– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Leif Mannerström besegrar GW Perssons röda

Leif Mannerström besegrar GW Perssons röda

Leif Mannerström besegrar GW Perssons röda

Publicerad: 23/4, 2020

Kriminologen och författaren Leif GW Perssons är inte känd för att skräda orden. I samband med att han lanserade sitt eget vin häromåret gjorde han det numera bevingade uttalandet att ”kändisviner är obegripligt usla”. Näringslivstidningen Dagens PS bestämde sig för att mäta sanningshalten i GW´s påstående och utmana smaklökarna så de provade ett antal olika kändisviner ur Systembolagets sortiment.

Resultatet blev att det i allmänhet finns betydligt bättre alternativ i samma prisklass än de flesta kändisvinerna men att kalla dem för ”usla” var väl provokativt. En mycket positiv överraskning och stark utmanare var dock restauranglegendaren Leif Mannerström som under våren lanserat sin egen röda Côtes du Rhône i Systembolagets beställningssortiment.

Leif Mannerström Côtes du Rhône 2018 fick toppbetyget 4 PS av 5 möjliga med omdömet "Harmonisk smak, generös fruktighet med inslag av mörka bär, viss kryddighet och fin balans mellan frukt, syra och strävhet."
Hur gick det då för GW Persson? Jo, den infriade inte riktigt den färgstarka beskrivningen på etiketten utan det räckte till en något tveksam trea i betyg.

Slutsatsen får därmed bli som det gamla talessättet "Skomakare bliv vid din läst". Leif Mannerström representerar över tid högsta kvalitet inom smak och gastronomi. Hans namne GW Persson kommer mest till sin rätt i rutan när han talar om hur polisen skall sköta sitt arbete.

Några kommentarer om Mannerströms vin från branschen:

Göteborgs Posten - Mars 2020 – Marie Oskarsson
"4 av 5 fyrar"

Dagens PS - April 2020 - Robert Montgomerie
”Ett riktigt gott vin och en ovanligt välbalanserad Côtes du Rhône för prisklassen. Fungerar bra med lite kraftigare maträtter, Mannerström föreslår en klassisk Entrecôte med bearnaise till. Går också utmärkt att dricka ett glas med lättare tilltugg för de som gillar ett smakrikt rött vin.”

Dina Viner Professional - April 2020 - Per Bill
”Ett riktigt fynd”


2018 Leif Mannerström Côtes-du-Rhône
Vinet kommer från favoritlandet Frankrike och från den just nu hetaste rödvinsregionen, Côtes-du-Rhône. Dessutom är det från toppårgången 2018. Dessa viner kännetecknas av kraft, kryddighet, längd och elegans vilket återspeglas i Leif Mannerströms Côtes-du-Rhône i allra högsta grad.

Leif har utsetts till kockarnas kock hela tre gånger och försvarade sin Guide Michelin stjärna på sin restaurang under ett helt decennium. Att Leif Mannerström kan det här med smaker och kvalitet är ingen underdrift. Det har varit den röda tråden och en självklarhet under hela hans 60-åriga karriär.
Årgången 2018 klassas som den bästa på över 10 år, då en solig och varm höst gav druvorna en perfekt mognad och koncentration där Syrah och Grenache verkligen nådde sin fulla potential med enormt djup och kraft. Leif har sannerligen inte lämnat något åt slumpen i sin jakt på det bästa vinet.

Vinet är tillverkat av handskördade Syrah, Grenache och Mourvèdredruvor från vinrankor med en ålder om imponerande 30 år. Detta i kombinationen med ett lågt skördeuttag ger ett vin av yppersta kvalitet med djup, längd och hög lagringspotential.
– Det är enormt kul och inspirerande att efterfrågan på Leifs röda vin nu börjar bli lika populärt och efterfrågat som hans vita vin som lanserades förra året, säger Niklas Viderud på importören Urban Wines som distribuerar vinet. Att jobba med franska viner från ursprung som Leif verkligen älskar känns som en tydlig markering att det är riktigt bra kvalitét vi arbetar med. Vi har jobbat stenhårt tillsammans för att nå riktigt hög kvalitet som dessutom är förpackat på ett snyggt och ursprungstypiskt sätt. Jag vill understryka att årgång 2018 verkligen var en toppårgång i Rhône-dalen. Ingen som älskar bra rött vin i allmänhet och Côtes-du-Rhône i synnerhet kommer bli besviken, det törs både vi och Leif lova.
Initialt fanns vinet i Systembolagets beställningssortiment men efter väldigt fina recensioner av vinexperter och efterfrågan på marknaden så finns vinet numera listat på hyllan i 160 Systembolagsbutiker över hela landet från den 1:a maj.

2018 Leif Mannerström Côtes-du-Rhône
Artnr: 73509
Årgång: 2018
Pris: 119 kr
Alk %: 14%
Importör: Urban Wines


För mer information om vinet kontakta Niklas Viderud på Urban Wines. Vill du komma i kontakt med Leif Mannerström gällande en intervju eller frågor kontakta Niklas Viderud.

Niklas Viderud
niklas.viderud@urbanwines.se
070-930 60 26

Högupplöst bild flaska:
https://svenskpress.se/articles/view/wwwdocs/thumb/thumb.php?src=/wwwdocs/_common_media/article_photos/11230/40028.jpg

Högupplöst miljöbild:
https://svenskpress.se/articles/view/wwwdocs/thumb/thumb.php?src=/wwwdocs/_common_media/article_photos/11230/40027.jpg

Högupplöst bild Leif Mannerström:
https://svenskpress.se/articles/view/wwwdocs/thumb/thumb.php?src=/wwwdocs/_common_media/article_photos/11230/40029.jpg
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK