– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Så väljer du rätt trallvirke för ditt altanbygge.

Så väljer du rätt trallvirke för ditt altanbygge.

Så väljer du rätt trallvirke för ditt altanbygge

Publicerad: 6/7, 2021

Om du har planer på att bygga en altan, med hjälp av trall, så finns det en del saker att fundera över. Det är ju så att det finns olika typer av trallvirke att välja mellan. Du bör fundera på saker som hur mycket tid på underhåll av altanen du vill lägga eller om det ska vara möjligt att gå mycket barfota på den.

Olika sorters trall

Det finns som sagt flera sorters trall att välja på. En vanlig sort är tryckimpregnerad furu. Det är då trä som man impregnerat under tryck med träskyddsmedel. Det för att motverka röta. Det gör att man förlänger träets hållbarhet, särskilt i väderutsatta miljöer.

En annan form av trall är träkomposit WPC. Det är en trall som består av träspill samt återvunnen plast. Denna typ av trall är helt underhållsfri. Dessutom är den fri från stickor och annat.

Hårdträ är en annan form av trall. Det är ett samlingsnamn för lövträ. När det är i form av trall, så är det ofta ett importerat trä som är mer känt som tropiskt hård. Bland vanliga träslag finns Teak, Jarrah, Ipé, Cumaru och Bangkirai.

Smarta tips då du ska bygga altan

Kolla upp om du behöver ansöka om bygglov, då det kan skilja sig åt beroende på vilken kommun du bor i. Sen, se till så att du planerar in hur stor altanen ska vara och vad du vill få plats med. Äen var den ska vara, i vilket läge är bra att bestämma. Vill du ha morgonsol eller kvällssol är det som styr detta val.

En annan sak att fundera på är om du i framtiden vill lägga tak på, eller glasa in den helt. Detta är nämligen något många känner att de vill göra med tiden. Då är det bra att se till att det går att göra.

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK