– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Digital Vårdplan UF

Digital Vårdplan UF

Medaljregn över Gävleborg vid SM i Ung Företagsamhet!

Publicerad: 18/5, 2018

Under gårdagens prisutdelning på SM i Ung Företagsamhet regnade det medaljer över Ung Företagsamhet Gävleborg. Två guld och fem silver har vi med oss hem i bagaget.

"Vi är otroligt glada och stolta över att få meddela resultaten från gårdagens prisutdelning i Ung Företagsamhet på SM i Stockholm", säger regionchef på Ung Företagsamhet Gävleborg, Anna Leima. Här fanns eliten bland hela Sveriges UF-företag representerade och Gävleborg levererade. En galamiddag full av nerver, spänning, glädjetårar och handsvett!

Två guld och fem silver till UF Gävleborg vid SM i Ung Företagsamhet! Hälsingegymnasiet i Bollnäs tog storslam som ni ser i listan nedan. Att se alla dessa ungdomar kämpa, utvecklas och arbeta med sina företag inger hopp och glädje inför framtiden, säger Anna Leima.

Guld:
Årets innovation: Digital Vårdplan UF, Hälsingegymnasiet, Bollnäs

Digital vårdplan UF har utvecklat en simpel och innovativ version av pärmen ”Min Vårdplan”, i form av en applikation. Denna pärm beskriver patientens sjukdom, rehab övningar, medicinlista, behandlingar och läkarbesök mm. Att ha en behandlingsplan på ca 250 sidor bildar en extra påfrestning och bidrar till negativ stress i patientens vardag. ”Min Vårdplan” finns till för att skapa en förenklad och trygg vårdprocess.

"Det känns helt fantastiskt att få avsluta ett inspirerande och lärorikt UF-år med riktig bekräftelse för vår affärsidé och vinna SM i Årets innovation. Det har givit oss otrolig pepp att fortsätta som entreprenörer i framtiden. Att jag även vann ett individuellt SM guld som årets ledare är en väldigt fin utmärkelse som betyder otroligt mycket för mig och företaget! Att få dela med mig av mitt perspektiv på ledarskap men också utveckla det vidare. Vi vill tacka alla för allt fint peppande stöd under det fantastiska UF-året, och hoppas att ni följer vår fortsatta resa!" säger VD:n Linnea Eriksson.

Guld:
Årets unga ledare: Linnéa Eriksson, VD Digital Vårdplan UF, Hälsingegymnasiet, Bollnäs.

Silver:
Årets säljare Anna Hedborg EasyPop UF Borgarskolan, Gävle

”Det har varit en fantastisk resa som medfört otroligt mycket kunskap”, säger pristagaren Anna Hedborg.

Silver:
Årets samhällsentreprenör och årets vara: Så ett frö UF, Hälsingegymnasiet, Bollnäs
Så ett frö erbjuder ett pedagogiskt spelhäfte till barn och ett diskussionshäfte för skolan. Genom spelets uppdrag och diskussionshäftet vill vi så frön i barns tankar om aktuella ämnen på ett roligt och intressant sätt. På så vis vill vi påverka nästa generations tankar och värderingar. Vi sår ett frö, medan ni vattnar.
– SM var verkligen ett minne för livet. Det kändes stort att vinna SM-silver i både Årets vara och Årets samhällsentreprenör, säger Wilma Sundell, VD. Det är även coolt att tänka att av alla UF-företags varor i Sverige så är det vårt spel som är näst bästa varan att köpa.

– Alla kunskaper vi fått från det här UF-året kommer vara guld värd i framtiden, säger Ghaith Al-Tameemi, säljare. Vi har lärt oss om företagande och även utvecklats massor som personer. Vi har fått kämpa för vår idé, tagit ansvar, samarbetat och klivit ut ur våra komfortzoner flera gånger. Med 10 priser från den regionala mässan och två priser från SM har vi fått ett kvitto på allt jobb vi lagt ned och vad vi kan åstadkomma. Nu har vi alla gott självförtroende för nya utmaningar i framtiden.

Årets UF-skola, Hälsingegymnasiet, Bollnäs
Årets UF-lärare, Magnus Bolinder, Hälsingegymnasiet, Bollnäs

Magnus Bolinder säger:" " Sjukt roligt att knipa en andraplats både som lärare och skola i SM. Det och elevernas framgångar måste ju vara ett bevis på att vi gör något rätt! "

Nu börjar alla elever att avveckla sina UF-företag inför skolavslutning och vi hoppas att all denna kreativitet, drivkraft och entreprenörskap leder till att fler företag kommer startas i Gävleborg i framtiden, säger Anna Leima

Publicerat via SvenskPress.se av...

Ung Företagsamhet Gävleborg

Sedan 1980 har Ung Företagsamhet arbetat med att låta gymnasieungdomar inom ramen för skolan driva ett UF-företag med riktiga varor, tjänster och pengar. UF-företagare får förståelse för företagande o... Läs mer

Se alla nyheter »

SM-truppen Gävleborg

SM-truppen Gävleborg

Så ett frö UF

Så ett frö UF

Magnus Bolinder

Magnus Bolinder

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK