– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Per Olof Olsson, Lars Hallenberg, Cornelis Schrieken och Staffan Thegel på Sörby Handelsträdgård.

Per Olof Olsson, Lars Hallenberg, Cornelis Schrieken och Staffan Thegel på Sörby Handelsträdgård.

Nya delägare på Sörby Handelsträdgård i Gävle

Publicerad: 2/7, 2019


Lars Hallenberg och Cornelis Schrieken blir nya delägare i det 120 åriga familjeföretaget Sörby Handelsträdgård i Gävle.

Sörby handelsträdgård är en av Sveriges större tulpandrivningar. Förutom andra lökväxter odlas även krukväxter för utplantering på våren och bl.a. cyklamen i kruka på hösten. Företaget grundades 1896 och drivs som familjeföretag i tredje generationen. Som ett led i en generationsväxling i bolaget har ägarfamiljen beslutat att ta in två erfarna odlare i ägarkretsen. Avsikten är att de så småningom ska ta över verksamheten helt.
Lars Hallenberg har arbetat i företaget sedan trädgårdsteknikerstudierna i Alnarp avslutades för nu drygt 25 år sedan. Han har under tiden haft olika roller i verksamheten och är sedan några år huvudansvarig för krukväxtodlingen samtidigt som han har hand om försäljning och ordermottagning.

Cornelis Schrieken är en känd profil i branschen. Han knöts till företaget i början av årets tulpansäsong, och har nu utsetts till ansvarig för tulpandrivningen. Han är född i Nederländerna men har ett tjugoårigt förflutet i motsvarande roll inom svensk lökdrivning.

– Tulpanen är en ikonisk produkt som har en unik position på den svenska marknaden och efterfrågan ökar ständigt både i Sverige och internationellt, säger Staffan Thegel, som fungerar som VD i bolaget sedan i höstas. Vi ser också generellt en stor ökning av efterfrågan på närodlade produkter i vårt sortiment och vi är ledande på certifierad odling både vad gäller miljö, klimat och arbetsvillkor.
De nya delägarna kommer att arbeta för att, tillsammans med våra kunniga och målmedvetna medarbetare, ytterligare stärka servicen i dialog med våra kunder.

För mer information kontakta
Staffan Thegel
staffan.thegel@sorby.com
026-663331
http://sorby.com

Sörby Handelsträdgård AB består av 15000 kvadratmeter växthus och omsätter cirka 50 miljoner kronor.
Med anor sedan 1896 är Sörby ett av Sveriges äldsta trädgårdsföretag som drivs av tredje generationens ägare, Per Olof Olsson. Sörby Handelsträdgård är en modern handelsträdgård som specialiserat sig på lökväxtproduktion såsom tulpaner, hyacinter, och narcisser. Övriga kulturer är cyklamen och sommarblommor.
Trädgården är belägen strax utanför Gävle och växterna levereras till både dagligvaruhandeln och fackhandeln.

Bildtexter:
1. Per Olof Olsson, Lars Hallenberg, Cornelis Schrieken och Staffan Thegel på Sörby Handelsträdgård.
2. Lars Hallenberg och Cornelis Schrieken nya delägare på Sörby Handelsträdgård i Gävle.
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

Lars Hallenberg och Cornelis Schrieken nya delägare på Sörby Handelsträdgård i Gävle.

Lars Hallenberg och Cornelis Schrieken nya delägare på Sörby Handelsträdgård i Gävle.

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK