– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Leif Mannerström lanserar nytt rött kvalitetsvin

Leif Mannerström lanserar nytt rött kvalitetsvin

Leif Mannerström lanserar nytt rött kvalitetsvin

Publicerad: 26/2, 2020

Förra året lanserade mästerkocken Leif Mannerström sitt eget vita vin, Leif Mannerström Sauvignon blanc. Succén var omedelbar då både konsumenter och vinexperter gav vinet enormt höga poäng och idag hittar man det vinet i de flesta butiker i landet. Detta gav blodad tand så därför lanserar Leif nu den röda uppföljaren Leif Mannerström Côtes-du-Rhône.

Återigen kommer vinet från favoritlandet Frankrike och från den just nu hetaste rödvinsregionen, Côtes-du-Rhône. Dessutom är det från toppårgången 2018. Dessa viner kännetecknas av kraft, kryddighet, längd och elegans vilket återspeglas i Leif Mannerströms Côtes-du-Rhône i allra högsta grad.
– Det här är ett riktigt bra klassiskt franskt vin, säger Leif. Jag är verkligen nöjd med kvalitén och vinets karaktär. Det är kraftigt och smakrikt med härliga inslag av solmogna mörka bär, kryddor, lakrits och örter med en generös längd. Så här ska en riktigt bra Côtes-du-Rhône dofta och smaka. Därtill är vinet ett suveränt matvin. Helst äter jag en rejäl entrecôte med bearnaise till, men smakrika charkuterier och hårdostar blir även det enormt gott till.

Leif har utsetts till kockarnas kock hela tre gånger och försvarade sin Guide Michelin stjärna på sin restaurang under ett helt decennium. Att Leif Mannerström kan det här med smaker och kvalitet är ingen underdrift. Det har varit den röda tråden och en självklarhet under hela hans 60-åriga karriär.
Årgången 2018 klassas som den bästa på över 10 år, då en solig och varm höst gav druvorna en perfekt mognad och koncentration där Syrah och Grenache verkligen nådde sin fulla potential med enormt djup och kraft. Leif har sannerligen inte lämnat något åt slumpen i sin jakt på det bästa vinet.

Vinet är tillverkat av handskördade Syrah, Grenache och Mourvèdredruvor från vinrankor med en ålder om imponerande 30 år. Detta i kombinationen med ett lågt skördeuttag ger ett vin av yppersta kvalitet med djup, längd och hög lagringspotential.
– Det känns enormt inspirerande och kul att efterfrågan på Leifs vita vin som lanserades förra året blev så pass stor att vi nu kan lansera ett rött vin inför våren, säger Niklas Viderud på importören Urban Wines som distribuerar vinet. Att jobba med franska viner från ursprung som Leif verkligen älskar känns som en tydlig markering att det är riktigt bra kvalitét vi arbetar med. Vi har jobbat stenhårt tillsammans för att nå riktigt hög kvalitet som dessutom är förpackat på ett snyggt och ursprungstypiskt sätt. Jag vill understryka att årgång 2018 verkligen var en toppårgång i Rhône-dalen. Ingen som älskar bra rött vin i allmänhet och Côtes-du-Rhône i synnerhet kommer bli besviken, det törs både vi och Leif lova. Initialt finns vinet i Systembolagets beställningssortiment och visar sedan konsumenterna att man vill ha det precis som med Leifs Sauvignon Blanc så kommer det även att dyka upp på hyllorna inom kort.

Vinet lanseras den 26:e februari i Systembolagets beställningssortiment.

2018 Leif Mannerström Côtes-du-Rhône
Artnr: 73509
Årgång: 2018
Pris: 119 kr
Alk %: 14%
Importör: Urban Wines


För mer information om vinet kontakta Niklas Viderud på Urban Wines. Vill du komma i kontakt med Leif Mannerström gällande en intervju eller frågor kontakta Niklas Viderud.

Niklas Viderud
niklas.viderud@urbanwines.se
070-930 60 26

Högupplöst bild flaska:
https://svenskpress.se/articles/view/wwwdocs/thumb/thumb.php?src=/wwwdocs/_common_media/article_photos/11230/40028.jpg

Högupplöst miljöbild:
https://svenskpress.se/articles/view/wwwdocs/thumb/thumb.php?src=/wwwdocs/_common_media/article_photos/11230/40027.jpg

Högupplöst bild Leif Mannerström:
https://svenskpress.se/articles/view/wwwdocs/thumb/thumb.php?src=/wwwdocs/_common_media/article_photos/11230/40029.jpg
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

2018 Leif Mannerström Côtes-du-Rhône

2018 Leif Mannerström Côtes-du-Rhône

Leif Mannerström lanserar nytt rött kvalitetsvin

Leif Mannerström lanserar nytt rött kvalitetsvin

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK