– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Stora Vall i vinterskrud

Stora Vall i vinterskrud

Spännande 2018 på Stora Vall

Publicerad: 19/1, 2018

Stora Vall finns liksom i blodet hos Gävleborna, antingen för att man gjort lumpen på I14 men de senaste 15 åren har det handlat om fest och god mat! Samt stans bästa utsikt över Gavleån och Boulognerskogen, i synnerhet från sommarserveringen! Huset var från början en del av den lantbruksskola, som fanns på Kungsbäck innan stället övertogs när I14 etablerades 1905. Restaurangen öppnades 2003.

Det anrika huset Stora Vall var utan verksamhet under några år men öppnade igen för dagens lunch, konferenser, minnesstunder och möten av olika slag. Entreprenören och företagaren Marie Berg flyttade in med sina företag på Stora Vall 2016 och såg till att restaurangen i det anrika överstebostället öppnade igen i mars 2017. Dagens lunch på Vall uppskattas av många eftersom bordsserveringen och miljön gör att man i lugn och ro kan sitta ner en stund i en annars stressig och allt snabbare vardag.
På övervåningen i huset huserar ett flertal företag, som samsas med konferensgästerna i det flitigt använda konferensrummet. Marie Berg driver idag restaurangen på Stora Vall och ytterligare två bolag inom försäljning och bemanning. Under 2017 har verksamheterna flätats ihop mer och mer och nu väljer Marie att satsa mer på den lokala marknaden genom att lägga till affärsområden som arrangemang av event, konferenser och ett större samarbete med restaurangen Mackmyra Bar & Bistro, som bara ligger ett stenkast från Stora Vall på andra sidan E4 – med broförbindelse.
- Eftersom fler och fler uppskattar möjligheten att komma till en lugn miljö med naturen omkring sig har gjort att vi nu utökar övervåningen med med ytterligare ett konferensrum för lite större sällskap, säger Marie Berg. Samarbetet med Mackmyra ger oss också större möjligheter att ta emot fler gäster och vara mer flexibla i våra lösningar för både företag och privatpersoner.
- Jag brinner för att få samarbeta än mer med andra aktörer på den lokala marknaden, fortsätter Marie.
Allt detta innebär att bemanningsbolaget Personal-Partner kommer att avvecklas under januari. Personal-Partners affärsidé var att hyra ut restaurangpersonal för säsongsarbete i fjällvärlden och på sommarorterna, men även till restauranger här i Gävle.
- Målet att leverera välutbildad och kvalitetssäkrad personal till restaurangbranschen blev för tufft att nå eftersom marginalerna är väldigt små i branschen, säger Marie Berg.
Marie ser ändå mycket ljust på framtiden tillsammans med sin personal, som jobbar vidare i bolaget Event-Partner med kontor på Stora Vall.
Har du ännu inte ätit dagens lunch på Stora Vall så är det hög tid för det!
Stora Vall / Personal-Partner

Publicerat via SvenskPress.se av...

Stora Vall / Personal-Partner

Stora Vall har öppet för lunch alla vardagar i veckan, med uppehåll under sommaren, se hemsidan. Uteserveringen öppnar efter midsommar.
Vi anordnar också företagsevent och privata arrangemang som kon... Läs mer

Se alla nyheter »

Marie Berg

Marie Berg

Stora Vall, vy från Boulognerskogen

Stora Vall, vy från Boulognerskogen

Uteservering med stans vackraste vy

Uteservering med stans vackraste vy

Dukat för dagens lunch

Dukat för dagens lunch

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK