– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Kreditkort: kan vara ett smart val.

Kreditkort: kan vara ett smart val.

Kreditkort: kan vara ett smart val

Publicerad: 9/8

Eftersom det finns en hel uppsjö av olika kreditkort på marknaden kan det kännas väldigt svårt att hitta det bästa kreditkortet för dig. Men eftersom du kan få bonus och andra fördelar med ett kreditkort kan det vara väldigt smart att ha ett.

Så fungerar kreditkort

Ett kreditkort fungerar på så sätt att du alltid har pengar att spendera - banken står för betalningen när köpet genomförs. Självfallet måste du betala tillbaka dessa pengar i slutet på månaden - men när du väl spenderar pengarna är det just lånade pengar. Hur mycket du får låna per månad beror på hur hög kredit du får.

I slutet på månaden får du sedan en faktura där du kan se alla inköp du gjort. Normalt sett behöver du betala in beloppet på en gång – men med visa kreditkort kan du dela upp betalningen och betala vid ett senare tillfälle. Då tillkommer oftast en ränta som du måste vara medveten om.

Numera finns massor av olika kreditkort att välja på. Det är inte bara de stora bankerna som ger ut kreditkort utan även mindre aktörer som ibland kanske har ännu bättre villkor.

Varför behöver du ett kreditkort?

För det första bör du tänka över anledningen till att du vill ha ett kreditkort. Om du helt enkelt vill åt de olika fördelarna som bonus, cashbacks och flygresor är det en smart ide att ta del av olika sajter online där du enkelt kan jämföra de olika kreditkort som finns på marknaden.

Kreditkort är inte för att lösa skulder med

Men om du vill åt ett kreditkort för att lösa en ekonomiskt situation, om du för exempel är skyldig pengar eller liknande - är det bättre om du först löser din ekonomiska situation. Ett kreditkort kan innebära fler skulder om du inte har koll på din ekonomi.

Vilka fördelar vill du åt

För det andra bör du tänka över vilka slags fördelar det är du vill åt. Är det billigare bensin, flygresor, shopping eller något annat som lockar? Alla olika kreditkort erbjuder olika fördelar. Genom att jämföra flera olika kreditkort kan du hitta det bästa kreditkortet för dig!

Ha koll på vad du spenderar

Även om du alltid har pengar på kortet då du har ett kreditkort betyder det inte att du inte måste betala tillbaka hela beloppet du redan har använt. Med ett kreditkort är det lättare att spendera för mycket än med ett vanligt betalkort, där pengarna faktiskt tar slut.

Ha därför noga kolla på hur mycket du spenderar för att vara säker på att du kan betala hela fakturan som kommer i slutet på varje månad. Eftersom du annars måste betala ränta på beloppet tills det är avbetalt - vilket är onödigt!

Sammanfattning kreditkort

Sammanfattningsvis kan ett kreditkort vara en mycket smidig lösning eftersom du alltid vet att du kommer ha pengar på kontot. Dessutom är det supersmidigt att kunna se månadens alla inköp på en faktura som du sedan betalar.

Du kan även välja att betala fakturan vid ett senare tillfälle men tänk då på att det tillkommer ränta och avgifter. Ett kreditkort ska aldrig användas för att återbetala lån med.

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK