– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Verksamhetsledare Arnfinn Fredriksson, StyrelseAkademien Gävleborg och medlemmen Kjell Gunnarsson.

Verksamhetsledare Arnfinn Fredriksson, StyrelseAkademien Gävleborg och medlemmen Kjell Gunnarsson.

StyrelseAkademien är en stor kunskapsbank att bolla komplicerade frågor med

Publicerad: 19/2, 2018

StyrelseAkademien vill ge styrelsen verktygen att sköta sin viktigaste uppgift: Att hjälpa företagsledningen att hitta rätt väg framåt och skapa tillväxt och ekonomiskt värde på ett hållbart sätt genom att erbjuda bra redskap för ständig utveckling. Vi frågar entreprenören och styrelseledamoten Kjell Gunnarsson från Ockelbo om hans engagemang i StyrelseAkademien Gävleborg.

När och varför gick du med i StyrelseAkademien?
– Jag gick med i styrelseakademien 2015 framförallt för att ha en kompetent ”speaking partner” i styrelsefrågor. Att arbeta i styrelser är ett stort ansvar och jag vet att StyrelseAkademien har en stor kunskapsbank som det går att bolla komplicerade styrelsefrågor med. Det handlar också om att utveckla styrelsearbetet och sig själv med en djupare kunskap genom utbildning och nätverkande. Det är ju en hel del juridik, regelverk och normer att förhålla sig till i ett styrelsearbete.

Kan du ge ett bra exempel på den nytta du har haft av StyrelseAkademien?
– När allt flyter på i en styrelse och planer samt strategier blir verklighet känns allt bra men världen är inte så enkel. Det finns olika åsikter om hur bolaget ska ledas och av vilka, som till exempel vid en bolagsstämma med många aktieägare där olika åsikter kommer upptill ytan. Är en bolagsstämma inte förberedd på alla punkter kan det bli turbulent. Då känns det väldigt bra att ha en kompetent organisation som hjälper till att reda ut frågor och hur det ska hanteras på bästa möjliga sätt. Ett råd är att se över styrdokument, policys och rutiner och där är Styrelseakademien absolut rätt part.

Varför tycker du att fler skall bli medlemmar och och vad kan de ha för nytta av ett medlemsskap?
– Framför allt skapar det trygghet genom att kunna diskutera frågor med likasinnade. Det är också ett väldigt bra nätverksskapande för att utveckla nya relationer och idéer och naturligtvis för att skaffa sig nya kunskaper genom det utbildningsutbud som finns. Från korta snabba utbildningar till djupare utbildningar på högsta nivå. Kunskap och nätverk skapar bra förutsättningar för att också öka möjligheten att gå in i nya roller och nya styrelser. Sedan är det naturligtvis väldigt trevlig med frukostmöten och lunchträffar med intressanta presentationer.

Har du som medlem i StyrelseAkademien och aktiv styrelseledamot något särskilt tips eller råd som du vill dela med dig av?
- Var öppen i styrelsearbetet, bra diskussioner och högt i tak leder arbetet framåt.
- Ha bra struktur på planer, utvärderingar, instruktioner, styrdokument och policys.
- Riskhantering kanske inte är det roligaste i styrelsearbetet med det är viktigt för att eliminera att oönskade händelser.
- Ha en styrelse som kompletterar varandra. Det är nog viktigare än att ha enskilda individer som i sig är kompetenta men för lika varandra. Buketten är viktigare än individen.
- Var rädd om din VD och var ett stabilt stöd ända till det är dags att byta.
- Nätverk är inkörsporten till så mycket mera.

Namn: Kjell Gunnarsson
Ålder: 61
Arbetar med: Flera roller, i styrelsesammanhang ordförande och ledamot, driver och förvaltar jord och skogsbruksfastighet (enskild firma), GN Management AB (eget AB inom styrning och ledning), tidigare chef och nu processansvarig för verksmhetsstyrning på Kommunledningskontoret i Gävle kommun.
Styrelseuppdrag: Ordförande ICA Uggelbo AB och ledamot Dina försäkringar Sydöstra Norrland och flera mindre styrelseuppdrag som jakt, väg- och marksamfälligheter samt revisor i BRF.

Bildtext: Verksamhetsledare Arnfinn Fredriksson, StyrelseAkademien Gävleborg och medlemmen Kjell Gunnarsson.

För mer information om StyrelseAkademien kontakta:
Arnfinn Fredriksson
Verksamhetsledare StyrelseAkademien Gävleborg
Ackrediterad av StyrelseAkademien Sverige för Styrelse- och VD-utvärderingar
gavleborg@styrelseakademien.se
070-2379669

Läs mer om oss här:
http://styrelseakademien.se/gavleborg/styrelseakademien-gavleborg/

Ansök om medlemsskap här (1500:-/år)
http://kalender.styrelseakademien.se/EventManagement/EventRegistration.aspx?id=76EF05FB-E63F-E411-89C9-0050568D0553

StyrelseAkademien har idag 7000 medlemmar runt om i landet. Vi hjälper dig att göra skillnad i styrelserummet genom utbildning, certifiering i styrelsearbete, styrelseförmedling, styrelseutvärderingar, opinionsbildning och nätverkande. Vi hjälper dig att göra skillnad i styrelserummet genom utbildning, certifiering i styrelsearbete, rekrytering, opinionsbildning och nätverkande.

Text: https://presstjanst.se
Foto: Joe Formgren
StyrelseAkademien Gävleborg

Publicerat via SvenskPress.se av...

StyrelseAkademien Gävleborg

STYRELSEAKADEMIEN I SVERIGE

StyrelseAkademien bildades 1991 och är en oberoende, ideell förening som finns i hela landet. Vi är Europas näst största styrelseinstitut med drygt 6.500 medlemmar och h... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK