– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Matte och Daniel Rosén samt Joakim Olsson ser fram emot ett gott och nyttigt samarbete

Matte och Daniel Rosén samt Joakim Olsson ser fram emot ett gott och nyttigt samarbete

Mattes Bröd expanderar och utvecklar för framtiden

Publicerad: 1/3, 2018

Det traditionsrika Ockelbobageriet Mattes bröd köper Bull-Olles bageri i Bollnäs i en expansiv satsning för framtiden. Tillsammans blir de regionens största bageri med målsättning att utveckla samarbetet tillsammans på flera punkter för att ytterligare stärka positionen som en ledande aktör av lokalproducerat bröd.

Daniel Rosén som blir vd för de bägge företagen är mycket entusiastisk över de fördelar och möjligheter som den nya konstellationen innebär.
– Jag är övertygad om att både handlare och kunder kommer att märka av en hel del fördelar när de här två lokala och väl inarbetade företagen slår sig ihop. Vi har ju redan samarbetat i många år och när jag fick frågan om jag var intresserad av Bull-Olles i höstas så kändes det helt rätt att ta nästa steg att gå vidare och köpa företaget.

Bull-Olles, där även Bollnäs Bagaren ingår, har sedan ett antal år drivits av bagarsonen och entreprenören Joakim Olsson som kommer att arbeta kvar i bolaget.
– Det känns helt rätt med den här ägarkonstellationen, säger Joakim. Efter allt arbete som man lagt ned så är det viktigt att det blir rätt köpare. En kul poäng är ju att jag och Daniel känner varandra sedan barnsben och läste ekonomi tillsammans på gymnasiet i Bollnäs.

Faktum är att de bägge släkterna har känt varann och varit kollegor redan i tidigare generation.
– Det här är jättekul för både mig personligen och för de här bägge företagen, säger Daniels pappa Mats (Matte) Rosén som är den som gett namn åt det nuvarande bolaget. Jag lärde känna Joakims pappa Hans Sundqvist redan när han var förman på Bull-Olles innan han startade eget på 80-talet och vi satt i gemensamma styrelser. Vi har nämligen rötterna i Hälsingland då min farfar Helge startade sitt första bageri i Söderhamn redan 1917. Så det känns i hjärtat att det inte bara är en cirkel utan som en hel kringla som sluts då han och därefter min pappa Vernon verkade på flera ställen i Gästrikland. Att vi nu kan bli en sådan bra och stark aktör som kan verka över hela länet känns fantastiskt.

Bolagen kommer att drivas vidare som separata bolag och för anställda och kunder blir det inga stora synliga förändringar.
– Däremot så ser vi fantastiska synergier och möjligheter att vässa bägge verksamheterna för att bli en så bra partner som möjligt för handeln, berättar Daniel. Jag ser stora möjligheter för båda bagerierna och den samlade yrkeskunskapen som finns här är det verkligen inte många som har. Vi skall naturligtvis vårda de här unika varumärkena på bästa möjliga sätt. Det innebär ju att kunna sin historia men också att utveckla verksamheternas fulla potential. Vi kommer gemensamt att stärka både service och distribution över hela länet liksom Norduppland. Inga produkter kommer att tas bort ur sortimentet däremot kommer vi att utveckla nyheter tillsammans. Så vi kommer att kunna leverera en fantastisk bredd på sortimentet över hela regionen. Nu får Gästrikland möjlighet att smaka på både paltbröd och Hälsinge ostkaka liksom att Hälsingarna kan få både det stenugnsbakade Ockelbobrödet och den klassiska Lingbolimpan på hyllan. Dessutom får vi nu riktig spets på hela konditorisortimentet i Gästrikland då man är mycket duktiga och har en helt nybyggd avdelning med hög kapacitet för det i Bollnäs.

Förutom att Joakim kommer att arbeta kvar i Bollnäs så har Daniel naturligtvis ett stort stöd i pappa Matte som var den som byggde det nuvarande bageriet i centrala Ockelbo 1979.
– Jag kommer att jobba kvar i en fri och en lite rådgivande roll, säger Matte. Jag är övertygad om att det här är en god satsningen som kommer att göra stor nytta för alla parter i flera led. Det är inget självändamål att vara störst, det gäller bara att vara bäst, summerar han med glimten i ögat.

Daniel är alltså den fjärde generationen i bagarsläkten Rosén och återväxten verkar tryggad i alla fall en generation till.
– Ja det är mycket kul att min son Samuel visat så stort intresse och redan börjat arbeta i verksamheten. Han läste i och för sig inte ekonomi på gymnasiet utan fordonsteknik. Men det kan ju också behövas nu när vi har så pass många distributionsbilar som dagligen rullar på väg till en butik nära dig, hälsar Daniel.

Bildtext: Matte och Daniel Rosén samt Joakim Olsson ser fram emot ett gott och nyttigt samarbete.

Om Mattes bröd:
Roséns Bröd i Lingbo startades 1958 av Vernon och Mary Rosén. Mattes Bröd utvecklade företaget vidare och flyttade 1979 till Ockelbo. Sedan starten i början av 1900-talet har man kvar egna surdegar, skållningar och långa liggtider på degarna vilket ger brödet den extra goda smaken. ”Utveckling som tradition” och ”Kvalitet och hälsa” är ledorden hos Mattes Bröd. Idag är hela bageriet certifierat med hög teknisk standard och under ständig utveckling med ett 15-tal anställda

Källa: mattesbrod.se


Om Bull-Olles
1952 grundade Olle Frisk, Bull-Olles Bageri - därav företagsnamnet, i byn Hovsätter, Vallsta. År 1979 såldes bageriet till Södra Hälsinglands Mejeriförening (SHM) som redan då hade ett eget bageri. Namnet Bull-Olles som var väl känt bland konsumenterna behölls och heter så än idag. Bull-Olles Bageri är ett familjeägt bageri sedan 2013.

Källa: bullolles.se
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Joe Formgren är kommunikationsstrateg och marknadsförare. Grundare av SvenskPress.se genom Gestrike Media AB och delägare i Precis Reklam AB samt affärsnätverket effect plus+. 2018 lanserade han tills... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Om cookies och datainsamling

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om att webbplatsen innehåller cookies, vad dessa används till och hur cookies kan undvikas. Vår webbplats är skapad med publiceringssystemet Yodo, och använder sig av så kallade "tillfälliga cookies" eller "session-cookies" som lagras tillfälligt och försvinner när du stänger ned din webbläsare.

Ifall du loggar in till vår webbplats, så används även så kallade "varaktiga cookies", som sparas på din dator i upp till trettio dagar, eller tills dess att du själv raderar dem. En varaktig cookie används också för att komma ihåg ifall du valt att stänga den ruta som informerar om att cookies används på webbplatsen.

Cookies används dels för att optimera webbplatsens funktion och anpassa den efter dina önskemål, dels för att kunna analysera statistik så att vi kan göra webbplatsen bättre för dig som besökare och kund. Webbplatsens funktionalitet är dock ofta, till viss del, beroende av tillfälliga cookies (exempelvis för att du ska kunna lägga artiklar i varukorgen, genomföra köp, för att du ska kunna hålla dig inloggad, eller för att förhindra spam i kontaktformulär).

Om du vill undvika cookies kan du konfigurera din webbläsare så att cookiefilerna inte laddas ner i din dator. Tillfälliga cookies är, som ovan framgått, dock nödvändiga för att navigera på vår webbplats.

Den data som lagras i våra cookies används endast för att rent tekniskt kunna möjliggöra användandet av våra tjänster. Vi sparar ingen personlig information i cookies på besökarens dator.

Utöver våra egna cookies så kan förstapartscookies från Google Analytics 4 (i enlighet med rådande GDPR-lagar) förekomma. Detta för att spara besöksstatistik, i syfte att kunna optimera vår webbplats och närvaro på nätet.

Ja eller Nej till cookies?

Du kan själv acceptera att ta emot cookies eller inte. Webbläsare som Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome och Opera tar emot cookies automatiskt, men du kan ändra dina personliga inställningar så att du inte accepterar Cookies. Om du väljer att stänga av möjligheten att ta emot cookies så kommer många webbplatser inte kunna ses eller utnyttjas maximalt.

Hur stoppar jag cookies?

Din webbläsare ger dig möjlighet att blockera cookies. Olika webbläsare och versioner av webbläsare fungerar på olika sätt, och kan skija sig åt i hur man ändrar dessa inställningar. Nedan finns länkar till instruktioner för några av de vanligaste webbläsarna:

Datainsamling och datalagring

Webbplatsen kan använda sig av Google Analytics och liknande tjänster för att samla in data om ditt besök på webbplatsen. Ingen personlig data sparas, utan endast information om själva besöket i sig, det vill säga länkklick, sidvisningar, hur länge en viss sida har visats och liknande. Informationen kan användas av oss för att analysera hur besökare använder vår hemsida, samt för att i framtiden kunna förbättra och optimera innehåll och funktion på hemsidan. Informationen kan också användas av Google (eller motsvarande leverantör) för att optimera information och annonser, så att du får mer relevanta/personliga sökträffar eller annonser i leverantörens övriga tjänster.

Har du vidare funderingar kring hur cookies och datainsamling används på vår webbplats, vänligen kontakta oss!

Stäng

Denna webbplats använder cookies
Vi använder cookies och datainsamling i enlighet med rådande GDPR-lagstiftning för funktion och bästa möjliga upplevelse för den här webbplatsen.
Du behöver godkänna detta som besökare - Läs mer här »

Acceptera alla Endast nödvändiga