oberoende samlingsplats för vård och hälsa. Vårdbarometern för december är den tredje månatliga sammanfattningen som tar tempen på vad svenskarna söker efter gällande sjukvård.

"Vi vet sedan tidigare år att vårdsökandet brukar ta uppehåll under julafton och andra stora högtider. Under 2019 går det att se att julafton sticker ut som den enskilda dagen då vi bryr oss mer om annat än att söka efter vård på nätet. Familj, Kalle Anka och annat sysselsatte oss i stället", säger Staffan Gustavsson, VD för Vården.se.

Så sökte vi vård under december

Under december månad sökte ungefär 340 000 svenskar efter vård på Vården.se. Överlag sökte svenskarna mindre än föregående månad och vaccinationer, som var en av de mest sökta vårdformerna under november, åkte ur listan i december. De fem vanligaste sökningarna var (november inom parentes):

Husläkare/vårdcentral 75 585 (100 000)
Gynekolog 22 550 (29 000)
Tandläkare 16 000 (18 000)
Rehab 7 600 (9 700)
Ögonsjukvård 7 000 (8 155)
"Antalet sökningar gick ner i december jämfört med november, vilket kan bero på att vaccinationssökningarna i november hade en tydligt säsongsrelaterad topp. Både influensavaccinering och resevaccin inför långhelgerna kan ha drivit upp antalet sökande. Decembers spridning av sökningar speglar året i stort, med undantaget av att det var låga nivåer", säger Staffan Gustavsson, VD för Vården.se.

Mest visade vårdgivare i december per region:

Stockholm

Hornstulls Gynmottagning
Närakut Järva
Riddarens Vårdcentral, Tyresö
Gynmottagningen Eva Svanborg, Solna
Närakut Handen
Västra Götaland

Omtanken Vårdcentral Frölunda torg
Vasakliniken Läkarmottagning
Sokolova Gynkliniken
Omtanken Vårdcentral Majorna
Allmänläkare Carlanderska
Region Skåne

Husläkarna Jägersro
Ystad Hudläkarmottagning
Blomman Vårdcentral, Malmö
Carlakliniken, Malmö
Privatläkarna Helsingborg
För mer information, kontakta:

Staffan Gustavsson, VD Vården.se, staffan.gustavsson@varden.se, 070-569 77 99

Om Vården.se

Vården.se är en oberoende samlingsplats för vård och hälsa. Vi samlar och visualiserar all legitimerad vård i Sverige. Vår vision är att alla människor i Sverige ska bli och förbli friska. Därför gör vi det enkelt för patienter att hitta, jämföra och boka den bästa vården. Vi tycker att alla ska ha möjlighet att välja sin vård efter personliga preferenser. Varje månad hjälper vi över 300 000 besökare att hitta rätt vård. http://www.varden.se

Publicerat via SvenskPress.se av...

Elias Wästberg

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK