– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Ökning av mobilabonnemang med eSIM

Publicerad: 19/1, 2021

Allt fler kunder efterfrågar mobilabonnemang med eSIM. Färre än hälften av mobiloperatörerna på den svenska marknaden erbjuder mobilabonnemang med eSIM-kort, och skaran växer sig nu större i takt med att efterfrågan ökar.

Jämförelsesajten Abonnemangsjakt har under de senaste månaderna märkt av en stor ökning av efterfrågan på mobilabonnemang med eSIM. De traditionella SIM-korten som man sätter i sin mobiltelefon för trådlös tjänst håller sakta men säkert på att bytas ut mot de nya eSIM-korten som nu har gjort inträde på den svenska marknaden.

 

”Vi ser en väldigt tydlig och växande trend där allt fler kunder efterfrågar mobilabonnemang med eSIM. Idag är det färre än hälften av mobiloperatörerna som erbjuder det. Men skaran växer sig allt starkare, särskilt bland de stora företagen," säger pressansvarig på Abonnemangsjakt.

 

De senaste åren har varit mycket fördelaktiga för konsumenterna och flera av de svenska mobiloperatörerna har hållit priskrig mot varandra för att lyckas dra till sig kunder. Detta har resulterat i att det numera finns många prisvärda mobilabonnemang att välja mellan för svenska konsumenter. En snabbt växande trend bland mobilabonnemangen är numera att erbjuda

mobilabonnemang med eSIM-kort då efterfrågan på dessa digitala varianter växer sig allt större.

 

Precis som namnet antyder om så är ett e-SIM inbyggt i telefonens kort. Allt fler konsumenter har under den senaste tiden fått upp intresset för denna digitala variant. Jämfört med det traditionella SIM-kortet så har alltså ett eSIM sitt chip inbyggt i enheten. Detta är fördelaktigt för den som vill ha möjlighet för att ha en mobil med två helt olika abonnemang, där det ena abonnemanget till exempel är för arbetet och det andra för privat bruk. På så sätt slipper man pilla med två olika fysiska SIM-kort. Med eSIM går det dessutom att använda sig av sin smartklocka fullt ut utan att ha mobilen i närheten, vilket allt fler konsumenter efterfrågar.

 

Det är dock inte alla mobiltelefoner som har stöd för eSIM, detta även om alla nyare modeller i stort sätt har stöd för detta, så man bör alltid kontrollera detta före man binder upp sig på ett mobilabonnemang med eSIM.

 

Presskontakt

Mari Metsar

kontakt@abonnemangsjakt.se

PR Direkt

Publicerat via SvenskPress.se av...

PR Direkt

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK