– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Lars Hallenberg, Cornelis Schrieken och Staffan Thegel på Sörby Handelsträdgård.

Lars Hallenberg, Cornelis Schrieken och Staffan Thegel på Sörby Handelsträdgård.

Sörby Handelsträdgård investerar hållbart för framtiden

Publicerad: 20/4, 2020

För att stärka konkurrenskraften och ytterligare minska miljöpåverkan har Sörby Handelsträdgård valt att göra en stor investering i ny miljövänlig kylanläggning.

Sörby handelsträdgård är en av Sveriges större tulpandrivningar. Förutom andra lökväxter odlas även krukväxter för utplantering på våren och cyklamen på hösten. Företaget grundades 1896. Som ett led i framtidssatsningen har de nya delägarna Lars Hallenberg och Cornelis Schrieken tagit beslutet att investera i en ny kylanläggning trots de nu oroliga tiderna.

– Tulpanen är en ikonisk produkt som har en unik position på den svenska marknaden och efterfrågan ökar ständigt både i Sverige och internationellt, säger Lars Hallenberg, försäljningsansvarig på bolaget. Vi ser också generellt en stor ökning av efterfrågan på närodlade produkter i vårt sortiment och vi är ledande på certifierad odling både vad gäller miljö, klimat och arbetsvillkor. För att fortsätta resan att minska vår miljöpåverkan har vi nu beslutat att investera i en ny kylanläggning.

Sörby Handelsträdgård AB väljer nu att ersätta fler av sina gamla kylaggregat, med en ny kylcentral där man använder det naturliga, miljövänliga köldmediet koldioxid (R744). Genom denna åtgärd minskar verksamheten sitt klimatavtryck radikalt.
– Den här nya kylcentralen är betydligt energieffektivare än den gamla, och drar mindre elström, vilket ytterligare förbättrar miljöeffekten, säger Tomas Lundgren på TF Service AB. Ett långsiktigt tänkande, och erfarenheter från en annan av sina kylcentraler på området som byggdes om på samma sätt 2015, gjorde att man valde denna initialt betydligt dyrare systemlösning. För det innebär ju att verksamheten ligger i framkant i både sitt miljö- och energiförbättringsprogram för en lång tid framåt.

De nya delägarnas ambition är att tillsammans med kunniga och målmedvetna medarbetare, arbeta för att ytterligare stärka servicen i dialog med både kunder och samhället i övrigt. 
- I detta arbete är miljöinvesteringen en mycket viktig del, säger Cornelis Schrieken. Vi vill vara i den absoluta framkanten både när det gäller att odla tulpaner av högsta kvalitet samtidigt i kombination med hållbar och miljömedveten produktion.

Sörby Handelsträdgård AB består av 15000 kvadratmeter växthus och omsätter cirka 50 miljoner kronor. Ett av Sveriges äldsta trädgårdsföretag med anor sedan 1896 är idag en modern handelsträdgård som specialiserat sig på lökväxtproduktion som tulpaner, hyacinter, och narcisser. Övriga kulturer är cyklamen och sommarblommor.
Trädgården är belägen strax utanför Gävle och växterna levereras till både dagligvaruhandeln och fackhandeln.

För mer information kontakta
Staffan Thegel

staffan.thegel@sorby.com
026-663331
http://sorby.com

Bildtexter:
1. Lars Hallenberg, Cornelis Schrieken och Staffan Thegel på Sörby Handelsträdgård.
2. Lars Hallenberg och Cornelis Schrieken nya delägare på Sörby Handelsträdgård i Gävle.
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

Lars Hallenberg och Cornelis Schrieken nya delägare på Sörby Handelsträdgård i Gävle.

Lars Hallenberg och Cornelis Schrieken nya delägare på Sörby Handelsträdgård i Gävle.

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK