– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Lyckad minimegaturné med Jan Johansen

Publicerad: 17/1, 2018

Miniturnén ”Trött på att turnera” avslutades måndag den 15 januari på Templet i Gävle. Det var nionde året då Ingemar Dunker, Micke Finell och Göran Ekman gjorde sin miniturné i januari. Den här gången medverkade Jan Johansen som uppskattad gästartist.

De säger själva att det är världens kortaste men kanske mest intensiva turné då de från måndag 8 januari till turnéfinalen på Templet den 15 januari gjort hela 90 spelningar runt om i Gävleregionen. Repertoaren var rockig med bl.a. ett par Elvisklassiker och det givna extranumret var förstås Jans egen monsterhit ”Se på mig”, vinnare av den svenska Melodifestivalen 1995.

Vad är känslorna efter årets turné?
– Trött, men lycklig (Micke). Urladdad men mycket nöjd (Ingemar). Lite sliten i stämbanden men attans vad kul det har varit. Jag har inte gjort något liknande tidigare men det var en fantastisk erfarenhet. Jag fyllde 52 år den 9 januari så det var ju ett bra sätt att fira födelsedagen på! Men jag var såklart efterlängtad när jag kom hem! Kul även med den fina avslutningen i Templet (Jan).

Var det rekord med årets 90 spelningar?
– Ja, det var 25 spelningar första året (Micke). Det bara ökar hela tiden. Vi vet inte var detta ska sluta. Det roligaste av allt var att vi det här året även satte rekord på insamlingen. Det blev mer än 43.000 kronor till SOS barnbyar och vi har nu samlat in totalt 160.000 genom åren till dem. Det har liksom bara swishat till. Ett stort tack till vår publik på alla ställen (Ingemar).

Hur ser framtidsplanerna ut?
– Vi har redan börjat planera för 10-årsjubiléet nästa år och har några spännande kandidater på gång som soloartister. Dessutom planerar vi för två spelningar i Sandviken och en i Skutskär med samtliga artister som medverkat genom åren, troligen i april (Micke). Massor med bokningar det kommande året så det blir inte direkt till att ligga på latsidan (Ingemar). Det är mycket spännande projekt på gång och en hel del spelningar i vår. Det verkar även som jag skall medverka i Allsången på Skansen i sommar så det är mycket kul att se fram emot. Men jag kan ju inte hålla mig borta så jag kommer att göra en konsert med ett grymt band på Musikverket i Sandviken 7 april. Då blir det egna låtar och musik som jag blivit inspirerad av!

Kul, tack och fortsatt lycka till med musicerandet!


Foto: P-E Jäderberg och Emanuel Golabiewski
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Joe Formgren är kommunikationsstrateg och marknadsförare. Grundare av SvenskPress.se genom Gestrike Media AB och delägare i Precis Reklam AB samt affärsnätverket effect plus+. 2018 lanserade han tills... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK