– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Malin Oresten

Malin Oresten

Lyssna och Lär - en modern föreläsningsförening

Publicerad: 5/11, 2019

För några år sedan bildade jag och några kamrater Lyssna och Lär efter förebild från de tidigare föreläsningsföreningarna. Syftet var det samma- att sprida kunskap och upplysning. Under åren har föreningen haft ett antal välbesökta föreläsningar av hög kvalitet. Nu på torsdag är det dags för två entreprenörer från Smögen, Malin och Joel Oresten, att berätta om en planerad laxodling på land. Den är tänkt att bli placerad vid Orklas anläggning i Kungshamn och ingå i en cirkulär ekonomi, där en biogasanläggning är navet.

Visst – det har gått bra att odla lax på land
Och biogasbygget är inne på finalen

Malin och Joel Oresten,
två av frontfigurerna
när det gäller etableringen
av laxodlingen och biogasproduktionen
i Kungshamn gästar
Lyssna och Lär
nästa torsdag

- Försöksverksamhet bestående i att odla lax på land, på Fisketången, har visat att det fungerar! Resultatet har blivit garanterat antibiotikafri lax och - enligt några av ortens krögare - dessutom mycket smakrik sådan enligt Joel och Malin Oresten, två av ägarna till Smögens lax och till Rena Hav. Ägarna vet alltså att det går, frågan är om man får… Ärendet ligger just nu för beslut hos mark- och miljööverdomstolen. Förhoppningsvis kommer beslutet före jul.

- Arbetet med biogasanläggningen, som skall framställa biogas av avfallet från kommunens tre fiskindustrier, Orkla, Marenor och Leröj, år igång, men anläggningen är ännu inte fullt utbyggd. De utsläpp av fiskrester som tidigare gjordes i havet, skall omvandlas till biogas. Biogasen kan användas till uppvärmning och återgå till fiskindustrierna och/eller användas för uppvärmning på andra platser i kommunen.

Om dessa två projekt, som rönt stort debattintresse, har Malin och Joel Oresten lovat berätta när Lyssna och Lär, redan nästa torsdag, den 7 november, som vanligt klockan 19 arrangerar höstens andra berättar-/föreläsningskväll .
Ni är således välkomna till Hav och Land/Folkets Hus
i Hunnebostrand, torsdagen den 7 november kl. 19. Fri entré!
Lyssna och Lär samverkar med
Fjordar och Folk

Publicerat via SvenskPress.se av...

Fjordar och Folk

Fjordar och Folk är en webbtidning för Sotenäs med omnejd, som speglar natur och kultur ur olika synvinklar. Den vänder sig till alla och är partipolitiskt oberoende, men kan spegla olika samhällsfråg... Läs mer

Se alla nyheter »

Joel Oresten

Joel Oresten

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK