– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Nyöppning på Funnys Äventyr i Malmö den 13 juni – firas med ny sagomiljö!

Publicerad: 28/5

Den 13:e juni öppnar Funnys Äventyr i Malmö upp inför sommarsäsongen 2021.
I samband med nyöppningen presenteras en ny sagomiljö ”Lassemaja och cirkusmysteriet”. I teaterladan spelas föreställningen ”Funny och den gamla eken” i regi av Staffan Götestam.

Den 13:e juni öppnar Funnys Äventyr i Malmö upp inför sommarsäsongen 2021. I samband med nyöppningen presenteras en ny sagomiljö ”Lassemaja och cirkusmysteriet”. I teaterladan spelas föreställningen ”Funny och den gamla eken” i regi av Staffan Götestam.

Funnys Äventyr är en av Sveriges senaste kulturhus för barn och ett besöksmål för hela familjen, på Mobilia i centrala Malmö. Nu öppnas dörrarna upp för sommarsäsongen och Funnys magiska sommarlov.

- Det är jättekul att öppna upp igen och vi har längtat så efter denna dagen. Vi ser fram emot att välkomna alla barn och vuxna till en fantastisk sagovärld där stora och små kan leka, läsa, lära tillsammans, säger Helene Lloyd, VD på Funnys Äventyr.

När Funnys Äventyr öppnar upp för sommarsäsongen, kan man presentera en ny sagomiljö i det 3 350 kvadratmeter stora landskapet. Det är en sagomiljö som baseras på Martin Widmarks bok Lassemaja och cirkusmysteriet som kommer vara en del av Funnys Äventyr fram till julen 2021.

- Vi har den stora förmånen att ha Lassemaja hos oss. Ännu en gång har Tor och Klara Svae gjort de vackra installationerna. Det är första gången Lassemaja kommer till Malmö och Jag ser väldigt mycket fram emot att se barnen leka, läsa och lära i den, säger Helene Lloyd.

Under sommarsäsongen spelas pjäsen “Funny och den gamla eken”, skriven och regisserad av Staffan Götestam. I pjäsen får publiken lära känna Funny – en vanlig flicka med ovanliga egenskaper. Hon har nämligen magiska fingrar. Huvudrollen spelas av skådespelar- och nöjesprofilen Ellen Malmström.

- Funny är bara rädd för en sak… spindlar! Följ med henne till underjorden där hon träffar den största spindeln någonsin sett. Och där hon konstigt nog överkommer sin rädsla, säger Staffan Götestam som skrivit böckerna om Funny och regisserat pjäsen.

Bakom Funnys Äventyr står nöjesprofilerna Staffan Götestam och Julius Malmström – samt lokala företag och Malmö stad. Kulturhuset stod klart i oktober 2020.

Funnys Äventyr släpper entrébiljetter på måndag 31/5, 12.00 på www.funnysaventyr.se Under sommaren har Funnys Äventyr öppet måndag – söndag: 10:00 – 17:00.

Läs mer via: www.funnysaventyr.se


PR och Presskontakt: Rickard Werecki: 070-7178008 pr@werecki.com

WERECKI PROMOTION COMAPANY

Publicerat via SvenskPress.se av...

WERECKI PROMOTION COMAPANY

Promotion och kommunikationsbyrå inom Teater, Musik, Skivreleaser, Artist, Turnéer, Konserter, Film, Bokreleaser, Podcast, Evenemang, Kultur och Nöje!

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK