– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Nya Nissan JUKE får 5 stjärnor i Euro NCAP 2019

Nya Nissan JUKE får 5 stjärnor i Euro NCAP 2019

Nya Nissan JUKE får 5 stjärnor i Euro NCAP 2019

Publicerad: 18/12, 2019

Helt nya Nissan JUKE har tilldelats den högsta femstjärniga säkerhetsgraderingen av Euro NCAP 2019. Euro NCAP ger bland annat beröm för bilens avancerade och robusta säkerhetsteknik.

Nya Nissan JUKE får 94 % för skydd av vuxna och 85 % för skydd av barn, vilket placera bilen i en mycket bra position i det mindre SUV-segmentet. Bilens avancerade förstärkta struktur, byggd med ultrahög hållfast stål för att förbättra styvheten samtidigt som kraften vid en krock kan absorberas och spridas innan det når passagerarutrymmet. Dessa avancerade material har också gjort det möjligt för Nissan att förbättra sikten i säkerhetskritiska områden. A-stolparna mellan vindrutan och dörrkarmarna har gjorts smalare, utan att tappa i stabilitet, detta på grund av att konstruktionen består av ultrahög hållfast stål. Bilen har också utrustats med LED-strålkastare vilket förbättrar sikten med 10 meter när det är mörkt.

Avancerad säkerhet

Nya Nissan JUKE får höga betyg, 81 %, i säkerhetstesterna som avser skydd av oskyddade trafikanter. Nissan JUKE är utrustad med innovativa aktiva säkerhetstekniker så som intelligent autobroms samt dödavinkelvarnare som aktiveras om det föreligger en kollisionsrisk med en annan bil, fotgängare eller cyklist.

Förarstödsystem
Att tilldela poäng för teknik som hjälper förare att undvika kollisioner och olyckor är en av Euro NCAPs syften. Poängssystemet för 2019 berömmer modeller som gör mer utöver lagliga säkerhetskrav - vilket speglar de ledande säkerhetsinnovationerna på marknaden.

Antalet stjärnor återspeglar hur bra bilen presterar i NCAP 2019-testerna, men betyget påverkas också av den säkerhetsutrustning som biltillverkaren erbjuder på respektive marknad. Så ett högt antal stjärnor visar inte bara att testresultatet är bra, men också att säkerhetsutrustningen på den testade modellen finns tillgänglig för alla kunder i Europa.

Tack vare Nissan Intelligent Mobility får Nya JUKE även här höga betyg 73 %. Kunderna får omfattande intelligent teknologi såsom Nissan ProPILOT - avancerad förarassistans i olika steg. Nissan ProPILOT är en del av autonom teknik som underlättar och minskar förarens stressnivå vid pendling, köer och tung trafik på motorvägar. Detta genom att autonomt hålla Nya JUKE i samma körfält och upprätthålla ett konstant säkerhetsavstånd från andra bilar.


För första gången i det mindre SUV-segmentet erbjuder Nya JUKE Blind Spot Intervention. Denna teknik hjälper föraren när ett annat fordon inte uppmärksammats av föraren i ett angränsande körfält. Bilen styrs tillbaka in i körfältet och undviker en eventuell kollision.

Rear Cross Traffic Alert gör föraren uppmärksam vid till exempel en parkeringssituation. Systemet varnar föraren med ett ljud när det finns risk för kollision med ett annat fordon, person eller föremål som korsar när bilen är på väg att köra ut.

”Vi är mycket stolta och glada över att ha fått högsta säkerhetsgraderingen från NCAP 2019. Avancerade materialval, ultrahög hållfast stål och Nissan Intelligent Mobility, innebär att vi kan erbjuda kunderna en säker, rolig och smidig körupplevelse. ”Säger Marco Fioravanti, Vice President Product Planning, Nissan Europe.

###

Alexandra Österplan
Communications Manager Sweden
aosterplan@nissan-europe.com
Telefon: +46(0)706934751Om Nissan Europe
Nissan har en av de mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden av alla utomeuropeiska tillverkare, med mer än 16 000 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Under 2018 Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland, tillverkades förra året fler än 600 000 bilar, inklusive prisbelönta crossovers, transportbilar samt Nissan LEAF, världens mest sålda elbil 2018. I strävan efter målet om nollutsläpp och noll dödsfall i trafiken leder Nissan vägen med visionen Nissan Intelligent Mobility. Designad för att leda Nissans produkter och teknik med en 360-graders strategi för framtida mobilitet och kommer att förankra kritiska företagsbeslut om hur bilar drivs, körs och hur de integreras i samhället.

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter ca. 175 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. nissan.se

För mer information om Nissan’s produkter, service och företagets åtagande gällande hållbar mobilitet, besök nissan-global.com. Du kan också följa oss på Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn samt se alla våra senaste videos på YouTube


Artikeln är publicerad i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt publicerade och distribuerade till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till http://www.presstjanst.se i samarbete med http://www.svenskpress.se
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK