– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Stora förväntningar när årets Ishockey-VM drar igång

Publicerad: 21/4, 2021

Med hänsyn till den rådande pandemisituationen verkar 2021 bli ett bra år för sporten- och underhållningsbranschen. Inom sporten finns det många stora events, och en av dem som står näst på tur är ishockey-VM, som kommer hållas i Lettlands huvudstad Riga.

Nu är det klart att Riga står som ensam värd för årets sensationella upplaga av ishockey-VM. Enligt organisatören bakom det stora eventet var den ursprungliga planen att fördela eventet över två städer där båda skulle spela en lika stor roll och stå som värdar för eventet. Vitrysslands huvudstad Minsk utsågs som andravärd, men efter logistiska svårigheter beslöt IIHF i sista stund att bortse från Vitryssland och förflytta eventet helt till Riga i Lettland. Enligt arrangören IIHF är det logistiskt svårt att köra eventet från två platser samtidigt, särskilt i en utmanande pandemisk tid där reserestriktioner fortfarande är en del av vår vardag. Vidare har arrangören även påpekat att det finns en rad olika säkerhetsrisker med att arrangera VM i Vitryssland. Som det ser ut i dagsläget med en ensam värd för eventet räknar man också från organisatörens håll med att kunna spara pengar.

Enligt ett flertal medier har beslutet att flytta eventet från Vitryssland bidragit till en rad kritiska röster, men också en del positiva. De som tidigare protesterat mot regimen i Vitryssland menar att beslutet är bra och att det belyser en rad olika problem som landets medborgare har under Lukasjenkos ifrågasatta styre. Bland de kritiska rösterna har även sponsorer som Luqui Moly och biljätten Volkswagen hotat med att bojkotta tävlingen om den skulle arrangeras i Vitryssland. Värt att nämna är att Vitryssland i år även uteslutits från andra tävlingar, bland annat Eurovision Song Contest 2021 som går av stapeln i Rotterdam senare under maj månad. Nyligen har även OS-kommitén meddelat att man portat landets president Lukasjenko från organisationen. 

Eventet kommer sändas i tv, men det kommer också vara möjligt att få nyhetsuppdateringar och statistik på organisatörens hemsida och mobila app som är gratis att ladda ned i App Store och Google Play.

Ishockey-VM 2021 kommer att hållas i Riga på en rad olika platser där samtliga ligger i anslutning till Riga Arena, där man kommer schemalägga huvudeventet. Här spelar Grupp B, där man också kommer hålla i en semifinal, en ett medaljevent och två kvartsfinaler. Arrangören kommer också använda ytan på Olympic Sports Center för en rad olika spel och Deguava Ice Rink, som kommer att vara öppen för delegationernas träningsaktiviteter.

Publicerat via SvenskPress.se av...

Daniel Sallegren

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK