– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Namnsmycken med gravyr & Bola gravidsmycken

Namnsmycken med gravyr & Bola gravidsmycken

Miljövänligare Smyckestillverkning? Javisst

Publicerad: 24/8

Modebranschen är inte särskilt känd för sitt genuina miljöarbete. Särskilt smyckesbranschen har präglats av greenwashing länge, med egna ohållbara märkningar, dubiösa källor och ovilliga att ta tag i problemet. Men det finns mycket som kan göras!

Smyckesbranschen har länge präglats av tvivelaktiga metoder i utvinningen av råvaror. Metaller kräver mycket energi och ädelstenar kommer från skövlade landområden. Transporter med flyg över halva jordklotet och energikrävande lokala transporter. Därtill kommer de mer vanliga lokala utsläppen som kommer från arbetspendlingen, uppvärmningen mm. 

Vi hos Silvermama kan inte ändra allt eller ta bort alla utsläpp. Men vi har en ambition att faktiskt göra så gott vi kan. Materialen kommer även i framtiden att behöva utvinnas och transporter kommer att behövas hur vi än vill ändra och förbättra. Men, vi har tagit några tydliga steg i rätt riktning. Genom att välja våra leverantörer av silver i länder med höga miljökrav och miljömedvetenhet så minskar vi våra utsläpp drastigt. T.ex, kommer den största andelen av vårt silver från Frankrike och Italien med minst 30% återanvänt silver. Det sparar på långa flygtransporter och minskar trycket på utvinningen. Vi har inga ädelstener som kan på något sätt har kommit från tvivelaktiga källor. Då väljer vi hellre att avstå helt! 

Våra lokaler för smyckestillverkningen av våra personliga namnsmycken och armband med gravyr drivs med solceller och kompletteras med extern solenergi. Pendling sker med cykel, kollektivtrafik och elbil och transporter sköts via Postnords brevtjänster. På så sätt behöver kunder inte hämta ut paket och brevbäraren kan leverera med cykel eller till fots.

Det finns alltid sätt att göra ännu bättre, men vi har tagit ett första kliv och det är lättare än vad många ger sken av.

JWLY Online HB

Publicerat via SvenskPress.se av...

JWLY Online HB

JWLY Online Handelsbolag driver två smyckessidor. Silvermama.se säljer framgångsrik namnsmycken och armband med gravyr samt bola gravidsmycken. Zoara-smycken.se fokuserar på fina modesmycken. Bolaget ... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK