– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

PlaceraPengar.nu sammanställer fonder med låg avgift

Publicerad: 29/5, 2020

PlaceraPengar.nu vill få fler svenskar att upptäcka fördelarna med billiga fonder. Att hitta de billiga fonderna är inte helt enkelt, men det finns nu tips och vägledning att få.

Den största fördelen med lågprisfonder är att pengarna har möjlighet att växa snabbare och att man får en större avkastning i slutändan. PlaceraPengar.nu har nyligen lanserat en stor guide på hemsidan om fonder med låg avgift 2020: http://placerapengar.nu/billiga-fonder/

Guiden är uppdelad i olika kategorier med alltifrån de billigaste Sverigefonderna, Globalfonderna, Tillväxtmarknadsfonder eller Nordamerikafonder, m.m.

Investera i Sverigefonder med lägsta avgift
Sverige har under många år varit en väldigt fördelaktig marknad att placera pengar i eftersom vi har haft många företag som vuxit globalt sett. Sen är det även så att en Sverigefond anses ha större risk än en Globalfond eftersom förvaltaren endast placerar pengar i ett enskilt land. Idag finns det vissa fonder som till exempel Azanza Zero som är helt gratis att äga.

- För många kan det kännas mest naturligt att investera som mest på sin hemma-marknad. Men det finns dock ett par stora fördelar med att också investera i fler marknader och lyfta blicken geografiskt sett. Vi är trots allt en liten ekonomi vars företag endast står för 1 % av det globala börsvärdet. Därför är det klokt att investera i fler marknader. Genom att investera i fler marknader får du nämligen en naturlig riskspridning på både länder, valutor och branscher, säger Robin på PlaceraPengar.nu

Globalfonder med lägst avgift
I guiden på PlaceraPengar.nu hittar läsare också mer detaljer om de billigaste Globalfonderna, vilken är en väldigt god bas att ha i fondsparandet eftersom den ger bra riskspridning samt stabil tillväxt. Med anledning av att man placerar pengar i fler länder och branscher med en Globalfond så räknas den teoretiskt sett som mindre riskfylld än en Sverigefond.

Nordamerikafonder med lägsta avgifter
USA som marknad har ett rikt näringsliv med många framgångsrika och stabila företag. Nordamerikafonder passar den som tror på USA, och när du köper dessa fonder kommer du att kunna äga andelar i bolag som Amazon, Apple, Micosoft och Facebook.

Europafonder med låg avgift
Den som tror på länder som Tyskland, Storbritannien, Frankrike och Schweiz ska överväga Europafonder.

Tillväxtmarknadsfonder med låg förvaltningsavgift
Tillväxtmarknadsfonder ger dig en större exponering gentemot tillväxtländer till skillnad mot globalfonder som främst är tunga i USA. Till Tillväxtmarknadsländerna hör marknader som Afrika, Asien och Latinamerika.

Vanligtvis brukar Tillväxtmarknadsfonder endast utgöra en liten andel av en sparares totala portfölj. Det mesta lutar åt att den ekonomiska utvecklingen i framtiden kommer att förflytta sig från väst till öst. Det kan därför vara en god idé att överväga dessa marknader genom att kombinera globalfonderna med och tillväxtmarknadsfonder. Det ökar dessutom spridningen något i ditt sparande. Tillväxtmarknadsfonder är snäppet dyrare att äga i jämförelse med Globalfonder och Sverigefonder.

Om företaget:
PlaceraPengar.nu hjälper dig att hitta bästa placeringen för dina pengar. Vi har sedan 2012 erbjudit kostnadsfria jämförelser, topplistor, guider och artiklar inom privatekonomi.

Hemsida: http://placerapengar.nu/

Kontaktinformationen till pressansvarig:
Robin, ansvarig för PlaceraPengar.nu
E-Post: kontakt@placerapengar.nu
PR Direkt

Publicerat via SvenskPress.se av...

PR Direkt

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK