– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Koenigsegg och Nevs bildar strategisk allians

Koenigsegg och Nevs bildar strategisk allians

Koenigsegg och Nevs bildar strategisk allians

Publicerad: 30/1, 2019

Nevs betalar 150 miljoner euro och tar därmed en minoritetsandel om 20 procent i Koenigseggs moderbolag. Dessutom bildar parterna ett joint venture för att expandera inom nya marknadssegment.

I detta joint venture bidrar Nevs med 150 miljoner dollar i startkapital för en majoritetsandel om 65 procent, och Koenigsegg erhåller en 35 procentig andel genom att bidra primärt med immateriella rättigheter, tekniska licenser och produktdesign.

Partnerskapet skall fördjupa ett redan pågående samarbete mellan Koenigsegg och Nevs, vilket skapar synergier mellan bolagens geografiska avtryck, erfarenheter och kompetenser. Koenigsegg har redan en framstående och unik marknadsposition inom hyperbilar och genom detta ytterligare joint venture ska Nevs och Koenigsegg samarbeta för att utveckla en produkt för nya och outnyttjade segment genom att dra nytta av varandras styrkor..

Genom Nevs produktionsanläggningar i Trollhättan får Koenigsegg tillgång till ytterligare kapacitet och kan dessutom dra nytta av den omfattande kunskapen inom bilindustrin som finns i regionen, samtidigt som företaget behåller sitt kompetenscentrum i Ängelholm.

Vid sidan av produktionskapacitet i Trollhättan och i Kina, har Nevs genom bolagets majoritetsägare Evergrande, en bred distributionsplattform och kanaler genom ägande i Kinas största bilåterförsäljare.

– Koenigsegg är ett attraktivt företag som utvecklar avancerade bilar med unik teknologi och kundbas. Att kunna utveckla vår investering i den svenska bilindustrin genom ett företag vi känner och har etablerade relationer med är ett viktigt steg för oss. Vi har både kompetenser och faciliteter som kommer stötta Koenigsegg i deras resa framåt, något vi ser väldigt mycket fram emot, säger Kai Johan Jiang, grundare och ordförande i Nevs.

– Koenigsegg bryter ny mark där vi kapitaliserar på vår unika teknologi, prestandameriter och marknadsposition för att utforska och utveckla nya produkter. Partnerskapet skapar de bästa förutsättningarna för Koenigsegg att accelerera tillväxten inom hyperbilsmarknaden och möjliggör för oss att utforska orealiserade marknadssegment tillsammans med Nevs. Vi ser mycket fram emot att samarbeta med Nevs i utvecklingen av produkter som säkerställer en hållbar framtid, säger Christian von Koenigsegg, grundare och vd för Koenigsegg.


Artikeln publicerad i detta forum av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån. Vill ni ha hjälp med att få era nyheter formulerade, publicerade och distribuerade till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er till http://www.presstjanst.se i samarbete med http://www.svenskpress.se
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK