– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Kortspel

Kortspel

Klassiska och nya kortspel

Publicerad: 25/12, 2020

Kortspel är en given klassiker, och har varit den del av mänsklighetens nöje och förströelse sedan mer än tusen år bak i tiden. Även om ingen vet när kortspel började dyka upp, så har man hittat mycket bevis för att kort spelades redan under medeltiden.

Men vilka kortspel är populärast nu för tiden? Och vilka gamla klassiker spelas än idag? Vi har tittat närmare på några kortspel som ständigt efterfrågas, och några uppstickare som garanterat kommer att överraska.

Poker: Texas hold’em eller sjustöt?

Allt som krävs för att komma igång med poker är en traditionell kortlek. Och lite regelkunskap förstås. Till skillnad från vad många tror så är poker ett samlingsnamn för många olika kortspel, där den enda gemensamma nämnaren är att de gör det enkelt att spela för pengar.

Bland de allra mest populära finner man Texas hold’em, och seven card stud som på svenska fått den lite mindre spännande benämningen sjustöt. Om man bestämmer sig för att lära sig pokerspel så kommer man aldrig ha tråkigt så länge man har en kortlek och några vänner.

UNO: En enkel klassiker

Även om förknippar kortspel med olika varianter av poker så finns det många kortspel som är klassiska sällskapsspel. UNO är ett givet val som är lämpligt för barn och vuxna i alla åldrar. Med högt tempo och oväntade vändningar så är det en given klassiker. Perfekt såväl för resor som för roligt i hemmet.

Finns i sjön: En första introduktion

Många i Sverige har haft Finns i sjön som första introduktion till kortspelandets värld. Det är ett ganska enkelt spel som fungerar med upp till fyra spelare. Potten med kort utgör en sjö, och syftet är att på ett organiserat sätt bli av med sina kort. Ett väldigt bra val om man vill hjälpa något att bli bekant med kort och korthantering.

Patients: Ensamvargens favorit

Oavsett om man kommit i kontakt med det via sin dator eller sett en gammal släkting lägga patiens, så är det ett kortspel som skapar bra förutsättningar för ensamförströelse. Varianterna är numera många, och vilken patiens man väljer är helt upp till var och en. I Sverige så har Idioten länge haft något utav en särställning, och mina har tvingats acceptera att essen inte gör vad man vill.

Vilken blir din favorit?

Kortspel är intressant nog en sak som på en och samma gång är högt personlig men samtidigt gemensam. Det är lätt att inkludera andra i kortspelandet, och med en kortlek och lite kunskap så kan man alltid hålla sig själv sysselsatt och roa andra.

Vi rekommenderar definitivt att du testar lika olika spel för att få en känsla för vad som passar just dig. För när det kommer till kritan så finns det inget som säger att en viss sorts spel kommer vara den sort som du fastna för. Detta oväntade inslag är något som ständigt gör kortspel till en utmanande syssla. Oavsett om du väljer att spela själv eller med andra så garanterar vi att både klassiska och nya kortspel kan bli vänner för livet.

WebPartnersSweden AB

Publicerat via SvenskPress.se av...

WebPartnersSweden AB

Webps är ett företag som arbetar med att skriva och publicera texter

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK