– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

presstjanst
Björn Lönn från Holmsund Invest, Niclas Carlson och Christian Wallmark på Restaurang Teknikparken är redo för träning och rehab i Teknikparken.

Björn Lönn från Holmsund Invest, Niclas Carlson och Christian Wallmark på Restaurang Teknikparken är redo för träning och rehab i Teknikparken.

Niclas Carlson startar rehab på Teknikparken

Publicerad: 13/2, 2018

Att motionera och rehabiliteringsträna på jobbet under sakkunnig ledning blir snart verklighet på Teknikparken i Gävle när kiropraktor Niclas Carlson och fystränaren Victor Lejon startar Teknikparken Rehab för både arbetsskadeförebyggande friskvård, träning och rehabilitering i Teknikparkens gym.

På Teknikparken i Gävle finns många företag som är i behov av att både chefen och personalen är vid god hälsa, mår bra och är på plats. På samma sätt som Niclas och Victor hjälper breddlag, elitlag och landslag i olika sporter att prestera på topp kommer de nu att hjälpa hela eller delar av företagens personalstyrkan att komma i form.
– Idén till den här satsningen kom när Fastighetsägaren Holmsund Invest på Teknikparken i Gävle frågade om hur han skulle kunna locka mej och Victor Lejon till huset så berättade vi om hur vi jobbar med företag idag och då insåg vi vilka möjligheter som finns att utveckla den verksamheten på Teknikparken, berättar Niclas. Jag jobbar med många små och stora företag i Gävle och Sandviken och hjälper dem med akut behandling av personal som vill vara på jobbet men inte kan. När dom får ryggskott och nackspärr bokar dom en akut bedömning och efter behandling kan de ofta vara på jobbet samma dag eller dagen därpå. Det sparar både tid och pengar när personalen mår bra och kan vara på plats.

Förebyggande friskvård och alla former av rehabilitering är både avdragsgilla och skattefria för företag och personal. När nu träningen kan utföras med experthjälp på jobbet så blir det lätt för alla inblandade att lära sig träna, träna på att träna eller att träna mot ett mål och prestera nya resultat.
– Jag tar en del av min verksamhet och flyttar tillsammans med fystränaren Victor upp allt arbete med förebyggande friskvård och rehabilitering för företag hit till Teknikparken. Victor som är som är utbildad fystränare av Riksidrottsförbundet RF kommer att vara på plats dagligen medan jag även kommer att behålla min praktik på Södra Skeppsbron. För den som är sjukskriven eller har ont erbjuder vi möjligheten att träna på rätt sätt tillsammans med en erfaren fystränare. Många behöver hjälp att komma igång med rehabträning och vi har både kunskapen och erfarenheten från idrotten och vill nu utveckla det som en tjänst för företagen på Teknikparken.

Den som råkar ut för en längre tids sjukskrivning kan börja dagen på Teknikparken Rehab med träning och en förmiddagsfika eller lunch med arbetskamraterna istället för att sitta hemma i väntan på att bli frisk. Träning, näring och trevligt sällskap är medicinen under hela rehabiliteringstiden.
– Vi vänder oss till alla som har ett provsvar, testresultat eller tillstånd som påverkas positivt av fysisk aktivitet. Det kan vara någon på jobbet som gjort en hälsokontroll och behöver träna sig i form för att förbättra testresultat för blodsocker, blodtryck, vikt och kondition. Andra skadar sig eller genomför en operation där träning är en betydande del av rehabiliteringen. Samma dag som någon får ont i ryggen, blir sjukskriven eller får ett besked från läkaren om hälsoläget gör vi en bedömning, utföra behandling och rehabiliteringen kan börja utan väntetid.

Alla arbetsgivare har ett övergripande ansvar för personalens hälsa och ska enligt Arbetsgivarlagen ha en färdig plan för förebyggande och rehabiliterande åtgärder. Teknikparken Rehabs koncept innebär att man på direkt uppdrag av Teknikparkens företag kan hjälpa dem med den delen av arbetsgivaransvaret som handlar och fysisk hälsa för alla som har ett provsvar, testresultat eller tillstånd som påverkas positivt av fysisk aktivitet.
– Det är väldigt svårt att få alla anställda att nappa på friskvård och förebyggande insatser trots att det är nästan gratis för både företag och personal. Alla som jobbar har ett eget ansvar för att hålla sig friska och skadefria men alla klarar inte av det. Även stressade personer mår bättre av motion. Styrketräning vinner i nästan alla vetenskapliga studier som beskriver hälsoeffekten i jämförelse med medicin och annan träning. Man kan lära sig träna på Teknikparken Rehab och kan ta med sig nyvunnen kunskap till ett annat träningsställe i närheten av där man bor. Att lära sig träna på rätt saker blir lätt tillsammans med en egen tränare.

De som ogärna, sällan eller aldrig tränar har mest att vinna på att bli lite mer aktiva. Även lite fysisk aktivitet räcker långt. De som kommit längre i sin träning får hjälp att träna för att springa milen under 60 minuter eller tips och råd inför nästa Vasalopp.
– Vi har ett stort nätverk kring allt som handlar om friskvård, träning och rehabilitering som vi tar med oss till Teknikparken. Den som vill ta sin träning till ett nästa steg eller är i behov av en kompletterande undersökning kan vi slussa vidare till någon vi känner bra och litar på.

De personer som saknar styrka och inte har tillräckligt bra kondition får ibland ont av att jobba när dom inte hinner att återhämta sig. Då är förebyggande friskvård rätt medicin och blir lönsamt i längden för både företagen och personalen.
– Vi har jobbat med företag i Sandvikens kommun och fått ohälsotalen att halveras när arbetsgivaren ger personalen möjligheterna att ta ansvar för den egna hälsan. Det gäller att var och en att få jobbet gjort. Här finns det gott om möjligheter för alla att bli riktiga vinnare, menar Niclas. Forskningsresultat visar att fysisk aktivitet och styrketräning hjälper i större utsträckning än medicin. Det gäller bara att komma igång med träningen och när det är motigt och då kan det vara bra att få lite hjälp av någon som kan. Vi är proffs med ett stort kontaktnät efter alla år i branschen som vi vill att företagarna på Teknikparken får ta det av när dom väljer att satsa friskt på jobbet. Vi siktar i första hand in oss på företagen i husen och närområdet men alla företag som är intresserad av den här modellen för praktisk och effektiv rehab är naturligtvis välkomna att höra av sig. Det ska inte vara längre bort än ett sms när företagen och personalen vill ha hjälp.

Bildtext. Björn Lönn från Holmsund Invest, Niclas Carlson och Christian Wallmark på Restaurang Teknikparken är redo för träning och rehab i Teknikparken.


Om Niclas
Niclas Carlson är legitimerad kiropraktor och har jobbat med behandling och rehabilitering i 30 år på sin klinik på Södra Skeppsbron i Gävle. Niclas är ett välkänt ansikte inom idrottsvärlden och hjälper ungdomar amatörer och proffs med idrottsskador och fysträning. Till sin hjälp har han fystränaren Victor Lejon som hjälpt idrottare i alla åldrar att utvecklas för att kunna träna och tävla på nationell och internationell hög nivå.
Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap.
Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism.
Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp.


Om Teknikparken Rehab
Leg. kiropraktor Niclas Carlson och av RF utbildade fystränaren Victor Lejon erbjuder Teknikparkens företag bedömning, behandling och rehabilitering av personal som har ett tillstånd, testresultat eller provsvar som kan förbättras med hjälp av fysisk aktivitet tillsammans med arbetsskadeförebyggande åtgärder, behandling, tester och träning i Teknikparkens lokaler.
Leg.kiropraktor Niclas Carlson finns på Teknikparken Rehab för akut bedömning och behandling vardagar 9-12. Bokning sker med sms: skicka REHAB till 0722255565 dygnet runt
Förebyggande friskvård och rehabiliteringsträning med fystränaren Victor Lejon sker i gymmet.
Resurser: Bokning sker även via receptionen på Teknikparken (inte klart än)


Om Hälsovård, Friskvård, Sjukvård och Rehabilitering
För dig som är anställd i ditt egna aktiebolag finns många skattefria eller lågt beskattade förmåner att utnyttja om du behöver friskvård, hälsovård, sjukvård eller rehabilitering
Så här är skattereglerna:
• Förmån av fri hälsovård och sjukvård som ges av den offentligt finansierade vården är en skattepliktig förmån för den anställde och avdragsgillt för arbetsgivaren.
• Fri hälsovård och sjukvård som sker utanför den offentligt finansierade vården då vårdgivaren inte får någon ersättning från försäkringskassan är en skattefri förmån för den anställde, men arbetsgivaren får i regel inte göra några avdrag för kostnaden.
• Vård och behandlingskostnader som ingår i rehabilitering och förebyggande behandling är såväl en skattefri förmån för den anställde som en avdragsgill kostnad för arbetsgivaren.
• Fri företagshälsovård är i regel också en skattefri förmån för den anställde och en avdragsgill kostnad för arbetsgivaren.
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Om cookies och datainsamling

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om att webbplatsen innehåller cookies, vad dessa används till och hur cookies kan undvikas. Vår webbplats är skapad med publiceringssystemet Yodo, och använder sig av så kallade "tillfälliga cookies" eller "session-cookies" som lagras tillfälligt och försvinner när du stänger ned din webbläsare.

Ifall du loggar in till vår webbplats, så används även så kallade "varaktiga cookies", som sparas på din dator i upp till trettio dagar, eller tills dess att du själv raderar dem. En varaktig cookie används också för att komma ihåg ifall du valt att stänga den ruta som informerar om att cookies används på webbplatsen.

Cookies används dels för att optimera webbplatsens funktion och anpassa den efter dina önskemål, dels för att kunna analysera statistik så att vi kan göra webbplatsen bättre för dig som besökare och kund. Webbplatsens funktionalitet är dock ofta, till viss del, beroende av tillfälliga cookies (exempelvis för att du ska kunna lägga artiklar i varukorgen, genomföra köp, för att du ska kunna hålla dig inloggad, eller för att förhindra spam i kontaktformulär).

Om du vill undvika cookies kan du konfigurera din webbläsare så att cookiefilerna inte laddas ner i din dator. Tillfälliga cookies är, som ovan framgått, dock nödvändiga för att navigera på vår webbplats.

Den data som lagras i våra cookies används endast för att rent tekniskt kunna möjliggöra användandet av våra tjänster. Vi sparar ingen personlig information i cookies på besökarens dator.

Utöver våra egna cookies så kan förstapartscookies från Google Analytics 4 (i enlighet med rådande GDPR-lagar) förekomma. Detta för att spara besöksstatistik, i syfte att kunna optimera vår webbplats och närvaro på nätet.

Ja eller Nej till cookies?

Du kan själv acceptera att ta emot cookies eller inte. Webbläsare som Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome och Opera tar emot cookies automatiskt, men du kan ändra dina personliga inställningar så att du inte accepterar Cookies. Om du väljer att stänga av möjligheten att ta emot cookies så kommer många webbplatser inte kunna ses eller utnyttjas maximalt.

Hur stoppar jag cookies?

Din webbläsare ger dig möjlighet att blockera cookies. Olika webbläsare och versioner av webbläsare fungerar på olika sätt, och kan skija sig åt i hur man ändrar dessa inställningar. Nedan finns länkar till instruktioner för några av de vanligaste webbläsarna:

Datainsamling och datalagring

Webbplatsen kan använda sig av Google Analytics och liknande tjänster för att samla in data om ditt besök på webbplatsen. Ingen personlig data sparas, utan endast information om själva besöket i sig, det vill säga länkklick, sidvisningar, hur länge en viss sida har visats och liknande. Informationen kan användas av oss för att analysera hur besökare använder vår hemsida, samt för att i framtiden kunna förbättra och optimera innehåll och funktion på hemsidan. Informationen kan också användas av Google (eller motsvarande leverantör) för att optimera information och annonser, så att du får mer relevanta/personliga sökträffar eller annonser i leverantörens övriga tjänster.

Har du vidare funderingar kring hur cookies och datainsamling används på vår webbplats, vänligen kontakta oss!

Stäng

Denna webbplats använder cookies
Vi använder cookies och datainsamling i enlighet med rådande GDPR-lagstiftning för funktion och bästa möjliga upplevelse för den här webbplatsen.
Du behöver godkänna detta som besökare - Läs mer här »

Acceptera alla Endast nödvändiga