– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Melodifestival-veteran och rocksångare släpper barnbok!

Publicerad: 3/11, 2020

Jim Jidhed har alltid haft en stor och livlig fantasi. Nu debuterar Jim med barnboken Brunte ”Hästen som bajsar på barn”, berättelsen om den degraderade paradhästen ”Brunte” som numer är ridskolehäst och gör livet surt för barnen i Billdal.

Jim Jidhed har alltid haft en stor och livlig fantasi. Nu debuterar Jim med barnboken Brunte ”Hästen som bajsar på barn”, berättelsen om den degraderade paradhästen ”Brunte” som numer är ridskolehäst och gör livet surt för barnen i Billdal. Man får följa med trion Emanuel, Gita och Freddan som tar upp kampen mot hästen. En berättelse om trädkojsbygge, tårtor, kamratskap och en hel del bajs. Parallellt med boken släpps tre nyskrivna låtar varav ”Bruntes Sång” är titelspåret.

Jim gjorde sig först världskänd på 80-talet med hårdrocksbandet Alien (Only One Woman m.fl.) som nu släpper nytt album den 27 november 2020. Jims egna solokarriären tog rejäl fart med melodifestivalen 1991 med låten ”Kommer du ihåg mig” som blev en stor hit och han medverkade även 1997 då med låten ”Charlie”. Genom åren har det blivit sex soloalbum med flera listplaceringar. Nu debuterar Jim Jidhed med barnboken Brunte ”Hästen som bajsar på barn”!

Se Boktrailer via (YouTube): Klicka här...

Lyssna ”Bruntes sång” (Spotify):  https://open.spotify.com/track/1q9i7w7bLIr2RU0IAeC...

Boken släpps den 9 november 2020 via Akademibokhandeln, Bokus, Ginza m.fl. och kan även beställas via www.idusforlag.se

Om: Jim Jidhed hade i slutet av 80-talet stora framgångar med gruppen Alien, med vilka han gjorde albumet ”Alien” och ett antal singlar. Höjdpunkten kom i och med singeln ”Only One Woman” som låg på Svenska singellistan i fem månader och toppade densamma samt Tracklistan under ett antal veckor i april och maj 1988. Det gjorde att albumet klättrade upp till Topplistans andra plats! Även singel nummer två ifrån Alien´s debutalbum placerade sig på Trackslistan; ”Tears Don´t Put Out The Fire” hamnade som bäst på en trettonde plats i augusti samma år.

Han inledde därefter en solokarriär och släppte två album (”Jim” och ”Snart Kommer Natten”) under de första åren av 90-talet. Albumen sålde väldigt bra och placerade sig högt på den Svenska albumlistan. Låten ”Kommer Du Ihåg Mig” som Jim framförde på Svenska Melodifestivalen 1991 kom på tredje plats, singeln blev en stor framgång och placerade sig som bäst som nummer tre på singellistan i maj 1991. Låten låg även på Svensktoppen och den kom så högt som fyra på Trackslistan! 

Jim hade ytterligare två singlar på Trackslistan; ”Silence Is Golden” och ”Wild Young And Free” som båda nådde en sextonde plats.
1997 släpptes en ”Best Of” dubbel CD med Alien ungefär samtidigt som Jim Jidhed åter igen medverkade i den Svenska Melodifestivalen. Den här gången med låten ”Charlie” som hamnade Topp 40 mest sålda singlar. 

Läs mer via www.jimjidhed.se

IMSE SAGOR, IDUS FÖRLAG

PR: Presskontakt och intervju förfrågningar kontakta Rickard Werecki tfn:0707178008 pr@werecki.com Werecki Promotion Company www.werecki.com

Werecki AB

Publicerat via SvenskPress.se av...

Werecki AB

Promotion byrå som arbetar med digital- och traditionell promotion inom musik, teater, artist, evenemang och nöjen. Kontakt: Rickard Werecki tfn:0707178008 pr@werecki.com Ytterligare info pressbilder,... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK