– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Låten Adrian - Gluttony är hämtad från Maria Lithells kommande album som släpps den 18 maj

Publicerad: 3/5, 2018

Maria Lithell är aktuell med sitt fjärde album Seven Deadly Sins som kommer ut 18 maj 2018. Maria Lithells musik bjuder på spännande arrangemang, där fagott, marimba, stråk och piano samverkar med sedvanliga popinstrument. Här har hon tillsammans med bland annat stråkkvartetten Vindla skapat gränsöverskridande pop. För produktionen står Maria själv tillsammans med ljudteknikern och gitarristen Jerker Eklund.

Maria Lithell har valt att på hennes fjärde album skapa ett temaalbum utifrån de sju dödssynderna. Dessa må vara från medeltiden men de känns mer aktuella än någonsin. I detta tidsdokument sätter Maria fingret på vår girighet, vårt högmod och hur det tar sig uttryck idag. Hon blottar vår vrede och vår lättja. Individualism är den nya dödssynden där allt vårt idealiserande av den personliga utvecklingen isolerar oss känslomässigt från varandra och oss själva. Det blir ett brännande aktuellt album med många politiska bottnar.

Låten Adrian – Gluttony behandlar dödssynden frosseri och det absurda i att vi i västvärlden äter ihjäl oss, samtidigt som människor på andra sidan jordklotet svälter.
”- Jag såg en dokumentär om en amerikansk man i 22-årsåldern som redan hade tappat alla sina tänder för att hans mamma gav honom läsk (Mountain Dew) i nappflaskan från det att han föddes. Det var dokumentären som gav mig inspiration till låten. Jag läste också Timbuktus bok ”En droppe midnatt” där han skriver om hela förortsområden där det inte finns en ända affär där du kan köpa en grönsak eller frukt som innehåller C-vitamin. Detta är ofta i de fattiga kvarteren och invånarna är hänvisade till snabbmatsrestauranger.” säger Maria.

”Överlag var det ganska deprimerande att fokusera på det här temat under ett helt år, då det finns så mycket som är galet i världen. Men samtidigt var det skönt att få utlopp för min frustration över att inget görs åt den globala uppvärmningen eller det faktum att kriget i Syrien bara fortgår och fortgår.” fortsätter hon. ”Nu har jag i alla fall förhoppningsvis bidragit till att de som lyssnar på plattan får upp ögonen för hur det faktiskt ser ut. Den största lättjan idag, menar jag, är att individen inte tar ansvar för att agera eller ens ta reda på vad som är sant och inte sant, än mindre omvärdera sina åsikter, vilket beskrivs i Monster – Sloth.”

Maria Lithell är en entreprenör inom musik med stark drivkraft att sätta sin personliga prägel på musiken. Hon tonsätter, arrangerar och producerar samt framför sin musik i samarbete med välrenommerade kollegor som saxofonisten Linn Persson (Stockholms Saxofonkvartett), slagverkaren Magdalena Meitzner (Hidden Mother) och fagottisten Anders Matell – alla verksamma som frilansande musiker inom Nutida Konstmusik.
Även denna gång samarbetar Maria med gitarristen och ljudteknikern Jerker Eklund (som bland annat även spelar med Simone Moreno). Producenten Anders Wollbeck bidrar med en ny version på singeln Dinosaurs' Dancfloor, som släpptes i september - nu med titeln Dinosaurs' Last Dance".

Den 21 maj, kl 18.00 presenterar Maria sin nutida konstmusik inom i Stockholms Konserthus, Aulinsalen.

Albumet Seven Deadly Sins släpp sen 18 maj.
För mer info http://www.marialithell.se

Presskontakt: Enmusa Music, Anette Ståhl, 0707-18 01 20, anette@enmusamusic.com
Enmusa Music

Publicerat via SvenskPress.se av...

Enmusa Music

Musik och PR bolaget med inriktning på service till nöjesbranschen

Vi jobbar framför allt med PR för skiv- och turné aktuella artister. Vi jobbar även med projektledning, rådgivning och förlagsverk... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK