– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Lars Beckman utsedd till ledamot i Konsumentverkets insynsråd

Publicerad: 31/1, 2018

Regeringen har utsett riksdagsledamot Lars Beckman (M) som ledamot i Konsumentverkets insynsråd. Konsumentverkets insynsråd har till uppgift att utöva insyn i verksamheten och att ge myndighetschefen råd. Konsumentverket styrs inte av en styrelse, utan har istället stöd av ett insynsråd som utses av regeringen.

Generaldirektören fattar beslut på myndighetens vägnar och bär ensam ansvaret för verksamheten. GD svarar i och med det direkt inför regeringen för sina beslut. Rådet sammanträder 4–5 gånger om året. Förutom Konsumentverkets nuvarande generaldirektör Cecilia Tisell, som är ordförande, ingår följande åtta ledamöter i rådet.
- Vi är alla konsumenter och konsumentfrågorna blir allt viktigare, säger Lars Beckman i en kommentar till utnämningen. Genom min plats i Konsumentverkets insynsråd kan jag bidra med mina erfarenheter till konsumentverkets viktiga arbete.
Konsumentverket håller koll på dagens och framtidens konsumentvardag för att alla ska kunna handla medvetet. Verket finns i Karlstad och har cirka 190 anställda som arbetar för en säkrare marknad där både konsumenter och företag vet vad som gäller.
- Det är viktigt med upplysta konsumenter som kan göra aktiva val och det kommer att vara min inriktning i det här uppdraget, säger Lars Beckman. Här har både staten och kommunerna ett stort ansvar att säkerställa att det finns en effektiv konsumentrådgivning.
En prioriterad fråga för Lars Beckman konsumentskyddet.
– I dagens samhälle med bland annat global näthandel behöver vi konsumenter ett konsumentskydd även vid gränsöverskridande handel med varor och tjänster, avslutar Lars Beckman.
Regeringen har även utsett konsumentvägledare Anna Mähler, Gävle Kommun, att fortsätta sitt uppdrag i insynsrådet vilket innebär att vår region är väl representerad i Konsumentverkets insynsråd!

Mer info:
Lars Beckman, riksdagsman (m)

Publicerat via SvenskPress.se av...

Lars Beckman, riksdagsman (m)

Lars Beckman är invald i riksdagen för Moderaterna i Gävleborg.
Den som vill följa Lars Beckmans blogg kan också prenumerera på inläggen så blir man automatiskt uppdaterad!
Kolla på http://www.lars... Läs mer

Se alla nyheter »

Lars Beckman

Lars Beckman

Anna Mähler

Anna Mähler

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK