– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Liisa utanför boendet

Liisa utanför boendet

Liisa önskade sig en man med boende i solen

Publicerad: 2/3, 2021

Liisa coachar och jobbar med att sälja fastigheter mestadels från Spanien idag. Hon har arbetat som entreprenör i många år och haft en heminredningsbutik i Lilla Edet.

Intresset för resor väcktes med fondväggen i flickrummet

Jag ringer till Torrevieja för att prata med Liisa som numera bor väldigt mycket nere i Torrevieja. Hon håller sig hellre där nu i pandemin. Jag träffade Liisa när jag för några år sedan var nere i Spanien för att delta på en mässa. Och sedan har vi träffats genom ett kvinnligt affärsnätverk i Kroatien.

Liisa är född i Helsingfors i Finland. Hon kom till Sverige när hon var 2 år då hennes mamma och Pappa skilde sig och då fick Liisa flytta till Göteborg. Hennes mammas syster bodde där så hennes mamma ville att hon skulle passa Liisa under tiden som hon var kvar i Finland för att fixa och ordna upp allt innan hon själv kom efter till Sverige.

Först bodde de i Kortedala och sen flyttade de till Bohus där Liisa bodde från att hon gick i 3:an upp till 9:an. I gymnasiet gick Liisa 2-årig vårdlinje. Efter 1 termin ville Liisa sluta skolan för hon var skoltrött och då Liisa bodde nära Kungälv där Göteborgs Kexfabrik låg så gick hon och frågade om hon kunde få arbeta hos dom. Hon jobbade där i 4 år med att paketera kex. - Jag var en av några få som fick hjälpa och guida folk som ville se hur det gick till på fabriken. Mitt intresse för att hjälpa folk och vägleda dom växtes nog där, säger Liisa.

Efter dom 4 åren så fortsatte hon Vårdlinjen så att hon äntligen blev färdig undersköterska.

Liisa hade en väninna som hade varit på Kibbutz så hon valde också att åka dit för att plocka avokado och där träffade hon vänner från hela världen som var där och arbetade som volontärer.

-Det jag fick med mig av detta var att jag fick intresse för olika kulturer och det var verkligen fint att se alla dessa olika olikheter och hur vi kan mötas trots olika kulturer. Det väckte mitt intresse för att resa säger Liisa.

När Liisa var hemma igen så kände hon vad gör jag här? -Jag kände att jag behövde utbilda mig vidare och sen så träffade jag barnens pappa i Göteborg. Han var bror till en av tjejerna i Volleybollslaget Volly BK där jag var med och spelade i ett Division 2 lag. Det var när vi var på ett träningsläger där han var med som vi träffades och blev kära. Vi har 2 barn ihop vi är inte ihop längre. Men då när vi bildade familjeliv så köpte vi efter ett tag ett hus i Lilla Edets kommun, berättar Liisa

När Liisa började jobba igen efter sin mamma-ledighet så jobbade hon i Lilla Edets kommun på kvällarna först men senare på dagtid och det var inom sjukvården. -Bra var att man kunde anpassa tiderna efter familjen.

 Detta jobbade jag med några år men när jag sen skilde mig så startade jag en egen heminredningsbutik som jag startade jag -92. Hur kom detta sig frågar jag Liisa? Att du startar inom heminredning? Det har jag funderat på många gånger, säger Liisa och skrattar, men det var så här att jag hade presentartiklar, tyger med mera och tidigare så hade jag lärt känna en kvinna som hade en butik som hette Ing-Maries som låg på Stockholmsgatan i Göteborg. Jag hjälpte henne och sydde kläder till hennes skyltfönster. Det var förresten Ing-Marie Reising som startade IMES, det är ju ett företag de flesta i Göteborg känner till. Att sy var något jag började med i tonåren. Jag älskade att sy kläder så jag sydde till mina kurskamrater och till mig själv såklart, säger Liisa.

-Min heminredningsbutik hette Lilla Edets Tyg och presentbutik, berättar Liisa och den låg mittemot Systembolaget i Lilla Edet. Sedan bytte jag namn till Lisas Gardin och Design och det gjorde jag då jag gick över till inredningstyger enbart. Människor slutade sy då de kunde köpa billiga kläder. Jag satsade då på inredningsdesign istället och det gick som tåget säger Liisa stolt.

2003 bestämde sig Liisa och stängde ner butiken. Ett svårt beslut, säger Liisa  men det var för att den tog mycket tid att driva. - Det hade varit otroligt roligt men mina barn hade fått växa upp med mycket snabbmat, processad mat och inte fått så mycket uppmärksamhet så jag valde att inte förnya hyreskontraktet. Liisa började då ha utförsäljning. Hon kände verkligen att hennes barn behövde ha hemlagad mat och få känna att hon var närvarande. - En anledning var också att jag känt av att jag varit nära gränsen till utbrändhet, berättar Liisa.

 - Jag kunde inte sova riktigt på nätterna minns Liisa. Människor som inte vet min bakgrund, de tror många gånger att jag som verkar så lugn inte har en aning om vad stress är, men jag vet verkligen hur det är.

Under denna period hade Liisa ett kortvarigt förhållande med en man. - Jag träffade en ny man som jag bodde med ett tag, berättar hon. Han hade också ett barn så med mina 2 var vi nu 5 i familjen. - Jag började jobba från klockan 8-14 som undersköterska vilket var bra tider för då kunde jag göra frukost till barnen innan jag gick iväg till jobbet och de till skolan och jag kunde vara hemma när de kom hem.  Jag kunde också vara med när de spelade fotboll eller utövade andra fritidsintressen vilket jag inte kunde när jag hade min egna butik.

År 2000 började Lisa utbilda sig inom meditation. Liisa berättar att hon blev som en helt ny person i huvudet och det var det som var starten till hennes mindfullness-resa.

Efter ett tag så orkade hon inte jobba längre inom vården. -Allt blev så mycket mer stressigt berättar Liisa och allt skulle ske på mycket kortare tid än tidigare så jag började ta kurser i personlig utbildning och 2008 startade jag mitt hälsoföretag Ki Balances. Vi behöver få in allt med näring, vila, andning och rörelse för att få balans i livet säger Liisa. Jag började också ta olika kurser inom sälj, affärsutveckling för att lyckas med mitt företagande. Jag utbildade mig också till aromaterapeut och till Master Reiki Healing, berättar Liisa.  

På den tiden hade Liisa  en lokal vid Vegagatan i Göteborg ovanför Järntorget där hon behandlade kunder men sen behövde hon komma vidare så hon läste en coachutbildning för hon ville hjälpa människor på rätt sätt.

- En klapp på axeln är inte alltid rätt sätt utan att hjälpa människor via kommunikation. Sen är det viktigt att få lära sig vilka frågor som är kraftfulla, säger Liisa.

 - Jag fick sen egna kunder och byggde upp min business med några prova på kunder och så byggde jag sakta men säkert upp mitt företag. Jag gick mindfullness utbildningar både i Göteborg och utomlands, berättar Liisa och jag jobbade även med jobb och  mindfulness-coachning men sen tröttnade jag vilket jag oftast gjorde efter ett tag så jag började ställa coachningsfrågor till mig själv och fick som svar, berättar Liisa, att jag ville ut och resa och jag kom då fram till att om jag träffade en man som bodde utomlands så löste det ju sig.

Liisa åkte sen till Mallorca med hennes son och träffade då en engelsman som ville att hon skulle hälsa på honom i London. Mina vänner frågade mig då de visste vad jag hade för önskan om resor till värmen att där är väl inte varmt? Lugn nu tjejer svarade jag, man ska ha delmål så jag tänkte att London är ju aldrig så kallt som i Göteborg och det hela slutade sen med att den trevliga engelsmannen jobbade med fastigheter och han hade 2 fastigheter som han hade investerat i nere i Costa Blanca. Dessa fastihgeter hade han inte tittat till på flera år så jag sa ”Darling vi behöver åka ner och titta till fastigheterna” vilket vi gjorde.

Detta var 2014 på hösten och sen efter det så blev ingenting sig likt, säger Liisa.

- Jag blev jätteförälskad i platsen. Dels i Alicante och Torrevieja med omnejd. Hela klimatet, människorna säger Liisa och framförallt fanns det en massa svenskar här. Jag kände att jag kom hem på något sätt för i England träffade jag inga svenskar. Jag var mycket här själv och han var mycket i London. Jag är väldigt tacksam att vi har träffats för utan honom hade jag inte kommit hit. Vi är inte tillsammans längre men vi är mycket goda vänner säger Liisa och idag bor jag i ett eget boende i Torrevieja.

- Jag har haft det jättebra de här åren jag har varit här nere, säger Liisa. Jag har inget boende i Sverige utan bor då hos dottern fast jag är skriven i Sverige fortfarande.

Min plan 2012 där ingick det ju att jag skulle ha nätbaserade kurser online. Jag jobbade då med Skype och idag gör jag på samma sätt fast via zoom istället och jag säljer webkurser på nätet.

Senaste projektet Liisa har är att hon har börjat hjälpa människor hitta sin drömbostad. Hon har startat det ihop med en man. www.spanishproperty4you.se

Jag frågar Liisa vad hon ska göra när vi avslutat samtalet och hon berättar att hon ska hålla i en kost och hälsocoachning. Detta är något vi får ta del av vid ett senare tillfälle. Sen ska hon ha en visning och det är en hel del sådant nu för nu i Covid-tider, berättar Liisa så är det många som vill ha boende med egna pooler.

Läs mer om Liisa Ericsson facebook The Secret of being healthy and happy.

                                                           spanishproperty4you.com

Text: Eva-Lena Ivarsson     Foto: Lisa Eriksson, Tomas Kihlman

Connect Point - Digital Tidning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ConnectPoint

Publicerat via SvenskPress.se av...

ConnectPoint

Ditt givna val som digital tidning när det gäller företagare och entreprenörer i Sverige och utlandet. Vi på ConnectPoint har förkärlek för att dyka lite ner i personen bakom företaget för att vi ska ... Läs mer

Se alla nyheter »

Liisa tidningsartikel

Liisa tidningsartikel

Liisa foto

Liisa foto

Liisa Costa Blanca

Liisa Costa Blanca

Liisa grönsaker

Liisa grönsaker

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Om cookies och datainsamling

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om att webbplatsen innehåller cookies, vad dessa används till och hur cookies kan undvikas. Vår webbplats är skapad med publiceringssystemet Yodo, och använder sig av så kallade "tillfälliga cookies" eller "session-cookies" som lagras tillfälligt och försvinner när du stänger ned din webbläsare.

Ifall du loggar in till vår webbplats, så används även så kallade "varaktiga cookies", som sparas på din dator i upp till trettio dagar, eller tills dess att du själv raderar dem. En varaktig cookie används också för att komma ihåg ifall du valt att stänga den ruta som informerar om att cookies används på webbplatsen.

Cookies används dels för att optimera webbplatsens funktion och anpassa den efter dina önskemål, dels för att kunna analysera statistik så att vi kan göra webbplatsen bättre för dig som besökare och kund. Webbplatsens funktionalitet är dock ofta, till viss del, beroende av tillfälliga cookies (exempelvis för att du ska kunna lägga artiklar i varukorgen, genomföra köp, för att du ska kunna hålla dig inloggad, eller för att förhindra spam i kontaktformulär).

Om du vill undvika cookies kan du konfigurera din webbläsare så att cookiefilerna inte laddas ner i din dator. Tillfälliga cookies är, som ovan framgått, dock nödvändiga för att navigera på vår webbplats.

Den data som lagras i våra cookies används endast för att rent tekniskt kunna möjliggöra användandet av våra tjänster. Vi sparar ingen personlig information i cookies på besökarens dator.

Utöver våra egna cookies så kan förstapartscookies från Google Analytics 4 (i enlighet med rådande GDPR-lagar) förekomma. Detta för att spara besöksstatistik, i syfte att kunna optimera vår webbplats och närvaro på nätet.

Ja eller Nej till cookies?

Du kan själv acceptera att ta emot cookies eller inte. Webbläsare som Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome och Opera tar emot cookies automatiskt, men du kan ändra dina personliga inställningar så att du inte accepterar Cookies. Om du väljer att stänga av möjligheten att ta emot cookies så kommer många webbplatser inte kunna ses eller utnyttjas maximalt.

Hur stoppar jag cookies?

Din webbläsare ger dig möjlighet att blockera cookies. Olika webbläsare och versioner av webbläsare fungerar på olika sätt, och kan skija sig åt i hur man ändrar dessa inställningar. Nedan finns länkar till instruktioner för några av de vanligaste webbläsarna:

Datainsamling och datalagring

Webbplatsen kan använda sig av Google Analytics och liknande tjänster för att samla in data om ditt besök på webbplatsen. Ingen personlig data sparas, utan endast information om själva besöket i sig, det vill säga länkklick, sidvisningar, hur länge en viss sida har visats och liknande. Informationen kan användas av oss för att analysera hur besökare använder vår hemsida, samt för att i framtiden kunna förbättra och optimera innehåll och funktion på hemsidan. Informationen kan också användas av Google (eller motsvarande leverantör) för att optimera information och annonser, så att du får mer relevanta/personliga sökträffar eller annonser i leverantörens övriga tjänster.

Har du vidare funderingar kring hur cookies och datainsamling används på vår webbplats, vänligen kontakta oss!

Stäng

Denna webbplats använder cookies
Vi använder cookies och datainsamling i enlighet med rådande GDPR-lagstiftning för funktion och bästa möjliga upplevelse för den här webbplatsen.
Du behöver godkänna detta som besökare - Läs mer här »

Acceptera alla Endast nödvändiga