Lyckat med laddbox för att ladda elbilen hemma

Publicerad: 4/6, 2018

Anders W Jonsson är riksdagsledamot och barnläkare. Han bor bland fågelkvitter och hästhagar i Vinnersjö, långt bort från närmaste laddstolpe. Men tack vare en smart box kan han ändå köra miljövänligt.

Anders W Jonsson har bott i Vinnersjö i ungefär 20 år, nästan fem mil från Gävle, sjukhuset och centralstationen. När vi vintern 2017 sökte pilotkunder för våra laddboxar nappade Anders W Jonsson direkt. Nu har han testat boxen i ett halvår och är helnöjd.

- Jag får frågan från journalister varje valår om vilken miljöbil jag kör. Nu har jag hästtransport så det var inte lätt att hitta en miljövänlig bil. Men i höstat hittade jag en elhybrid som klarar av att dra släpet. Jag laddade bilen hemma med 220 volt.

Försäkringsbolagen är inte så nöjda med laddning direkt i eluttagen så Anders W Jonsson blev glad när han upptäckte Gävle Energis erbjudande. Nu laddar han snabbt och säkert via laddboxen.

Läs mer på:

http://www.gavleenergi.se/laddahemma
http://www.gavleenergi.se/nyheter/nyheter/laddbox-hos-anders-w/
Gävle Energi

Publicerat via SvenskPress.se av...

Gävle Energi

Gävle Energi är Gävleregionens eget energibolag. Alla våra verksamheter, produkter och tjänster är klimatsmarta samhällsnyttor som är till för att underlätta för alla i vardagen.

Uppdraget från vår... Läs mer

Se alla nyheter »