– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Klassisk prosecco firar 20 år på Systembolaget i svenska flaggans färger

Publicerad: 20/5, 2020

Den 8:e maj 2000 så lanserades den klassiska Proseccon La Robínía Prosecco Extra dry på Systembolaget. Det var 10 år innan Prosecco blev den ostoppbara trend det är i dag.
Den klassiska gula etiketten som pryder flaskan kan nog alla svenskar med smak för bubblande drycker relatera till. De tillfällen när La Robínía serverats är många och dess flirtiga, fruktiga och tillgängliga stil är lika tillgänglig i dag som för 20 år sedan.

Att vinet återkommande fått mycket höga poäng av vinexperterna har varit en starkt bidragande faktor till att La Robínía 20 år efter sin introduktion på Systembolaget fortfarande är en av de mest sålda på Systembolaget.

För att fira de 20 åren på den svenska marknaden samt den lojalitet som de svenska konsumenterna visat genom åren så hyllar Astoria nu Sverige med en egen etikett i den svenska flaggans färger. Flaskan med den blågula etiketten kommer att finnas i Systembolagets butiker strax innan nationaldagsfirandet den 6:e juni samt över sommaren.

Producenten bakom ”pionjär-proseccon” heter Astoria och drivs i dag i en supermoderna anläggning utanför Treviso, i nordöstra Italien av bröderna Paolo och Giorgio Polegato. Innovation, kvalitét och känsla är det som genomsyrar allt som Astoria producerar.

– I en värld som är mer trendkänslig än någonsin så är det mycket glädjande att de svenska konsumenterna efter 20 år fortsatt att ha La Robínía varmt om hjärtat, säger Niklas Viderud på importören Urban Wines som distribuerar vinet. Det är ett riktigt bra vin med fräsch smak och Astoria som producerar vinet gör ett jättejobb för att bibehålla den höga kvalitén och fina smaken som vi hittar i flaskan.
Att en producent nu väljer att hylla ett land med med dess egna färger är för mig veterligen helt unikt. Nu passar ju den gula etiketten och de blå inslagen extra bra inför kommande nationaldag, midsommar och en förhoppning om klarblå himmel med lysande sol över den svenska sommaren. Det behöver vi verkligen just nu. En stor eloge till Astoria för deras 20-års hyllning till Sverige!

La Robínía Prosecco Extra dry återfinns i Systembolagets fasta sortiment och nästan alla butiker i landet har vinet på hyllan.
Det är tillverkat på druvan Glera till 100 %. Efter skörd och vinifiering så genomgår vinet en extra jäsning på tank där vinet får sin kolsyra, därefter buteljerar man vinet under tryck i flaskan vilket ger ett friskt och fruktigt mousserande vin med aromatiska inslag.

Benämningen Extra dry betyder att vinet har en restsockerhalt på 12-17 gram där La Robínía ligger på 12 gram restsocker.

La Robíná Prosecco Extra dry
Artnr 7486
Pris 89 kr
Vinet finns i Systembolagets fasta sortiment

För mer information om vinet kontakta Niklas Viderud på Urban Wines.

Niklas Viderud
niklas.viderud@urbanwines.se
070-930 60 26
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

La Robíná Prosecco Extra dry jubileumsflaska.

La Robíná Prosecco Extra dry jubileumsflaska.

La Robíná Prosecco Extra dry original.

La Robíná Prosecco Extra dry original.

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK