– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Lider du av rygg-, led-, muskel- eller stressproblem?

Publicerad: 29/5, 2019

Välkommen till mig om du vill ha bedömning och analys av dina besvär och vill höra hur du ska sköta om dig för att inte förvärra besvären samt vilka övningar du kan göra för att påskynda läkning, hälsar Lotta Lundborg, legitimerad sjukgymnast. För smärtlindring och läkning kan man också jobba med akupunktur och laser som stimulerar kroppen till självläkning. Du kan också få akupunktur mot stress- och spänningskänslor och utmattning.

En del kommer t.ex. för att de tillfälligt ska prestera något och behöver hålla tillbaka den spänning de upplever innan projektet är klart. Det känns som en lättnad när det går att tackla de här känslorna.
Kanske du lider av huvudvärk p.g.a. spänningar eller kanske du har migrän. Eller bådadera. Man behöver oftast behandla nacken först och sedan migränen, akupunktur fungerar bra. Sedan finns det andra typer av huvudvärk också som man behöver skilja ut.

Vi ska inte glömma övriga nackbesvär, t.ex. de som ger stelhet och hindrar vridning av nacken och de som ger utstrålande värk i axlar eller armar. Nacksymtom är numera den vanligaste orsaken till besök hos sjukgymnaster och fysioterapeuter. Det finns en anledning till det, vi sitter låsta vid vår digitala apparatur under stor del av dagen, sedan går vi hem och sätter oss vid liknande apparatur. Såklart kan vi bli dåliga av den anspänning det medför.
Ländryggen kommer som god tvåa och den är utsatt för stora belastningar som vid t.ex. trädgårdsarbete, städning, flyttbestyr och annat tungt arbete. Här är det ofta diskarna, som ger symtom, och det är troligtvis dessa som ligger bakom s.k. ”ryggskott”. Detta uppträder akut och är värst under 14 dagar, för att sedan klinga av. Men diskarna kan också ge långvariga problem om de skadas så att deras viktupptagande förmåga försämras. Vi har även ischias och andra nervsmärtor som har med ryggen att göra. Det kräver tester för att separera de olika diagnoserna från varandra.

Som nummer tre hittar vi axlarna. Deras problem är den stora rörligheten. Axelkulan ligger inte förankrad i någon stor skål utan det är muskler och ledkapsel som håller den på plats. Så det blir mycket arbete för dessa muskler som dessutom är ganska små. Här är det senfäste-inflammationer som dominerar bilden. Det kan även vara trängselproblem i samband med just den diagnosen.
Vi har också något som kallas ”frusen skuldra” och den kännetecknas av tilltagande stelhet och värk. Det går över så småningom men det tar ofta ett år eller mer. Man behöver oftast hjälp och stöd under perioden, men kanske inte hela tiden.

Ja, sen har vi ju alla övriga problem i bl.a. höfter och knän, men ovannämnda besvär är som sagt vanligast. Om du vill läsa mer och se alla besvär, som jag behandlar så se min CV på http://www.lottalundborg.se

Välkommen till min lilla, men välutrustade mottagning. Jag har bra utbildning, bra meriter och lång erfarenhet — allt det du behöver!


Hälsningar
Lotta Lundborg
Legitimerad sjukgymnast
Akupunktur & Laser
Mobil: 070-438 25 25
lotta.lundborg@hotmail.com

Examen i Ortopedisk Manuell Terapi
Certifikat i Laserbehandling
Akupunkturutbildning

Urbergsterrassen 26, 802 62 Gävle
Tel: 026-60 98 98
http://www.lottalundborg.se
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK