– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Ny storaffär i svenska branschen - Office IT-Partner, Zetup och Dicom slås ihop

Publicerad: 15/6, 2018

FSN Capital V (“FSN Capital”) har kommit överens med ägarna till Office-IT Partner (“OITP”), Zetup och Dicom att bilda en ny utmanare på den svenska IT-marknaden.

FSN Capital V kommer att bli majoritetsägare i den nya gruppen, som har som målsättning att bli en nordisk marknadsledare inom IT-infrastruktur, molntjänster och digitalisering. OITP, Zetup och Dicom levererar ett fullskaligt erbjudande av tjänster inom bland annat IT för arbetsplatser, infrastruktur och applikationsdrift, molntjänster och digitalisering.

Den nya gruppen kommer att ha fler än 500 anställda, 33 kontor över hela landet och en total årlig omsättning över 1 miljard SEK. FSN Capital kommer att stödja gruppens fortsatta utveckling, med fokus på att ytterligare stärka sin operationella plattform, accelerera kunskapsdelning och bygga vidare på gruppens tjänsteerbjudande inom IT och digitalisering – såväl organiskt som genom förvärv. Respektive bolag kommer att vidhålla deras starka fokus på nära partnerskap med kunder och att, för dessa kunder, möjliggöra affärsförbättringar.

Lotta Widorson Lassfolk, VD för Office IT-Partner samt tf. koncernchef, kommenterar: “Vi ser väldigt positivt på att bilda denna grupp och välkomnar FSN Capital som vår nya tillväxtpartner. Den svenska IT-marknaden är på väg in i nästa fas av tillväxt och vårt partnerskap med FSN Capital kommer möjliggöra för oss att fortsätta utveckla vår plattform och tjänsteerbjudande, samtidigt som vi attraherar fler nya talanger. Vi kommer att fortsätta arbeta med högt fokus på våra kunder, med högkvalitativa, effektiva och innovativa lösningar medan vi integrerar nya tjänster till vårt erbjudande för att bli en verklig digitaliseringspartner till våra kunder.”

Claes Willén, VD för Dicom, tillägger: ”Dicom, OITP och Zetup delar samma hängivenhet till att leverera överlägset värde till våra kunder levererat med högsta kundnöjdhet och personlig närhet. Vi kompletterar varandra mycket väl när det kommer till färdigheter, kompetenser samt företagsfilosofi. Vi ser mycket fram emot att få skapa ännu mer värde för kunderna genom att växa tillsammans och bygga en ledande Nordisk IT-grupp”.

Mats Franzén, VD för Zetup, säger: ”Zetup har sedan starten fokuserat på att leverera oöverträffat värde till våra kunder och det har i sin tur drivit tillväxt och affärsmöjligheter. Vi är glada över att ha hittat en grupp av företag som delar samma värdegrund och som kan hjälpa oss att expandera vårt erbjudande och kundbas. Vi är även mycket glada över det nya partnerskapet och är övertygade att det kommer möjliggöra exceptionell service till våra kunder”.

“Vi har följt marknaden för IT-infrastruktur över längre tid och ser en mycket intressant möjlighet att etablera en ny grupp som kan leda utvecklingen när det gäller digitalisering av medelstora organisationer i Norden. Office IT-Partner, Zetup och Dicom - med starkt kundfokus, förmåga till välfungerande leveranser och delad vision för framtiden – utgör en optimal plattform för en sådan grupp. Vi känner stor entusiasm för att inleda detta partnerskap och skapa en ny, innovativ kraft i IT-sektorn” kommenterar Andreas Bruzelius, Principal, FSN Capital Partners AB, i egenskap av investeringsrådgivare till FSN Capital V.

Rådgivare till FSN Capital V i transaktionen var UB Capital, The Boston Consulting Group, Baker McKenzie och PWC.
Nordlo Gävle AB

Publicerat via SvenskPress.se av...

Nordlo Gävle AB

För oss är digitalisering ett mänskligt hantverk, där digitala lösningar förenklar och förbättrar människors arbetsliv. Tillsammans kan vi skapa hållbar tillväxt som gör att din organisation står väl ... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK