– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Så packar du till din drömsemester

Publicerad: 12/8, 2020

Ska du äntligen åka på drömsemestern till Maldiverna, Mauritius, Seychellerna, Bali, Mexico, eller någon annanstans? Läs vidare för att få bra tips på hur du packar för att göra din semester ännu mer drömlik.

Att resa till exotiska platser

Många resenärer längtar efter exotiska destinationer, i synnerhet under de kalla vintermånaderna. Att resa till en varm destination under vintern är en underbar upplevelse, men att packa kan vara problematiskt. När du är invirad i flera lager kläder, så är känslan av att gå i bikini det sista du kan föreställa dig. Dessvärre är det därför lätt hänt att man glömmer att packa viktiga saker.

 

Det mesta kan köpas på plats, men vem vill börja sin drömsemester med att köpa allt man glömt att packa?

 

För att undvika en dyr och besvärlig situation när du slutligen anländer, ska du vara väl förberedd innan avresa. Vi har skapat denna packlista till alla som reser till fjärran och exotiska destinationer.

Innan du åker

Innan du åker ska du se till att du tagit alla nödvändiga vaccin och har dokumentation såsom VISA, reseförsäkring och ett giltigt pass. Om du åker till Maldiverna krävs en injektion mot gula febern om destinationen ligger i ett riskområde. Annars rekommenderas vaccin mot hepatit A, stelkramp och polio.

 

Du måste ha ett giltigt pass och VISA. Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter schemalagt avresedatum. För vissa destinationer får du ett VISUM vid ankomst som gäller cirka en månad.

 

Ta kopior av dokumentation, ID-dokument och biljetter innan avresa och spara dem online så du kan få tillgång till dem var du än är. Det kan även vara en bra idé att ta med dig lokal valuta.

Så packar du

Följande lista innehåller några av de viktigaste sakerna du behöver på en drömsemester. Känn dig fri att inspireras för att skapa din egen lista.

Mediciner

Inkludera alla dina vanliga mediciner. Därutöver bör du packa ner mediciner mot huvudvärk, feber och magproblem. Ta med dig ett enkelt första hjälpen-kit. En bra myggspray är även nödvändig om du ska till en exotisk destination.

Hygienprodukter

Packa dina vanliga hygienprodukter men packa lätt. Exempelvis behöver du inte lika mycket smink som du brukar använda, om du ska till ett varmt och fuktigt klimat. Kom ihåg att packa med ordentligt med solkräm och aftersun lotion.

Kläder

En stor fördel med att resa till en varm destination är att dina kläder tar upp mindre plats i din resväska. Ta med dig ett urval av badkläder, underkläder och lätta sommarkläder. Separera strandkläder från finkläder för att undvika att de sistnämnda blir förstörda av salt, vatten och svett.

Skor 

Du behöver ett par flip flops till stranden, ett par bekväma sneakers och några fina skor eller sandaler till middagen.

Andra nödvändigheter

Om du använder snus, så glöm inte att ta med dig tillräckligt för hela resan. Snus är svårt att hitta överallt bortsett från i Skandinavien och Amerika, så du kan behöva nöja dig med traditionella tobaksprodukter som cigaretter. 

 

Andra nödvändigheter inkluderar elektriska enheter och laddare, resehögtalare, solglasögon och böcker. Vårt sista tips är att packa så lätt som möjligt – när du väl anländer till din drömdestination känns det materialistiska livet plötsligt inte lika viktigt och du behöver inte lika många prylar för att känna dig lycklig. 

 

Res säkert!

PR Direkt

Publicerat via SvenskPress.se av...

PR Direkt

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK