– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Misstagen många gör med sin diskmaskin.

Misstagen många gör med sin diskmaskin.

Misstagen många gör med sin diskmaskin

Publicerad: 7/12, 2020

Många hushåll har idag en diskmaskin som sköter jobbet med att diska rent alla tallrikar, glas och bestick. Men, det finns en del misstag många gör, när det gäller sin diskmaskin. Ett mycket vanligt misstag många gör det är att skölja av disken innan du kör den i din diskmaskin. Förvisso är det så att det inte bör finnas matrester kvar, men dessa bör bara skrapas av. Men feta saker som såser med mera är bara bra att det sitter kvar. Diskmedlet fungerar effektivare då.

Du kör diskmaskinen halvfull
Ett mycket vanligt misstag många gör är att diska efter en måltid, även om man inte fyllt hela maskinen. Dock är det inte bra att köra en halvfull maskin. Dels är det ett stort slöseri med vatten, dels kan det öka risken att saker går sönder i din maskin, eftersom de har mer plats på sig att kunna röra sig. Så se till att alltid fylla din diskmaskin helt innan du sätter igång den! Sedan är det även viktigt att du fyller den på rätt sätt! Du bör bland annat ställa muggar, tallrikar och skålar en liten bit ifrån varandra så att de blir ordentligt diskade. 

Du diskar fel saker
Det är klart att det känns lockande att ställa in precis all disk i din diskmaskin, men vissa saker hör inte hemma där. Det finns vissa redskap i köket som inte tål att bli diskade i maskin. Det gäller bland annat kockknivar, träredskap, gjutjärn och teflon. De kan bli förstörda. Andra saker kan förstöra maskinen så som köksprylar i aluminium då de missfärgar diskmaskinen. Sen finns det saker du kan diska, fast du inte tror det. Du kan till exempel lägga in disktrasorna i diskmaskinen så väl som köksfläktens filter. Även kylskåpslådorna, plastleksaker eller verktyg som har metall- eller plasthandtag funkar att diska i maskinen. 

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK