– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Mångfaldspris för hållbar tillväxt

Publicerad: 26/1, 2018

Ett nytt mångfaldspris skapas i Gävleborg i syfte att stimulera ökad mångfald i företags- och föreningsstyrelser. Det är StyrelseAkademien och Nordea i Gävleborg samt Mellansvenska Handelskammaren som står bakom priset.

Världen, Sverige och Gävleborgsregionen är i stark förändring och det ställer krav på både viljan och förmågan att använda alla resurser i samhället. Alla är överens om att det är nödvändigt för att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar tillväxt, men även för att den välfärd vi byggt upp ska bibehållas, stärkas och utvecklas.

Vilka företag och föreningar har varit och är mest framgångsrika i sitt arbete med jämställdhet och mångfald i styrelsen? Vilka företag och föreningar har i ord och handling konkretiserat sina mål och visioner om mångfald och jämställdhet?
StyrelseAkademien Gävleborg, Nordea Gävleborg och Mellansvenska Handelskammaren instiftar ett mångfaldspris i övertygelsen om att det företag eller den förening som arbetar med jämställdhet och mångfald i styrelsen, även arbetar med dessa saker i hela organisationen. Ett medvetet mångfalds- och jämställdhetsarbete som genomsyrar hela organisationen leder till framgång genom tillväxt och utveckling, bara att belysa frågan om vad mångfald är för var och en av oss bidrar till ökad insikt och vårt eget värdegrundsbyggande.

Målgruppen är företag och föreningar med säte i Gävleborg och/eller med tydlig närvaro i Gävleborg – med dess styrelser och valberedningar.
Med jämställdhet och mångfald menar vi såväl kön, ålder, erfarenhet, etnisk bakgrund, funktionshinder, sexuell läggning samt social bakgrund.
Priset består av ett diplom och ett stipendium om 15 000 kronor och kommer att offentliggöras i samband med Gävle Pride den 16-19 augusti 2018.

Priset skall stimulera till ett aktivt mångfaldsarbete i företags- och föreningsstyrelser i Gävleborg och uppmuntra till samt lyfta fram, goda och betydelsefulla insatser i dess organisationer.
- I mitt arbete som Landshövding för Gävleborg och som ansvarig för Länsstyrelsen så är mångfaldsfrågan, och vår övertygelse om att mångfald skapar ett rikare och bättre samhälle som borgar för tillväxt, helt central. Hållbarhet i samhället och i länets företag är en grundbult för tillväxt, säger Per Bill Landshövding Gävleborg
- Mångfald är en förutsättning för att våra företag i länet förmår skapa en hållbar tillväxt. I alla våra kontakter med våra medlemsföretag är kompetensförsörjningsfrågan en av de allra viktigaste, säger Cecilia Hed Malmström regionchef Gävleborg, Mellansvenska Handelskammaren.
- Ökad mångfald i styrelsen skapar bättre och fler framgångsrika företag, något som är centralt i all vår dialog med företagskunder, säger Staffan Thegel verksamhetsansvarig, Nordea Gävleborg.

Nomineringsarbete startar idag den 26 januari 2018 och vem som helst kan nominera, du gör det via följande länk:
https://www.esmaker.net/nx2/s.aspx?id=543ada4ce80b&AspxAutoDetectCookieSupport=1

Läs mer om Styrelseakademin Gävleborg:
http://www.styrelseakademien.se/gavleborg

I juryn ingår följande personer:
Per Bill Landshövding Gävleborg
Pär Johansson Glada Hudikteatern
Åsa Malmström Mittmedia
Eva Cooper Företagarna
Emelie Lundin Studieförbundet Vuxenskolan/Gävle Pride
Alicia Espinosa egenföretagare
Staffan Thegel Nordea Gävleborg
Cecilia Hed Malmström Mellansvenska Handelskammaren
Arnfinn Fredriksson StyrelseAkademien Gävleborg


För information kontakta:
Arnfinn Fredriksson, StyrelseAkademien Gävleborg,
Tel: 070-23 79 669
Mail: arnfinnfredriksson@gmail.com

Bildtext:
Från vänster till höger: Emelie Lundin, Arnfinn Fredriksson, Per Johansson, Alicia Espinosa, Staffan Thegel, Per Bill, Åsa Malmström och Eva Cooper.
Cecilia Hed Malmström saknas på bilden.
StyrelseAkademien Gävleborg

Publicerat via SvenskPress.se av...

StyrelseAkademien Gävleborg

STYRELSEAKADEMIEN I SVERIGE

StyrelseAkademien bildades 1991 och är en oberoende, ideell förening som finns i hela landet. Vi är Europas näst största styrelseinstitut med drygt 6.500 medlemmar och h... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK