– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Mannerström lanserar eget vin.

Mannerström lanserar eget vin.

Mästerkocken Leif Mannerström lanserar eget vin inför sommaren

Publicerad: 21/5, 2019

Leif Mannerström är känd både som domare i TV-programmet Mästerkocken och som kokboksförfattare samt är en av Sveriges absolut främsta och mest folkkära kockar någonsin. Han har utsetts till kockarnas kock hela tre gånger och försvarade sin Guide Michelin stjärna på sin Göteborgsrestaurang i imponerande 10 år. Han har även fått medalj av kungen för sina gärningar för Svensk gastronomi. Så att Leif Mannerström kan det här med smaker och kvalitet är ingen underdrift då det har varit en röd tråd och självklarhet under hela hans karriär.

Därför är det extra spännande när Leif nu lanserar ett riktigt fräscht och somrigt vitt vin i eget namn producerat på den klassiska och trendiga druvan Sauvignon blanc. Vinet kommer naturligtvis från Frankrike som är Leifs favoritland samt stora inspirationskälla när det gäller både mat och vin.
– Min tanke med vinet är att det skall vara ett mycket seriöst men samtidigt ett tillgängligt vin för alla tillfällen som alla skall ha råd att köpa, säger Leif. Det är ett synnerligen friskt och fruktigt vin med smak och doft av citrus, päron och svartvinbärsblad. En Sauvignon blanc helt i min smak som även är ett utmärkt vin till fisk och skaldjur men även ett utsökt bersåvin att servera som fördrink innan middagen. Ett perfekt mingelvin med sin friskhet och aromatiska inslag. Jag är väldigt nöjd med resultatet på alla sätt.

Niklas Viderud som jobbar på importören Urban Wines som distribuerar vinet säger så här:
– Att samarbeta med Leif Mannerström har varit en häftig resa där vi ständigt blivit påminda om hans höga kvalitetstänkande samt pricksäkerhet när det gäller smaker. Inget har lämnats åt slumpen från Leifs sida vilket tydligt visat att ”gammal är äldst". Att vinet är från skörden 2018 som klassas som en av de bästa årgångarna på många år i Frankrike är alltså ingen tillfällighet, tvärtom. Han har varit delaktig i hela processen på ett mycket professionellt och ödmjukt sätt och är med sin historia en fantastiskt värdig avsändare av ett eget vin.

– Nu har jag ju inte gjort det här vinet helt själv och då hade det säkerligen inte alls varit så lyckat. Det jag har gjort är att jag på ett tidigt stadium, i vinsmakningsprocessen fått vara delaktig och sätta min egen prägel och på så sätt få ett vin precis som jag vill att det skall smaka, säger Leif. Lite som att få en fin bit torsk levererad och sedan förädla, tillaga och skapa en härlig och god varmrätt för att förklara det ur en kocks perspektiv!

Sveriges ledande fine wine magasin ”Livets Goda” har smakat vinet och gav det hela 87 poäng (= Stark rekommendation – Bra kvalitativt vin), vilket är en mycket hög poäng för ett vin under 100 kronor.
Så här skriver man om vinet: ”Sauvignon blanc tydlig med toner av fläder, krusbärsblad, citrus, äpple och örter tillsammans med blommiga inslag. Krispig frukt med viss rondör och ett piggt citrusinslag. Gör ingen vän av druvan besviken. 87 LGP”.

Nu är det de svenska konsumenternas tur att få prova Leifs vin som för övrigt levereras i miljövänlig lättviktsflaska.

Leif Mannerström Sauvignon Blanc lanseras den 24:e maj i Systembolagets beställningssortiment och kan beställas till alla Systembolagsbutiker och utlämningsställen i hela landet. Leveranstid är cirka åtta dagar.

Leif Mannerström Sauvignon Blanc
Artnr: 70248
Årgång: 2018
Ursprung: Frankrike
Pris: 99 kr
Alk %: 12
Importör: Urban Wines

För mer information om vinet kontakta Niklas Viderud på Urban Wines. Vill du komma i kontakt med Leif Mannerström gällande en intervju eller frågor kontakta Niklas Viderud.

Niklas Viderud
niklas.viderud@urbanwines.se
070-930 60 26

Foto: Flaskan/Urban Wines
Porträtt Leif: Tings

Ladda ned högupplöst bild på länken här:
https://svenskpress.se/articles/view/wwwdocs/thumb/thumb.php?src=/wwwdocs/_common_media/article_photos/10816/35210.jpg

Högupplöst bild på endast flaskan:
https://svenskpress.se/articles/view/wwwdocs/thumb/thumb.php?src=/wwwdocs/_common_media/article_photos/10816/35215.jpg
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

Flaska Leif Mannerström Sauvignon Blanc.

Flaska Leif Mannerström Sauvignon Blanc.

Högupplöst bild.

Högupplöst bild.

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK