– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Kommer marknaden för datorspel att konsolideras?

Publicerad: 30/3, 2020

Alltsedan datorerna kom in i hemmet på 80-talet så har datorspel varit ett av de största användningsområdena för datorerna i hemmen.

Det är väl inte så konstigt att datorspelande är så populärt då människor alltid uppskattat underhållning. Datorspel har också den stora fördelen jämfört med andra spel att de belönar och bestraffar omedelbart. Dessa system för motivation gör att datorspelande kan vara väldigt attraherande.

Samma sak gäller för сasinospelande online. Företag som till exempel https://www.casinowings.se har en mycket attraktiv och inbjudande miljö för spelande där spelarna känner sig mycket välkomnade.

Det är denna kombination av spänning, modernitet, underhållning och avslappning som är en så viktig anledning till att spelande på och via datorer har blivit så populärt.

Vad driver marknaden för datorspel?

Det finns ett antal faktorer som driver marknaden för datorspelande framåt. Det är inte bara så att det är spännande och avkopplande på samma gång att spela datorspel, det är mycket mer än så. I många dataspel finns det en berättelse som är en viktig del av spelandet. Det kan vara till exempel ett historiskt drama, som ett krig till exempel, eller så kan det vara en modern företeelse som till exempel att bygga en modern stad. Dessa berättelser i dataspel är mycket viktiga för att attrahera spelare.

Det finns dock andra saker som är minst lika viktiga som orsaker till att dataspelandet vuxit så kraftigt. En viktig sådan anledning är att tekniken utvecklats i en så rasande takt. De mycket långsamma spelen som hade en mycket enkel grafik har nu utvecklats till att bli extremt raffinerade. Spelen har nu en mycket välutvecklad grafik med mycket hög upplösning, ljudet är perfekt och spelen laddar och klarar rörelser på skärmen utan att någonsin sacka efter. Det är en enorm utveckling som ägt rum.

Dataspel kan vara nyttigt:
https://www.expressen.se/kvallsposten/ny-sydsvensk-forskning-datorspel-kan-vara-nyttigt

Hur kan vi använda tidigare utveckling för att spå framtiden?

När det gäller framtiden för datorspel är det förstås svårt att på rak arm göra några mer exakta prognoser men om man kan använda den tid som varit och den utveckling som redan ägt rum som något slags måttstock så är det första man kan förutse att det kommer att fortsätta ske en snabb utveckling.

Den snabba utvecklingen kommer nog till en viss del att komma från att grafiken kommer att fortsätta att utvecklas på ett sätt som gör att miljöerna i spelen liknar verkligheten allt mer. Vi kan gissa oss till att de figurer som förekommer i spelen kommer att se ut allt mer som människor gör och det kommer nog också att bli vanligare med spel som har en mer detaljrik miljö.

Nya dataspel 2020:
https://spela.aftonbladet.se/2020/01/har-ar-20-spel-att-se-fram-emot-2020

Kommer nya tekniker förändra marknaden?

Frågan om det kommer att dyka upp tekniker som radikalt ändrar spelandet är en annan fråga som ofta ställs. Som ofta är fallet med radikala teknikskiften så är de mycket svåra att förutse men återigen kan vi använda oss av historien för att förutse framtiden. Det har historiskt sett ganska ofta dykt upp radikalt nya tekniker under de senaste årtiondena så vi har all anledning att tro att så också kommer att bli fallet under de kommande årtiondena.
Daniel Sallegren

Publicerat via SvenskPress.se av...

Daniel Sallegren

Lektor i media och journalistik med stort för sport, musik och resor. Är för tillfället i Blekinge och föreläser om digitala medier och hur dessa kan påverka det lokala affärslivet. Du når mig på dani... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK