– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Matte och Daniel Rosén samt Joakim Olsson ser fram emot ett gott och nyttigt samarbete

Matte och Daniel Rosén samt Joakim Olsson ser fram emot ett gott och nyttigt samarbete

Mattes Bröd expanderar och utvecklar för framtiden

Publicerad: 1/3, 2018

Det traditionsrika Ockelbobageriet Mattes bröd köper Bull-Olles bageri i Bollnäs i en expansiv satsning för framtiden. Tillsammans blir de regionens största bageri med målsättning att utveckla samarbetet tillsammans på flera punkter för att ytterligare stärka positionen som en ledande aktör av lokalproducerat bröd.

Daniel Rosén som blir vd för de bägge företagen är mycket entusiastisk över de fördelar och möjligheter som den nya konstellationen innebär.
– Jag är övertygad om att både handlare och kunder kommer att märka av en hel del fördelar när de här två lokala och väl inarbetade företagen slår sig ihop. Vi har ju redan samarbetat i många år och när jag fick frågan om jag var intresserad av Bull-Olles i höstas så kändes det helt rätt att ta nästa steg att gå vidare och köpa företaget.

Bull-Olles, där även Bollnäs Bagaren ingår, har sedan ett antal år drivits av bagarsonen och entreprenören Joakim Olsson som kommer att arbeta kvar i bolaget.
– Det känns helt rätt med den här ägarkonstellationen, säger Joakim. Efter allt arbete som man lagt ned så är det viktigt att det blir rätt köpare. En kul poäng är ju att jag och Daniel känner varandra sedan barnsben och läste ekonomi tillsammans på gymnasiet i Bollnäs.

Faktum är att de bägge släkterna har känt varann och varit kollegor redan i tidigare generation.
– Det här är jättekul för både mig personligen och för de här bägge företagen, säger Daniels pappa Mats (Matte) Rosén som är den som gett namn åt det nuvarande bolaget. Jag lärde känna Joakims pappa Hans Sundqvist redan när han var förman på Bull-Olles innan han startade eget på 80-talet och vi satt i gemensamma styrelser. Vi har nämligen rötterna i Hälsingland då min farfar Helge startade sitt första bageri i Söderhamn redan 1917. Så det känns i hjärtat att det inte bara är en cirkel utan som en hel kringla som sluts då han och därefter min pappa Vernon verkade på flera ställen i Gästrikland. Att vi nu kan bli en sådan bra och stark aktör som kan verka över hela länet känns fantastiskt.

Bolagen kommer att drivas vidare som separata bolag och för anställda och kunder blir det inga stora synliga förändringar.
– Däremot så ser vi fantastiska synergier och möjligheter att vässa bägge verksamheterna för att bli en så bra partner som möjligt för handeln, berättar Daniel. Jag ser stora möjligheter för båda bagerierna och den samlade yrkeskunskapen som finns här är det verkligen inte många som har. Vi skall naturligtvis vårda de här unika varumärkena på bästa möjliga sätt. Det innebär ju att kunna sin historia men också att utveckla verksamheternas fulla potential. Vi kommer gemensamt att stärka både service och distribution över hela länet liksom Norduppland. Inga produkter kommer att tas bort ur sortimentet däremot kommer vi att utveckla nyheter tillsammans. Så vi kommer att kunna leverera en fantastisk bredd på sortimentet över hela regionen. Nu får Gästrikland möjlighet att smaka på både paltbröd och Hälsinge ostkaka liksom att Hälsingarna kan få både det stenugnsbakade Ockelbobrödet och den klassiska Lingbolimpan på hyllan. Dessutom får vi nu riktig spets på hela konditorisortimentet i Gästrikland då man är mycket duktiga och har en helt nybyggd avdelning med hög kapacitet för det i Bollnäs.

Förutom att Joakim kommer att arbeta kvar i Bollnäs så har Daniel naturligtvis ett stort stöd i pappa Matte som var den som byggde det nuvarande bageriet i centrala Ockelbo 1979.
– Jag kommer att jobba kvar i en fri och en lite rådgivande roll, säger Matte. Jag är övertygad om att det här är en god satsningen som kommer att göra stor nytta för alla parter i flera led. Det är inget självändamål att vara störst, det gäller bara att vara bäst, summerar han med glimten i ögat.

Daniel är alltså den fjärde generationen i bagarsläkten Rosén och återväxten verkar tryggad i alla fall en generation till.
– Ja det är mycket kul att min son Samuel visat så stort intresse och redan börjat arbeta i verksamheten. Han läste i och för sig inte ekonomi på gymnasiet utan fordonsteknik. Men det kan ju också behövas nu när vi har så pass många distributionsbilar som dagligen rullar på väg till en butik nära dig, hälsar Daniel.

Bildtext: Matte och Daniel Rosén samt Joakim Olsson ser fram emot ett gott och nyttigt samarbete.

Om Mattes bröd:
Roséns Bröd i Lingbo startades 1958 av Vernon och Mary Rosén. Mattes Bröd utvecklade företaget vidare och flyttade 1979 till Ockelbo. Sedan starten i början av 1900-talet har man kvar egna surdegar, skållningar och långa liggtider på degarna vilket ger brödet den extra goda smaken. ”Utveckling som tradition” och ”Kvalitet och hälsa” är ledorden hos Mattes Bröd. Idag är hela bageriet certifierat med hög teknisk standard och under ständig utveckling med ett 15-tal anställda

Källa: mattesbrod.se


Om Bull-Olles
1952 grundade Olle Frisk, Bull-Olles Bageri - därav företagsnamnet, i byn Hovsätter, Vallsta. År 1979 såldes bageriet till Södra Hälsinglands Mejeriförening (SHM) som redan då hade ett eget bageri. Namnet Bull-Olles som var väl känt bland konsumenterna behölls och heter så än idag. Bull-Olles Bageri är ett familjeägt bageri sedan 2013.

Källa: bullolles.se
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Joe Formgren är kommunikationsstrateg och marknadsförare. Grundare av SvenskPress.se genom Gestrike Media AB och delägare i Precis Reklam AB samt affärsnätverket effect plus+. 2018 lanserade han tills... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK