– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

The Boppers´spelar på äldreboenden i Uppsala

The Boppers´spelar på äldreboenden i Uppsala

Keep on Boppin´på äldreboenden i Uppsala

Publicerad: 28/10, 2020

Sverige har i många avseenden stannat upp det senaste halvåret till följderna av pandemin. Två grupper som drabbas extra hårt är våra äldre som fått sitta i karantän och nöjesbranschen där i princip allting stannat av. I den bästa av världar har det nu blivit ändring på det. De gamla rockrävarna The Boppers har nämligen fått damma av gitarrerna och dragit ut på en intensiv turné i om möjligt högre tempo än under det hektiska genombrottet på 70-talet.

De gör nämligen en mastodontturné i miniformat med 36 spelningar inom loppet av åtta dagar på äldreboenden runt om i Uppsala med omnejd.
– Jo, vi fick en förfrågan från Uppsala kommun och det är är ju ett riktigt hedersuppdrag tycker vi, berättar Matte Lagerwall, en av grundarna och fortfarande förgrundsgestalt i bandet. Både de äldre och även personalen behöver verkligen få glädjas med musik efter all isolering som karantänen inneburit. Dessutom lirar vi utomhus intill boendet så att alla är riktigt safe då vi förstås följer alla FHM rekommendationer vid spelningarna. Jag tycker det är fint gjort av Uppsala kommun. Vi spelade väldigt ofta på studentnationerna där i slutet av 70-talet och har sedan spelat massor runt om i Uppland så vi har en kul anknytning där på många sätt.

Hur har då mottagandet varit?
– Vi har fått en fantastisk respons för Boppers-musiken med rötterna i 50-60-talet. Gissa om de gillar den här musiken då de var unga när den slog igenom på allvar. Det är helt överväldigade av att se och känna glädjen från de äldre och personalen. Alltså Jerry Lee Lewis fyllde 85 år förra månaden så in med mer Rock´n roll i vården! Dessutom har vi inte gjort några publikspelningar sedan slutet av februari p.g.a pandemin så det är riktigt kul att få möta en entusiastisk publik igen även om det är i ett lite annorlunda format.

Vad händer i övrigt?
– Hela vår bransch har haft typ jobbförbud sedan mars så alla försöker hitta kreativa lösningar. Vi i Boppers har bl.a. låtskrivar-workshops och studiosessions med olika musiker och artister inför vårt nästa album som troligen kommer ut nästa år. Det känns kul att ha något i pipeline när coronan lättat, men när är det ju ingen som vet. När det väl släpper kommer det bli total livemusikfest kan jag gissa. Som ett musikaliskt ko-släpp ungefär!

Under torsdag och fredag 29 och 30 oktober gör man nu de sista sex spelningarna på turnén.
Ingen allmän publik eller anhöriga får närvara under spelningarna.

För mer information om turnén och kontakt med The Boppers
Mats Bokström
mats.bokstrom@act4you.se
073-5765066
http://www.boppers.se
http://www.facebook.com/theboppersofficial


The Boppers har sedan 1977, i hela fyra decennier levererat en unik kombination av Rock’n roll & Doo Wop och är en av de mest framgångsrika moderna grupper i sitt slag och har med sina tusentals spelningar och över två miljoner sålda album i Skandinavien, Japan och Europa levererat musik i världsklass. Bandets första album “Number One” som släpptes 1978, såldes i över en halv miljon exemplar vilket också är ett av Sveriges mest sålda album. Gruppen har genom åren släppt ett antal skivor och många låtar har blivit stora publikfavoriter.

Med inspelningar i studior och uppträdanden live på scen levererar de sina låtar med en stor glädje och energi och har genom åren blivit en av Sveriges stora publikfavoriter. De kallas för Sveriges ”Doo whop kungar”. Deras omisskännliga stil har autentiska spår från 50- och 60–talet som älskas av en stor publik, i flera generationer. Sedan starten 1977 har bandet gjort otaliga spelningar i Svenska Folkparker, krogar, konserthus och festplatser m.m.

Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

Keep on Boppin´på äldreboenden i Uppsala

Keep on Boppin´på äldreboenden i Uppsala

Keep on Boppin´på äldreboenden i Uppsala

Keep on Boppin´på äldreboenden i Uppsala

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK