– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Lisa Nilsson åker på turné med "Himlen runt hörnet 25 år"

Publicerad: 20/3, 2018

I höstas fyllde Lisa Nilssons album "Himlen runt hörnet" 25 år, något som firades med tre utsålda kvällar på Göta Lejon i Stockholm. Där framförde hon plattans alla låtar från början till slut samt bjöd publiken på en resa genom karriären i urval. "Lisa Nilsson firar souligt jubileum. Och vilken lysande soulfest det blir.

Nilsson strösslar med kul egna anekdoter omskivan som blev grunden för hela hennes karriär" skrev Aftonbladet och gav konserten betyget 4 plus. I år fortsätter firandet av "Himlen runt hörnet 25 år" då Lisa åker på en omfattande höstturné i Sverige, Norge och Danmark. Biljetterna till Sveriges konserter släpps den 22 mars.

- Det var oerhört spännande att väcka liv i de gamla låtarna och se hur texterna landar i mig nu, att kliva tillbaka in i en skiva som betytt så mycket, som är en så viktig del av mitt liv – och andras. Några av dem hade jag inte framfört sedan mitten av 90-talet. Jag har med mig tre av musikerna från originalinspelningarna i Polarstudion då 1992, det här blev en resa med tidsmaskinen även för dom. Vi har ju känt varandra så länge nu. I konsertens andra akt ges plats för ett urval av låtar som på olika sätt representerar var jag kommer ifrån, vem jag blivit i livet och karriären. Denna avdelning kommer att variera något med olika dagsbehov och anpassas efter respektive land. Där kan det ske en och annan oväntad överraskning, hälsar Lisa Nilsson.

På konserten medverkar från Himlen runt hörnet Mattias Torell gitarr, Pål Svenre keyboards, Per Lindvall trummor, därutöver Peter Forss bas, Jesper Nordenström piano, Jonas Kullhammar sax, Britta Bergström sång, Dea Norberg sång.

Lisa Nilsson slog igenom 1992 med dunder och brak över hela Norden då hon släppte sitt tredje album "Himlen runt hörnet". Några av hennes största hits "Varje gång jag ser dig", "Allt jag behöver" och "Himlen runt hörnet" är från genombrottsskivan. Lisa har sedan släppt elva soloalbum men även lånat ut sin röst och gästat andra artister, bland andra Montserrat Caballé, Mauro Scocco, Bjørn Eidsvåg och Plura.

Mellan åren 1996-1999 gjorde Lisa en paus i skivutgivandet för att distansera sig från popstjärnerollen och ägna sig åt låtskrivande och att börja producera sin egen musik. Hon breddade sin repertoar och började även fokusera på jazz och brasiliansk musik. Hon gjorde bl.a. en inspelning med legendariska danske jazzbasisten Niels Henning Ørstedt Pedersen på dennes album "Those who were" samt medverkade i Jazzfilmen "Between a smile and a tear". Detta genererade samarbeten och turnéer över Europa och Australien med några av världens främsta jazzmusiker.

Lisa har under åren kombinerat sitt konsert-artisteri med skådespeleri. Hon har spelat två bejublade huvudroller på Stockholms Stadsteater och har även gjort roller i flera spelfilmer, varav den senaste i ordningen är den danska långfilmen "Gud taler ud", baserad på en roman av Jens Blendstrup där hon spelar mamma i en dysfunktionell familj styrd av en excentrisk patriark med smeknamnet Gud. Filmen hade premiär i Danmark i höstas och Lisa förärades nyligen med nominering av en Bodil för bästa kvinnliga biroll som Gerd Lillian Blendstrup. "Gud taler ud" går bland annat att hyra eller köpa via SF Anytime och iTunes.

Och i höst åker alltså Lisa Nilsson ut på en jubileumsturné med "Himlen runt hörnet 25 år" som har premiär i Eskilstuna den 28 augusti. Därefter besöker hon bland annat Oslo, Uppsala, Köpenhamn, Malmö, Linköping, Karlstad, Sundsvall och Göteborg.

Turnéplan - Himlen runt hörnet 25 år
28 augusti – Eskilstuna, Lokomotivet
31 augusti – Oslo, Oslo Konserthus
1 september – Stavanger, Stavanger Konserthus
2 september – Bergen, Grieghallen
7 september – Uppsala, UKK
13 september – Greve, Portalen
14 september – Aalborg, Musikkens hus
15 september – Århus, Musikhuset
16 september – Köpenhamn, DR Koncerthuset (utsålt)
17 september – Köpenhamn, DR Koncerthuset (utsålt)
23 september – Västerås, Västerås Konserthus
27 september – Köpenhamn, DR Koncerthuset
28 september – Malmö, Malmö Live Konserthus
10 oktober – Växjö, Växjö Konserthus
11 oktober – Kalmar, Kalmarsalen
12 oktober – Norrköping, Louis De Geer
13 oktober – Halmstad, Halmstad Teater
26 oktober – Jönköping, Jönköpings Konserthus
27 oktober – Karlstad, CCC
28 oktober – Örebro, Conventum Kongress
1 november – Linköping, Konsert & Kongress
2 november – Gävle, Gävle Konserthus
3 november – Falun, Magasinet
4 november – Sundsvall, Tonhallen
8 november – Göteborg, The Theatre
9 november – Göteborg, The Theatre
10 november – Göteborg, The Theatre
11 november – Göteborg, The Theatre

lisanilsson.se
Lisa Nilsson Facebook
Instagram @denlisanilsson
Twitter @kwidewitt

Biljetter
Biljetterna till de svenska konserterna släpps den 22 mars via: blixten.se/lisanilsson

För mer information
Vänligen kontakta Sandra Nordin, sandra@blixten.se 070-697 39 59.
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK