– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Ockelboskoter pryder exklusiv julskyltning i London

Ockelboskoter pryder exklusiv julskyltning i London

Ockelboskoter pryder exklusiv julskyltning i London

Publicerad: 2/12, 2019

De gamla kultmaskinerna från Ockelbo verkar bli allt populärare och mer uppskattade ju längre tiden går. På den exklusiva affärsgatan Savile Row i London visualiserar Richard James, en av Londons mest förnäma skrädderier, julskyltningen i vinterlandskap med en äkta gammal Ockelbo 300 i centrum.

Hur det nu kan vara möjligt när endast ett fåtal stycken snöskotrar överhuvudtaget sålts till Storbritannien har en logisk förklaring då det faktiskt finns en Ockelbo-koppling till den engelska huvudstaden.
Svenskfödde Stefan Furenbrink som sedan flera år arbetar på det exklusiva skrädderiet Richard James, tillbringade mycket tid i Ockelbo i yngre år då hans mamma Anna Fencker Lang funnit kärleken i Ockelbobon Sune Lang. En av Sunes stora fritidsintressen var att åka snöskoter och det var naturligtvis något som unge Stefan snabbt lärde sig att uppskatta.
– När Stefan var yngre hade jag en Ockelbo 6000 som han lärde sig att köra på, berättar Sune, som själv idag kör en Ockelbo 600.

Stefan arbetar om skräddarkonsult på Richard James och de har gjort kostymer till storheter som bland annat Liam Gallagher, Robert Downey Jr och David Beckham.
– Det är många som stannar och tittar och fotograferar skyltningen, berättar Stefan så det känns verkligen kul att få dela med sig av lite Ockelbo-historia här i London.

Mikael Olsson som förvaltar historien om Ockelbos snöskotrar och båtar och arbetar med varumärket hemma i Ockelbo gläds verkligen över den här skyltningen.
– Jag blev både grymt glad och imponerad när jag fick se de här bilderna, säger Mikael. Jag känner bara till att det finns tre snöskotrar totalt i hela Storbritannien idag. Stefan berättade att skyltningen kommer att pågå till nyår och att de hyrt in snöskotern från en firma som specialicerat sig på att hyra ut kultföremål till framför alt film- och TV-produktioner. Den här snöskotern skall även vara med i en helt ny serie från BBC/HBO som heter "His Dark Materials".

Snöskotern som används i julskyltningen är en av de sista klassiska 300-modellerna som började tillverkas 1967 och tidigare hette "Turisten". Den skoter som nu glänser på Savile Row är en av de sista modellerna från mitten av -70-talet och har modellbeteckningen 300-S där bokstaven S står för "Short". Jodå, det fanns en 300-L också.

Om Savile Row
Det är en kortare gata i Mayfair i stadsdelen City of Westminster i centrala London som löper parallellt med Regent Street. Den är sedan tidigt 1800-tal känd som den mest prestigefyllda adressen för skräddare av exklusiva herrkläder, framförallt skräddarsydda kostymer. Som kuriosa kan nämnas att där hade även The Beatles sitt kontor för skivbolaget Apple Corps. Den 30 januari 1969 förvånade man både omgivningen och sina fans med att göra sitt sista offentliga framträdande på taket där, Savile Row nr. 3. Richard James ligger f.ö. på nr. 29.

För mer information om Ockelbo snöskotrar och båtar se:
http://ockelbo-collection.se

Kontakt:
Mikael Olsson: 070-551 35 92
info@ockelbo-collection.se

Läs om skyltningen på Richard James hemsida
https://www.richard-james.com/blog/article/snow-business
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Joe Formgren är kommunikationsstrateg och marknadsförare. Grundare av SvenskPress.se genom Gestrike Media AB och delägare i Precis Reklam AB samt affärsnätverket effect plus+. 2018 lanserade han tills... Läs mer

Se alla nyheter »

Ockelboskoter pryder exklusiv julskyltning i London

Ockelboskoter pryder exklusiv julskyltning i London

Ockelboskoter pryder exklusiv julskyltning i London

Ockelboskoter pryder exklusiv julskyltning i London

Mikael Olsson hemma i Ockelbos vinterlandskap på en Ockelbo 600

Mikael Olsson hemma i Ockelbos vinterlandskap på en Ockelbo 600

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK